Omlet bloggen

Sådan nedkøler du din hund

Nedkøling af din hund i de varmere måneder er godt for deres helbred, og deres lykke! Nogle hunde, som mennesker, elsker solen og elsker at bade i de mættede gyldne, varme stråler. Andre hunde foretrækker et godt sted at lægge sig i skyggen med en stor skål koldt vand. Men er nogle hunde mere modtagelige for farerne ved varme end andre? Og hvordan kan du nedkøle en hund når den har det for varmt?

Når det drejer sig om varme temperaturer, kan alder, hundeopdræt og sundhed i visse hunde være en stor faktor i, om hunden kan håndtere varmen ligeså godt som andre. Så hvor end din hund ligger på sommerens solskala, har Omlet de produkter, du skal bruge for at hjælpe din hund med at holde hovedet koldt i varmt vejr.

Sådan kan du se om din hund har det for varmt

I modsætning til mennesker, der sveder, når vi er overophedede, perspirerer hunde ikke. I stedet begynder deres vejrtrækning at stige i et forsøg på at regulere kropstemperaturen og køle sig selv ned. Hvis du er ude med din pelsede ven, der nyder en varm sommerdag, og de begynder hurtigt at stønne, er det dit første tegn på, at de har det for varmt. At forstå disse tegn på overophedning og skridt til at køle din hund ned er afgørende for din hunds helbred.

Har du nogensinde klappet din hund udenfor om sommeren og følt, at dens hud var supervarm? Det skyldes, at hunde vender deres blod væk fra deres organer, når de er for varme for at prøve at lade varmen forlade kroppen hurtigere. Så en god tommelfingerregel er, at når din hund er varm, er det på tide at tage den hen til et køligere sted med det samme!

Hvis disse naturlige kølemekanismer for din hund overses, vil andre tegn på, at din hund har det for varmt, være mere åbenlyse. Disse omfatter:

 • Ekstrem udmattelse
 • Opkast
 • Stærkt rødt tandkød
 • I ekstreme tilfælde, kramper

Overophedning er meget alvorligt for hunde, og hvis man overser det, kan det være farligt. Når symptomerne giver anledning til bekymring eller bliver alvorlige, så tag din hund med til dyrlægen, så den kan blive tjekket med det samme.

Gravhund hviler i Omlet Fido Nook 2-i-1 luksus hundeseng og bur

Grunde til at din hund bliver overopvarmet

Hedeslag eller forhøjede kropstemperatur, i hunde er normalt forbundet med en kropstemperatur på 39.4 °C (103°F) eller derover. Der er mange måder, det kan ske på, og det er vigtigt at være opmærksom på dem alle:

 • Varme biler: Den mest almindelige årsag til at hunde får hedeslag er at de bliver efterladt i en parkeret bil uden ventilation. Selv på en dag, der virker tålelig for mennesker, kan temperaturen i en låst bil hurtigt stige til omkring 38°C. Og vi ved alle, at selv en parkeret bil i skyggen med vinduerne nede på en varm dag, er ikke er et godt sted for vores hunde at være! Så mens det er vidunderligt at have vores behårede venner overalt med os, er det bedst at undgå sommerudflugter, som kræver, at din hund bliver i bilen.
 • Bevægelse i varmen: Vidste du at for meget bevægelse på en varm dag, kan skade din hund? Selv med tilstrækkelig vand og skygge, kan høje temperaturer hæve en hunds kropstemperatur for hurtigt til at blive kølet ned. Så prøv kun at gå med hunden om morgenen eller aftenen, når temperaturen er køligere, og sørg for, der er masser af vand tilgængeligt rundt om huset i løbet af dagen!
 • Specifikke hunderacer: Visse fladnæsede hunderacer som mopser og bulldogs, kan have det mere svært med at håndtere varmen på grund af deres begrænsede luftveje. Man skal holde endnu mere øje med disse hunderacer, når de er ude i varmen. Desuden er hunde, der har underliggende medicinske problemer, f.eks. med lunger eller hjerte, mere modtagelige over for højere temperaturer.

Det er afgørende for hundes helbred og velbefindende, at vi forstår, hvad der forårsager deres hedeslag. Men hvad er den bedste måde at køle din hund ned i de varmeste måneder? Først og fremmest skal du sørge for, at de ikke bliver overophedede!

5 måder at nedkøle din hund på

Hvad nu, hvis din hund er for varm, og du skal køle den hurtigt ned? Her er et par tips til, hvordan man holder hunde nedkølede i løbet af sommeren eller under en uventet hedebølge:

 • Juster hvornår din hund motionerer på! I de varme sommermåneder er det bedste tidspunkt for en gåtur eller leg med meget bevægelse i de tidlige morgentimer. Men før du går ud med din hund, så sørg for at mærke fortovet med din hånd eller bare fødder for at se, om det føles for varmt. Hvis jorden er for varm for dig, så er den for varm for din pelsede ven. Så er det bedre at gå ind igen og aktivere din hund med noget hundelegetøj i stedet!
 • Anskaf en kølemåtte! En af de hurtigste måder at køle din hund ned hurtigt på er at sænke temperaturen på dens hud. Den perfekte komfortable løsning er for hunden at ligge på en kølemåtte! Omlets kølemåtte til hunde er en god løsning, for den kræver ikke elektricitet eller køleanlæg til effektivt at køle din hund ned. Kølemåtten er lavet med memoryskum og er holdbar, så du kan tage den med dig og din pelsen overalt, så din hund altid har en mulighed for at køle ned.
 • Børst, børst, børst! Visse racer, især dem med tyk pels og langt hår, er mere modtagelige for varme på grund af den ekstra frakke, de bærer rundt på. En måde at køle dem ned på, er at pleje dem og børste dem oftere i sommermånederne. Det er altid vigtigt at holde øje med din hunds sundhed og hygiejne
  så det er en stor hjælp at børste pelsen en ekstra gang! Du skal dog sørge for, ikke at kronrage din hund – mange hunde som
  labradors, et andet lag, der fungerer som et naturligt “første forsvars” kølesystem, så at fjerne det, ville faktisk gøre det værre!
 • Friskt, koldt vand er essentielt! Tænk på, hvor godt et stort glas isvand føles for dig på en varm sommerdag. Din hund værdsætter det lige så meget! I varme sommermåneder er det vigtigt at holde din hund hydreret med masser af friskt, koldt vand. Du kan endda placere skåle rundt omkring i dit hjem for at opmuntre din hund til at drikke hyppigt. Og glem ikke at tage en vandskål eller isterninger med udenfor. Din hund vil være taknemmelig for en frossen godbid!
 • Svømning om sommeren er for alle! Et køligt dyp i en sø eller i havet er en favorit sommeraktivitet for de fleste mennesker, og for hunde som er vant til at svømme, elsker de en sommersvømmetur lige så meget! At pjaske rundt i bølgerne og vand generelt er en god måde at køle din hund ned på. Bare sørg for, at hunden ikke overanstrenger sig! Hvis du ikke bor i nærheden af en vandforsyning, kan du altid tage et børnebassin eller sprinklere for at holde din hund nedkølet. Hvem elsker ikke køligt vand på en varm sommerdag?

Golden Retriever hund hopper i vandet for at køle ned

Tips til at forhindre din hund i at få det for varmt

Når det handler om høje temperaturer og varme sommermåneder, ved vi, at den bedste måde at holde din hund nedkølet på, er, at undgå alt, der giver mere varme.

 • Undgå at sætte din hund i biler helt i løbet af de varmere måneder.
 • Prøv at lade være med at motionere i varmen. I stedet skal I nyde kortere gåture og aircondition sammen!
 • Hold dig væk fra aktiviteter, der ikke er i nærheden af ferskvand til at dyppe sig i eller tage en slurk af.
 • Hvis det er for varmt for dig, er det for varmt for din hund!

Sommerrutiner ændrer sig ofte for mennesker, og det er et godt tidspunkt til også at tilpasse din pelsede vens tidsplan.

Kølemåtte til hunde

En fremragende mulighed for at hjælpe din hund med at holde sig nedkølet på i de varme sommermåneder er en kølemåtte, de kan ligge på, mens de sover. Omlets memoryskum kølemåtte er et godt valg, fordi den giver komfort i timevis uden behov for et køleanlæg. Her er nogle fordele ved Omlets kølemåtte:

 • Designet med selvkølende gel: Denne måtte er lavet af et stærkt ledende materiale, der absorberer varmen fra dit kæledyr og giver op til 3 timers kølende effekt. Designet med lukket cellestruktur holder den også den kølende gel præcis, hvor du vil have den – lige under din hund!
 • Fuldt flytbar: Fordi denne måtte ikke kræver elektricitet eller køleanlæg, kan du tage den med dig overalt, hvor du tager din hund hen! Så glem ikke at tage kølemåtten med på strandture med din hund, for at holde den nedkølet og komfortabel!
 • Ultimativ komfort: Denne kølemåtte er designet med hunde i tankerne og bruger premium memoryskum for at sikre den mest komfortable køleløsning. Denne måtte holder ikke kun din hund kølig i sommermånederne, men hjælper også med at afbøde eventuelle ømme led!
 • Let at gøre ren: Omlets kølemåtte er konstrueret af ugiftige materialer og er sikker at bruge til hunde i alle aldre, inklusive hvalpe! Og apropos hvalpe, så er denne måtte også vandtæt og slidstærk, så den kan vokse med din hund!
 • Forskellige størrelser: Omlets kølemåtte er ikke en “one size fits all” køleløsning – den fås i 3 forskellige størrelser, der passer til enhver hund! Og hvad enten du har en stor hundeseng med støttekant eller en lille hundeseng i lammeskind, passer denne måtte nemt indeni, hvor den giver nedkølende komfort i timevis!

At genkende tegn og symptomer på overophedning hos en hund giver dig mulighed for at reagere hurtigere. Og når du ved, hvordan du kan køle din hund ned og sørge for at den er tryg i de varmere måneder, kan I begge nyde sommeren bedre!

Gravhund med Omlet memoryskum kølemåtte til hunde

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *