Omlet bloggen

Sådan vælger du det rigtige hus til din kanin eller dit marsvin

Sådan vælger du det rigtige hus til din kanin eller dit marsvin

Spekulerer du på, hvordan du vælger det rigtige hus til din kanin eller dit marsvin? Det er nemt at blive overvældet af alle de muligheder, der er tilgængelige for potentielle og nuværende marsvin- eller kaninejere. Vi hjælper dig med at beslutte, hvordan du vælger det rigtige hjem til dine små kæledyr, og hvordan du hjælper dem med at leve deres bedste liv.

At vælge det perfekte hus

Der er nogle vigtige faktorer at overveje, når du vælger det rigtige hus til din kanin eller dit marsvin. Materialerne, størrelsen og placeringen af ​​deres hjem vil i høj grad have indflydelse på, hvordan du plejer dine pelsede venner, så du skal overveje dette nøje. Med de følgende tips og retningslinjer vil du kunne vælge et hus, der passer til alle dine behov.

Indendørs eller udendørs

Kaniner og marsvin kan holdes indendørs, men de er lige så glade udendørs i et isoleret hus med en rummelig løbegård at give dem masser af plads til at løbe og lege i. Hvis du lader dem strejfe rundt i huset, vil kaniner og marsvin med glæde finde snore, ledninger, gulvpaneler eller andre ting at tygge på. Og selvom de kan trænes i kattebakken, vil du sandsynligvis feje fækale kugler op meget ofte. En udendørs opsætning gør oprydning til en leg, og du behøver ikke at bekymre dig om, at dine kæledyr napper i noget, de ikke burde.

At opstalde dine kaniner eller marsvin udendørs året rundt er ikke kun muligt, men det er nemt med isolerede huse. Vejrbeskyttelse til kanin- og marsvinehuse kan tilføjes som et ekstra lag isolering i kolde temperaturer, og overtræk til løbegårde giver skygge og beskyttelse mod regn.

Det skal bemærkes, at ikke alle kaninracer og marsvineracer vil trives udendørs – især i ekstreme klimaer. Især marsvin er velegnede til et mildere klima, hvorimod mange kaninracer klarer sig godt udendørs. Men at bringe dem ind og ud er ikke god praksis, da de vil akklimatisere sig til det ene eller det andet og ikke vil klare pludselige temperaturændringer. Racer, der kræver omhyggelig observation, når de er opstaldet udendørs:

Kaniner

  • Angora
  • Lionhead

Marsvin

  • Alpaca
  • Coronet
  • Merino
  • Peruviansk
  • Sheltie
  • Skinny Pig (disse bør aldrig anbringes udendørs)
  • Texel

Overvej størrelsen

Kaniner og marsvin er meget sociale dyr og har brug for venner af deres egen slags. Selvom du kan holde kaniner og marsvin sammen, har de hver især forskellige kostbehov og kræver deres eget plads, så det er bedst at starte med én art ad gangen, og altid i par. Steriliserede hunner og kastrerede hanner er gode parringer, ligesom kombinationer af samme køn (selvom kaniner altid bør steriliseres eller kastreres i kombinationer af samme køn for at undgå territoriale skænderier).

Et hjem til dine kaniner og marsvin er meget mere end blot et hus til ly og søvn – de bør også have en løbegård, der er stor nok til, at de kan løbe og lege i den. Som med andre kæledyr har både kaniner og marsvin mest gavn af mest mulig plads. Giv ekstra plads med Zippi-tunnelsystemer og Zippi-legegårde giver dig mulighed for at tilpasse dit kæledyrs opsætning og give dem masser af plads uden for deres hus uden at ofre sikkerhed og tryghed.

Giv dig selv lidt plads

Glem ikke at tage hensyn til at bruge tid sammen med dine kaniner eller marsvin, når du vælger deres hus. Giv dig selv masser af plads til at få adgang til deres mad og vand for nem genopfyldning, og plads i løbegården til at tilbringe tid med dem. Hvis det ikke er muligt for dig at kravle eller række ind i løbegården, kan du overveje at tilføje en legegård til kaniner og marsvin til deres opsætning, der faciliterer nem adgang og kvalitetstid sammen. En walk-in løbegård er også en god tilføjelse, hvis du har plads, da det gør det særligt behageligt at tilbringe tid med dine små kæledyr og giver nem adgang til rengøring eller til at ændre deres opsætning. for at give variation i deres leg og motion.

Materialer betyder noget

Traditionelt har kanin- og marsvinehuse været lavet af træ. Det er et let tilgængeligt, billigt materiale, der gør hvad det skal. Men over tid vil træ rådne, træpaneler skal repareres eller udskiftes, og hardware-klude vil trække sig væk fra hæfteklammer af træ. Og træ er et meget lokkende materiale for kaniner og marsvin at gnave i, hvilket udgør en risiko ikke kun for husenes strukturelle integritet, men også for dit kæledyrs sundhed. Behandlet træ kan være giftigt, når det indtages, og splinter eller store stykker træ kan forårsage forhindringer i dit kæledyrs fordøjelseskanal. Træ absorberer også ammoniak fra urin og er svært at holde hygiejnisk, selv med foring som karton eller papir, da dette også vil trænge igennem og blive revet itu af ivrige poter og kløer.

Kanin- og marsvinehuse i plast rådner og forvrider sig ikke, skal ikke have nyt tag eller udgør en gnavende risiko for dine kæledyr. De er vejrbestandige, absorberer ikke fugt eller lugte og kan holde hele livet. Og i stedet for hardware-klude, der holdes på plads med hæfteklammer, er de vedhæftede løbegårde til Omlets kanin- og marsvinehuse lavet af kraftigt svejset stålnet, der holdes på plads med stærke, vejrbestandige klemmer. Omlets Eglu Go kanin- og marsvinehus er let at rengøre og kan nemt flyttes med tilføjelsen af ​​valgfri hjul og håndtag. Over tid gør dette at vælge en Eglu Go til en god investering – økonomisk, men også tidsmæssigt. Med en bakke, der kan tages ud, kan du blot tørre den, og vil kunne gøre deres hus rent i løbet af få minutter.

Tilbehør til deres hjem

Når du har valgt huset og løbegården til din kanin eller dit marsvin, er det tid til at skaffe tilbehør. Elementer som godbidsdispensere, Zippi-platforme, og shelters og legetunneller, er alle måder, du kan holde dine små kæledyr underholdt, engageret og beriget i deres miljø på. De hjælper dig også med at interagere med dine kæledyr på et helt nyt niveau og knytte de bånd mellem jer, der varer hele livet.

Omlet og dine kaniner og marsvin

Vi ville ikke bare have almindelige huse til ekstraordinære kæledyr – så vi skabte produkter til kaniner og marsvin, der trodser normen. Vores produkter har også til formål at bringe dig tættere end nogensinde på disse dyr, der har fanget så manges hjerter. Fra kaninbure, der er nemme at rengøre, rummelige udendørs løbegårde, og det unikke Zippi-tunnelsystem, vil du blive overrasket over, hvor sjovt og intuitivt det kan være at interagere med dine kaniner og marsvin.

Kanin hopper ind i Omlet Eglu Go-hus med løbegård

 

 

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *