Omlet bloggen

Hold dit hjem med indendørs kaniner rent

Kanin kigger ind i Omlet Eglu Go kaninhus

Overvejer du at tilføje en kanin til din familie? Eller overvejer du at bringe en udendørs kanin indendørs i en periode, eller måske permanent?

Som andre små kæledyr er kaniner interessante ledsagere at dele hjem med. De er nemme at passe, knytter bånd til deres familier og kræver ikke en stor mængde plads. Men i modsætning til andre små kæledyr er kaniner meget tilpasningsdygtige, når det handler om deres logi. De kan anbringes indendørs eller udendørs og tilpasser sig hurtigt til en lang række miljøer.

At holde kaniner indendørs giver mulighed for nærmere interaktion med dem og eliminerer også visse risikofaktorer, der følger med udendørsliv – såsom rovdyr og hårdt vejr. Ved at holde din kanin inde, vil du også være i stand til at observere dens personlighed og adfærd meget tættere. Ved at dele dit opholdsrum med din kanin, behøver du ikke gå glip af en eneste binky, flop, hop eller spinden fra dit pelsede familiemedlem!

Som med ethvert kæledyr skal du opretholde din kanins bolig for at holde den ren og velduftende. Men med korrekt placering og rengøringsforanstaltninger kan det være en æstetisk tiltalende og berigende tilføjelse til dit hjem at have en kanin indendørs!

Sæt grænser for din kanin

Som små børn er kaniner meget nysgerrige og ved ikke altid, hvad der er farligt eller ufarligt, før de tester det! Det er meget vigtigt at tage følgende kaninsikringsforanstaltninger, før du lader din kanin udforske af ​​dit hjem indendørs:

 • Sørg for, at din kanin ikke har adgang til elektriske ledninger såsom elektroniske kabler, lampeledninger osv.
 • Luk alle små rum, som din kanin kan prøve at klemme sig ind i.
 • Lad alle i dit hjem vide, når din kanin er løbet af sit bur for at sikre, at ingen døre står åbne til udendørs.
 • Overvej at spærre for adgangen til træmøbler, der kan være lokkende at tygge på, da behandlet træ er skadeligt for kaniner.

For en mere udtømmende liste over indendørs kaninsikring, kan du læse: Hvordan kan man kaninsikre sit hus.

Selvom du bør sigte efter at give din kanin så meget plads til at strække benene uden for deres hus som muligt, er det en god idé at begrænse din kanin til bestemte områder af dit hjem, såsom et rum eller i en kaninlegegård. Du vil meget lettere kunne holde øje med din kanin, og den vil føle sig tryg og sikker, når den har nogen grænser at forholde sig til.

Kattebakker er ikke kun til katte.

Vidste du, at du kan træne din kanin i at bruge en møgbakke Ligesom katte kan kaniner læres at bruge en ‘kattebakke’, når naturen kalder!

Kaniner har ikke helt den samme instinktive drift til at bruge en kattebakke som deres kattevenner har, men med lidt øvelse og tålmodighed får de styr på det.

Grundlæggende kattebakketræning for kaniner:

 • Det er vigtigt at finde den rette placering! Find ud af, hvor din kanin kan lide at aflaste sig selv (normalt et hjørne eller et andet afsondret sted), og placer dens ‘kattebakke’ på nøjagtig samme sted.span>
 • Brug nogle af din kanins elimineringer til at “lokke” den op i kattebakken. Saml nogle af din kanins ekskrementer op og tøm dem oven på gruset. Du kan også samle lidt urin op med en uparfumeret serviet eller køkkenrulle og placere det i kattebakken.
 • Vælg en kattebakke eller gryde, der er en passende størrelse til din kanin. Hvis din kanin bruger et hjørne som toilet, så overvej at købe en hjørnemonteret kattebakke.
 • Brug grus, der passer til kaniner (ikke kattegrus!) til din kanins kattebakke.
 • Hold din kanins kattebakke i nærheden i de første par uger. Når den har fået styr på at bruge den, kan du flytte den til et bestemt rum eller opbevare den i deres hus, så den kan skynde sig at bruge den, når naturen kalder!

Vær tålmodig, når du træner din kanin til at bruge en kattebakke, og forvent, at der sker uheld! For mere information om kattebakketræning af din kanin, kan du læse: Sådan træner du din kanin i at bruge en kattebakke.

Hvornår og hvor ofte skal du rengøre din kanins hjem?

Selvom din kanin er trænet i at bruge en kattebakke, skal dens bur rengøres regelmæssigt. Mange faktorer bestemmer, hvor ofte din kanins hjem skal opdateres. Hankanin eller hunkanin, steriliseret eller kastreret, og størrelsen af ​​dens indhegning spiller alle en rolle i, hvor ofte bundmateriale og huse skal rengøres.

En hankanin, der ikke er blevet kastreret, vil have en naturlig “svedig” lugt, både fra hans duftkirtler og i hans urin. Intakte hankaniner er også mere tilbøjelige til at sprøjte for at markere deres territorium, hvilket gør elimineringer uden for deres kattebakke til en regelmæssig forekomst (højsidede eller lukkede kattebakker er ideelle til hankaniner!). Intakte hunner er også kendt for at markere med urin mere end steriliserede hunner. Men takket være den anatomiske forskelle fra hankaniner, er de af naturen lidt mere husene!

Brug et uparfumeret bundmateriale til din kanins indhegning og kattebakke. Selvom det kan lyde rart at have en duftende kaninindhegning, kan mange tilføjede parfumer eller dufte være irriterende for en kanins følsomme næse! Hold dig til naturligt lugtabsorberende bundmateriale såsom genbrugspapir, fyrrespåner eller kugler eller aspespåner. Undgå at bruge bundmateriale, der er lavet af cedertræ, da olierne kan være giftige for din kanin. Halm er også et udmærket bundmateriale, men der kommer let mug, når det er vådt, hvilket betyder, du skal skifte det hyppigere.

Kaninhuse i plast er meget nemmere at holde rene end deres kaninhuse i træ, da de ikke absorberer lugt. De holder også længere, da kaniner napper i træ for at trimme deres stadigt voksende tænder! Kaninhuse som f.eks Omlets Eglu Go kaninhus tilbyder rigelig ventilation for at hjælpe med at udlufte dårlig lugt og faciliterer hurtigere tørretid efter rengøring.

Kaninvenlige rengøringsmidler

Der er mange kommercielt tilgængelige kaninvenlige rengøringsmidler og sprays, der kan bruges sikkert omkring din kanin – bare sørg for at tjekke etiketterne specifikt til brug omkring kaniner. Sprays med enzymer er gode til en hurtig opfriskning i rummet, hvor din kanin er anbragt i eller mellem rengøring – især hvis du har en hankanin! Spray blot på din kanins bundmateriale, strøelse eller bur for at neutralisere lugt i op til 24 timer. Bare sørg for at overholde producentens instruktioner på flasken!

Man kan lave en hurtig og nem gør-det-selv rengøringsløsning ved at blande lige dele eddike og varmt vand til dit kaninhus og tilbehør. Eddike er et af de sikreste og effektive rengøringsmidler til brug omkring kaniner, men hvis du ikke kan lide lugten af ​​eddike, kan denne blanding fortyndes yderligere – op til 1 del eddike til 10 dele vand, mens den stadig bevarer dens renseevne. Afstå fra at tilføje nogen “duftende” midler såsom æteriske olier, duftforstærkere eller andet ekstramateriale til din hjemmelavede rengøringsopløsning.

Rengøringsmidler du skal undgå omkring din kanin

Et almindeligt tilsætningsstof til kattebakken til lugt-eliminering er bagepulver, men det er et af de stoffer, der er giftige for kaniner i store mængder.

Andre skadelige rengøringsmidler eller lugt-eliminerende stoffer, der er farlige for kaniner, omfatter:

 • Aerosoler eller air fresheners
 • Klorblegemiddel eller ammoniak
 • Rengøringsmidler eller opvaskemiddel
 • Rengøringskemikalier i pulverform
 • Gulvrens, både til hårde gulve og tæpper span>
 • Træmøbelrens og balsam

Det er vigtigt at holde ethvert område, din kanin kan udforske, fri for disse stoffer, inklusive ethvert rum i dit hjem, som de vil have adgang til. Kaniner kan forsøge at grave eller nappe på tæpper, lister eller møbelben, så sørg for enten at holde dem væk fra disse genstande eller kun at rengøre dit hjem med kaninsikre muligheder.

Som altid, hvis du har mistanke om, at din kanin har indtaget eller kommet i kontakt med et skadeligt stof, skal du straks kontakte din dyrlæge.

Din kanin og os

Hos Omlet stræber vi efter at hjælpe dig med at reducere den tid du skal bruge på rengøring og vedligeholdelse af din kanins område, så der er mere tid til leg! Med vores omfattende udvalg af kaninprodukter, finder du alt hvad du behøver for at gøre ejerskab af indendørs kanin nemt og behageligt. Zippi kaningårde, legegårde og tunneller giver dig mulighed for at tilpasse den ultimative indendørs kaninlegeplads med masser af plads til, at de kan “binky”, zoome, sprede sig og hoppe som de vil! Vores produkter kan tilpasses fuldt ud til dit rum og dine præferencer og kan ændres så ofte, du ønsker, for at holde din kanins rum engagerende og berigende.

Uanset om du tager din kanin med indendørs i de kolde måneder eller laver en mere permanent boligændring, så er vi her for at hjælpe! Har du spørgsmål om at tage din udendørs kanin indendørs eller om produkter, der hjælper din kanin med at tilpasse sig livet indendørs? Send os en besked nedenfor!

Når du tager din kanin indendørs - huskanin på sengen

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *