Omlet bloggen

At gøre et hus til en gård: fordelene ved at holde høns

Vidste du, at høns blev tæmmet for tusinder af år siden? Vores æglægningsvenner har været en del af landbrugspraksis siden 2000-1500 f.Kr.! Høns har længe været rost for deres fjerdragt, æglægningseffektivitet og lette pleje og holdes over hele verden i både baggårde og stalde.

Men hvad kan høner tilbyde? Hvad er fordelene ved at eje høner?

Friske æg

Det er rigtigt, at de fleste mennesker erhverver høns for at få friske æg regelmæssigt. Høns har forsynet mennesker med lækre proteinfyldte æg i århundreder. Faktisk er forskellige racer af høner opstået gennem årene for at forbedre både ægproduktion og ægsammensætning. Gennem selektiv avl er høns i stand til at lægge ikke kun hvide æg, men brune, blå, grønne og endda lyserøde æg!

Dygtige æglæggende høner kan producere 5-6 æg om ugen. De begynder at lægge, når de er omkring 18 uger gamle (selvom dette kan variere mellem racer, hvor nogle racer ikke når læggealderen før 6 måneder) og de vil fortsætte med at lægge æg, indtil de er 5 eller 6 år gamle. En velholdt og fodret høne kan lægge op til 250 æg i det første år! Æg starter med at være små og aflange, men når en høne har haft nogle vellykkede æglægningssessioner, vil æggene være større og mere velformede. Du kan dog ikke forvente, at hun fortsætter med samme hastighed! Din høne vil langsomt aftage sin ægproduktion til ca. 80% i sit andet år med et fald på omkring 10% derefter. Det betyder, at hvis hun lagde 250 æg det første år, ville det andet år give omkring 200 æg. År tre ville give omkring 175 og så videre.

Nogle af de bedste ægproducerende racer omfatter: Rhode Island Reds, Plymouth Barred Rocks og Buff Orpingtons. Hvis farverige æg er hvad, du søger, skal du se på racer som Ameraucana Marans, Barred Rocks og Welsummers. Nogle populære krydsninger er blevet udviklet til ægfarvning og har de almindelige navne som “Easter Eggers” eller “Olive Eggers.”

Even chickens that are considered low-egg producers can still lay 2-4 eggs per week. As long as hens are happy and healthy, you’ll be provided with a steady stream of fresh eggs to enjoy!

En pige, der tager et nylagt æg fra Omlet Eglu Cube

Skadedyrsbekæmpelse

Sig farvel til skadedyr uden at ringe til Skadedyrsbekæmpelsen – bare lad dine høner tage sig af de uhyggelige insekter! Din flok vil nyde deres festmåltid bestående af myrer, orme, møl, græshopper, flåter, tusindben, termitter og edderkopper fra deres egen haverestaurant.

Insekter er en fremragende proteinkilde til dine høns, og jagt på insekter er berigende for dem og underholdende for dig! Du vil bemærke dine høns’ indre dinosaur (de er trods alt beslægtede!) udstillet, når de spurter rundt i haven efter en vildfaren græshoppe eller møl.

Hvad hvis din menneskelige udrydder allerede har gjort et fremragende stykke arbejde med at befri din ejendom for insekter? Grib en pose med tørrede melorme som en godbid eller træningsværktøj. Du kan også besøge din lokale dyrehandel for at købe levende insekter til ekstra berigelse – du skal blot frigive insekterne i din hønsegård og se blot, hvordan deres instinkter udfolde sig!

Fjer

Ja, vi sagde fjer! Æg får mest opmærksomhed, og mens de helt sikkert er sjove at se på, repræsenterer høner andre visuelt tiltalende produkter.

Hønsefjerdragter fides i en bred vifte af smukke farver og mønstre. Sammen med regelmæssigt fjertab fælder høner en gang om året, hvilket betyder, at de smider størstedelen af deres fjer. Resultatet er en DIY-drøm, der går i opfyldelse! Hop ind på Pinterest for at få nogle fantastiske ideer til fjerhåndværk, eller design dine egne fantastiske arrangementer. Den bedste del? Du behøver ikke bekymre dig om, at de går i stykker!

Byhøner eller landhøner

Vidste du, at mange byer tillader høner i haver? Det betyder, at du sandsynligvis kan have en lille flok høner og opleve en lille del af gårdslivet – lige i dit eget kvarter!

Hønsehuse, der passer til de fleste haver, omfatter: Eglu Go Up hønsehus eller Eglu Go hønsehus. Til større flokke, er det bedste valg Eglu Cube hønsehus. Vi har designet hele vores serie af Eglu hønsehuse til at kunne klare alt: en komplet opsætning, der passer ind i ethvert rum, stort eller lille. Tænk lige: hvad hvis du kunne nyde livet på en gård, lige i centrum af byen?

Sørg for at tjekke med dine lokale forordninger, da de fleste byer forbyder haner og har pladskrav mellem hønsehuse og andre hjem.

Læringsmuligheder

Høner er fascinerende dyr. De har socialt hierarki inden for en flok, naturlige instinkter, der skal observeres, og giver æg, der kan bruges på flere måder.

Du vil ofte se en “førende dame” blandt din flok, der ser ud til være den, der bestemmer! Andre høns vil flytte sig i underkastelse for en dominerende høne. Hvis du har en hane, kan han opføre sig som en big deal, men der er normalt en høne bag ham, der holder ham i tjek! De fleste dyr, der lever i flokke eller besætninger, har et socialt hierarki, men at observere din flok er en af de bedste måder at forstå det sociale netværk af skabninger, der lever sammen i flokke.

Hønernes naturlige instinkter ligner vilde høners. Det nærmeste beslægtede vilde dyr til høns er “junglefugle”, som findes i junglerne i Sydøstasien. Og går man længere tilbage, er høns for nylig blevet knyttet til en berømt forfader: T-Rex! Så ved at se dine høns kradse og hakke i jorden, jage insekter, sparre med hinanden og lægge æg efter en tidsplan, er du faktisk vidne til instinktiv adfærd, der deles med vilde dyr og for længst uddøde dinosaurer!

Æg er ikke kun til at spise. Har du nogensinde tænkt på at inkubere æg? Små inkubatorer kan købes til hjemmeskravering. Høner lægger æg efter kun 21 dage i en inkubator, hvilket gør inkubation af æg til en fremragende lektion i hjemmebiologi. Og ved at købe en æglyser kan du markere kyllingernes fremskridt inde i ægget. Både børn og voksne vil blive fascineret af denne proces! Æg kan også vises på din bordplade i flere uger (hvis de er uvaskede) eller kan bevares ved “glasering” i en lufttæt beholder til visning og fremtidig brug.

To børn kigger på lyserødt Omlet Eglu Cube hønsehus

Komposterende ledsagere

Er du træt af at vende din kompostbunke? Lad dine høns hjælpe! Ved at give dine fugle adgang til dine kompostbunker hjælper de processen på vej ved at holde den fri for insekter og rutinemæssigt vende bunken. Og selvom hønsemøg måske ikke er den mest tiltalende del af at have en flok, er det faktisk god gødning! Mens dine høns kradser rundt i din kompost, efterlader de deres eget bidrag!

Sørg for ikke at lade høner få adgang til komposten, før madrester, kaffegrums eller andre tilsætningsstoffer nedbrydes for at sikre, at de ikke indtager noget skadeligt.

Ikke mere spild

Ingen kan lide at spilde mad. Heldigvis kan de fleste rester og køkkenrester fodres til dine høner! Overvej at opbevare en beholder i dit køkken dedikeret til hønsene fra dine madrester. De fleste rester er sikre at fodre med, men pas på for meget salt og sukker. Fødevarer, der er skadelige for dine høner, omfatter:

 • Rå eller ubehandlede kartofler og kartoffelblade
 • Forarbejdede fødevarer med højt sukkerindhold såsom donuts span>
 • Tomatblade og grønne tomater
 • Aubergine eller peber blade
 • Rå eller ubehandlede bønner beans
 • Kaffe og kaffegrums
 • Salt mad såsom chips
 • Ukogt ris
 • Rabarberfrugter og blade leaves
 • Chokolade
 • Mugne eller rådne produkter
 • Avocado
 • Æblefrø
 • Fersken-, abrikos- og kirsebærsten
 • Xylitol og andre kunstige sødestoffer

Sikre fødevarer kan fodres til din flok som supplerende fodring. Størstedelen af deres kost bør stadig bestå af kvalitetsfoderkugler og fritgående muligheder i haven, hvis det er muligt.

Dekorationer til græsplænen

Folk har længe dekoreret deres græsplæner med forskellige skulpturer, statuer og anden indretning. Hvorfor ikke tilføje levende kunst til din dekorationsordning?

Høns findes i en bred vifte af farver og størrelser, og har endda forskellige teksturerede fjer! Vælg Silkies, Frizzles eller Polish for at tilføje noget sjov tekstur til din flok. Racer som Barred Rocks, Laced Wyandottes eller Mille Fleurs vil tilføje en farve til din have, der kan konkurrere med ethvert kunstigt tilbehør!

Ligesom at have et akvarium, tilføjer høns et smukt og naturligt fokuspunkt til dit hjem. Og i modsætning til fisk kommer de fleste hønseracer godt ud af det med andre, så bland og match hønerne som det passer dig!

En legeplads i haven

Høner er naturligt nysgerrige og aktive! Opret et legerum i haven, hvor de kan fremme deres naturlige nysgerrighed. Nogle sjove og underholdende muligheder inkluderer: Hønsegynger, Fritstående hønsetræ med siddepinde, PoleTree, eller legetøj til høns.

Ligesom børn i en park vil dine høns finde spænding i at gynge, sidde, hakke og hoppe rundt på deres egen legeplads. Tilsæt nogle hønsesikre potteurter eller andre planter for at give dem endnu mere stimulerende leg!

Betaleligt

Høns er et af de mest omkostningseffektive kæledyr at eje. De er billige at anskaffe, og hvis det er en mulighed at lade dem gå frit omkring, holdes foderomkostningerne på et minimum. Hvis en flok er indeholdt i et hønsehus og løbegård, vil en kombination af kvalitetsfoderkugler og kradsemuligheder holde dem godt fodret og glade. Godbidder til høns er en fantastisk måde at inkorporere nogle fritgående fund til en flok. Yderligere billige kostmuligheder omfatter salat, frugt og grøntsager.

Når du overvejer alle de fordele, der er, ved at holde høns, er investeringsafkastet højt! Friske æg, plænepleje, skadedyrsbekæmpelse, underholdning, uddannelse og kammeratskab er blot nogle få af de glæder, der følger med at passe en flok høns.

Hvad er nogle af fordelene ved at eje høner, som du har oplevet? Vi vil meget gerne høre fra dig!

Høner, der sidder på Omlets Poletree hønsetræ med siddepinde

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *