Omlet bloggen

Omlet møder: Kat, en hønsehotelejer extraordinaire

“De har alle deres egen karakter. Jeg har haft nogle generte høns. Jeg har haft nogle af dem, som skal sparkes ud af baren sidst på aftenen!”

Vi elsker at se vores design blive nydt ude i verden, af både høns og mennesker, så vi var begejstrede – og mere end lidt fascinerede – da vi så en artikel med hønsehotelejer Kat. Vi fik fat i hende til en snak om alt angående høns.

Omlet møder Kat, hønsehotelejer extraordinaire, med høne og en Eglu Cube

Vi elskede din artikel om dit hønsehotel i avisen. Hvordan blev din historie opfanget af den nationale presse?

Faktisk var det min lokale avis, der opfangede den, og så kom der tryk på. Jeg har endda været på ITV (engelsk tv-kanal). Jeg tror, det viser, at folks interesse om og opmærksomhed på høns som kæledyr er stigende – de er så undervurderede. Nu kan jeg hjælpe med at sprede budskabet.

Hvor jeg bor i Kent, er der mange, der vandrer forbi vores have, som køber æggene og de stopper ofte op og snakker og stiller spørgsmål. Det er nærmest et udsigtspunkt for at se høner! Jeg har et Omlet fritstående hønsetræ, som mine bantams ELSKER. Jeg tror helt ærligt, at de elsker at posere og vise sig frem for forbipasserende, hvilket er sjovt. Men det er fantastisk, fordi jeg gerne vil uddanne folk – hvis du ikke har høns, ved du sandsynligvis ikke, hvor fulde af karakter og interessante de er. Mine er mine kæledyr, mine piger, og jeg ville ikke undvære dem.

Har dine høns ændret sig, siden de blev berømte? Hvem er primadonnaerne?

Jeg har 5 i min flok i øjeblikket, alle omhusede redningshøns. De har alle deres egen karakter, men der er især én, der er den mest selvsikre høne, du nogensinde kunne møde – en rigtig dronning. Hun hedder Sally – jeg opkaldte hende efter den dame, jeg fik hende af. Hun blander sig i alt. Hun hopper op på min skulder, når jeg gør rent. Hun var i optagelserne med fotografen til avisen, og hun var helt med på den og gjorde alt, hvad han ville. En født performer.

Hvad med de andre? Er der andre med en stor karakter?

De er alle så forskellige. Nogle er generte, nogle er glade for at blive hentet. Edwina, hun er altid bag mig, og slentrer rundt. Hun er meget blid, glad for at blive nusset. Hun er urokkelig. Edwina kommer med i børnehaven med mig.

Børnehaven?

Jeg laver pædagogiske workshops – altid gratis, jeg tager ikke penge for dem. Vi går ind på lokale skoler og snakker om emner som fritgående høns, hvordan glade æg ser ud. Jeg vil gerne sprede ordet og kærligheden. Edwina har en lille net-kuffert med hjul på, som hun sidder i og kigger ud af, og den rejser hun i.

Det er så dejligt, og sådan en vigtig ting for børn at forstå. Og dejligt at Edwina har det rigtige temperament. Men hvad med andre høns – kommer dine egne høns nogensinde i kontakt med dine gæster?

Jeg holder hotelkunderne ret langt væk, fordi fugle er følsomme og territoriale, så det er vigtigt ikke at stresse eller forstyrre dem. Så ved ankomsten går de direkte ned til hotelområdet, hvor jeg laver nogle simple sundhedstjek for at sikre mig, at de er fri for mider og lus.

Vi er heldige, vi har 2 hektar land, så vores feriehøns er langt nok væk til at de kan holde sig fra hinanden og stadig have god plads. Det er mere afslappende, ingen skænderier. Jeg tænkte meget over designet, da jeg satte det hele op.

Det er interessant, du nævner design. Hos Omlet spørger vi altid, hvordan vi kan opfinde bedre produkter, for at gøre pasning af høns mere instinktivt og behageligt. Tiltrak denne forkærlighed for design dig til vores produkter, som en loyal Omlet-kunde?

Jeg tror, ​​Omlet er et kendt navn inden for hønsefællesskabet. Da jeg selv blev en hønseholder, var der ingen anden mulighed. Det måtte være Omlet. For min mentalitet er, at hvis jeg skal gøre det her, så gør jeg det ordentligt. Med træ, rodfæster ting sig. Du ved bare ikke, hvad der gemmer sig i sprækkerne. Da jeg oprettede hønsehotellet, vidste jeg, at jeg ikke ville bruge noget til mine klukkende feriegæster, som jeg ikke ville have til mine egne høns. Så det hele er Omlet: hønsehusene, siddepindene og hønsetræerne, gyngen, presenningerne. Det hele!

Det lyder dejligt! Hvilken roomservice yder du – hvordan holder du stedet rent?

Jeg tror, ​​at det kan være tidskrævende at holde den standard for renlighed, du har brug for, fordi du skal sørge for, at der ikke er nogen risiko for dårlig hygiejne eller sygdom. Men når det er sagt, hvis du nyder det, du laver, føles det ikke som arbejde. Jeg må sige, at det er letheden ved Omlet-designet – det er så nemt at skille ad og jetvaske – der virkelig gør en forskel. De produkter jeg bruger gør det meget nemmere.

Har du nogensinde besværlige kunder?

Haha, ja. Som jeg sagde, har de alle deres egen karakter. Jeg har haft nogle, der er generte, jeg har haft nogle, du må sparke ud af baren sidst på aftenen. Nogle er mere højlydte end andre, så ja, helt sikkert et par af dem er larmende. De er ligesom kvinder – nogle er simpelthen mere højrøstede end andre!

Hvad er den mest givende del af at drive et hønsehotel?

Det er så svært. Det lyder måske sørgeligt, men jeg elsker bare høns. Jeg synes, det er et privilegium at have kæledyr. Og jeg synes virkelig, høns er så undervurderede – jeg føler mig så heldig, at jeg holder høns, og at der er så mange redningsmuligheder. De er små sjæle og væsener. Man kan se det i deres øjne. Jeg vil gerne vinde dem den respekt som kæledyr, som jeg synes, de virkelig fortjener. Så, som svar på spørgsmålet er det hele givende.

Og er resten af familien involveret?

Jeg har en 5-årig søn. Han elsker at se feriehønsene, fordi de er anderledes end vores egne, så han kan lide, at jeg tager ham med derhen for at se dem. Så ja, han bliver involveret, men det er ikke overraskende, at rengøringen overlades til mig! Min partner vil bare gerne vide, hvor mange æg vi har.

Ha! Det er en god grund til at have høns. Faktisk var mit sidste spørgsmål” ‘Hvorfor høns? Hvad ville du sige til en person, der overvejer at starte deres rejse som hønseholder?’

Tja, jeg tror, mit første svar ville være: ‘Gør det – det er det bedste, du nogensinde vil gøre.’ Men som ethvert dyr har de brug for omsorg, de har brug for kærlighed, de har brug for opmærksomhed. Men de returnerer det virkelig. Så ja, gør det. Og gør det ordentligt. Åbn dit hjerte og genhus nogle høns!

Omlet møder Kat, hønsehotelejer extraordinaire, med høne og en pink Eglu Cube, der udgør et hønsehotel

 

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *