Omlet bloggen

Omlet møder: Shell, Bagel og Brioche

“Vi har en løbende joke om, hvad vi tror, ​​de siger – vi griner som en familie.”

Klar til at give plads til kaniner? Shell Mills viser os en dag med omsorg for disse yndige, men naturligt ængstelige dyr.

Omlet møder Shell Mills og hendes børn, der passer deres kæledyrskanin

Hvad fik dig til at vælge kaniner som kæledyr i en katte- og hundeverden?

Jamen, vi har faktisk fået en hund, men mine første kæledyr var kaniner, og jeg har altid elsket dem. Min mand og jeg havde også en dværgkanin sammen, før vi fik børn. Så fra omkring fem-års-alderen begyndte vores datter Valli at bede om en. Vi vidste, at det kun var et spørgsmål om tid, før vi blev enige. Vi syntes, hun var for ung – vi sagde, at hun først skulle kunne tage ansvar. Vi sagde syv, så fløj årene af sted og pludselig var hun syv, så vi måtte sige ja!

Hun var garanteret begejstret! Hvordan anskaffede du dem?

Vi gjorde det til en overraskelse – vi havde ihærdigt forsøgt at finde nogle, der ville være gamle nok på det rigtige tidspunkt, så det passede til hendes fødselsdag. Vi havde undersøgt velrenommerede opdrættere og kilder, og vi vidste, at vores lokale havecenter ville få nogle, men de ankom, da vi var på ferie, så vi var nødt til at kontakte dem fra udlandet for at reservere dem.

Næste skridt var at købe et kaninhus – men jeg vidste allerede, at vi ville købe en Eglu Go. Vores lokale folkeskole havde et Omlet-hønsehus til deres høner – og jeg elskede det. Jeg kiggede på nettet, og da jeg fandt ud af, at Omlet lavede kaninhuse, traf jeg min beslutning. Det lykkedes os at gøre deres Eglu klar til hendes fødselsdag. Det er fantastisk. Vi flytter hele deres opsætning rundt, og de hjælper os med at slå græsplænen! Vi taler også ofte om høns – vi kan måske anskaffe os nogle på et tidspunkt!

Hvilke navne gav hun dem?

Bagel og Brioche – efter hendes yndlingstyper af brød!

Super. Og hvordan har hun det med at passe dem? Der er en misforståelse om, at kaniner kræver lav vedligeholdelse – faktisk har de brug for en del pasning og er meget sociale.

Ja det er sandt. Vi hoppede bestemt ikke bare ud i det – det var ti år siden vi fik vores dværgkanin, og vi lavede en masse research. Der er bedre forståelse for nu, at du ikke bare skal have én kanin – du skal have to, ideelt fra en ung alder for at hjælpe dem med at knytte bånd. De har også brug for daglig opmærksomhed – de trives med kontakt og er så legesyge og sociale.

Der var andre faktorer, som vi ikke havde tænkt på i starten – årlige vacciner, kæledyrsforsikring, kastrering eller sterilisering – folk tror måske, det bare er en kanin, men de kræver ansvar og omkostninger. Der er så mange ekstra ting at overveje. Så er der, hvad du skal gøre, når du er bortrejst – vi er heldige, mine forældre bor i nærheden, og de hjælper os.

Hvilket råd vil du give til potentielle kaninejere?

Tja, at undersøge forskellige muligheder og forstå deres behov. Du er nødt til at rengøre dem ofte – Omlets Eglu er en rigtig game changer i den forstand. Men overvej også alle de omkostninger og tid, du har brug for, omhyggeligt, før du forpligter dig.

Hvad er det bedste ved at have kaniner?

Jeg stillede Valli disse spørgsmål, da jeg gerne ville have hendes input, og hendes svar var, de er så søde, og de giver de bedste kram! Jeg synes, det er fantastisk at lære børn at tage ansvar – hvordan man passer på noget hver dag, når det er solskin, og når det regner. Vali er fantastisk med dem og har en rutine. Hun bringer endda deres vandflaske ind for at rense den med en lille børste.

Jeg tror, ​​at noget, du måske ikke tænker på på forhånd, er fornøjelsen ved bare at observere dem – vi elsker at se dem sammen. De er så kloge, og måden de leger sammen på er bare dejlig. Det kan være vådt og køligt, men de elsker at være udenfor alligevel, og de vil alle hygge sig under deres overtræk til løbegården, snuse til luften og se på regnen. Vi har en løbende joke om, hvad vi tror, ​​de siger – vi griner sammen i familien.

Hver gang vi går ud, kommer de løbende. Valli går ind i deres løbegård med dem – den er fantastisk til det. Ikke alle kaniner nyder at blive håndteret, men vores har altid elsket det, og de er så afslappede og vil sidde og putte roligt på dit skød. Vores hund, Percy, var en smule spændt, da vi først fik dem, men han er så ligeglad nu; han går hen til dem, og de hopper op, og så rører de hinandens næser gennem løbegårdens net!

Ha ha! Det er så sødt. Hvordan ser en typisk dag ud med at passe kaninerne?

Bagel og Brioche starter deres dag med, at Valli eller Daddy går ud for at fodre dem med en lille mængde foderpiller, fylde deres hø op og give dem frisk vand.

De har en tilknyttet Omlet-løbegård med en udvidelse, så vi ser dem løbe rundt hele dagen i de forskellige sektioner. Vi elsker bare at se dem og se deres bevægelser, løbe gennem tunnelerne og hoppe oven på ting – det elsker de virkeligt.

Valli og vores andre børn går ud og ser dem efter skole, og vi går ud igen senere for at give dem mad og fylde hø og vand, men vi lukker dem ikke inde om natten. Det er det fantastiske med Omlet-opsætningen. Med gulvnettet er det rævesikret, så de kan gå ind og ud, som de vil.

Vi opfrisker deres bundmateriale jævnligt, og i weekenden kommer de ud i deres åbne legegård, og børnene går derind med dem. Det er, når vi giver deres kaninhus en dyb rengøring. Nogle gange kommer de ind i huset og udforsker, mens vi gør det.

Et par gange om ugen giver Valli dem måske godbidder fra vores køkkenhave. På denne tid af året har vi kun broccoli og grønkål tilbage, som de elsker. Så et par gange om ugen flytter vi dem rundt i haven for at skifte kulisse! Det er en god rutine. Valli elsker det hele og gør det med glæde – bortset fra nogle gange, når det regner! Så træder jeg til og hjælper. De er hendes kaniner, men at have kæledyr er altid en familieaktivitet.

Omlet møder Shell Mills og hendes børn, der passer kaniner i Omlet Zippi-tunneler og legegårde

 

 

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *