Omlet bloggen

Ultimativ tjekliste for kaniner og marsvin

Overvejer du at tilføje et lille kæledyr til din familie? Kaniner og marsvin kræver lignende indkvartering, så uanset om du overvejer at tilføje kaniner eller marsvin til din familie, vil indkøbslisten se ens ud. Fra huse og løbegårde, til legetøj og foder, har vi den ultimative tjekliste for kaniner og marsvin.

Marsvin på Zippi-platformene i Zippi-løbegården

Pasning af kaniner og marsvin

Kaniner og marsvin er begge små kæledyr, der er gode til børn og familier. De kan bo indendørs eller udendørs, og er sjove og nemme at passe. Med den rette opsætning og pleje kan kaniner og marsvin leve 8-10 år.

Kaniner og marsvin kan holdes sammen, men deres ernæringsbehov og kommunikationsmetoder er forskellige, så det er bedst at have separate opsætninger for hver art . De er begge sociale dyrearter og har brug for følgeskab af andre af deres egen slags. Så når du planlægger dit kæledyrs fremtidige hjem, skal du sørge for, at du tænker på plads til mindst to.

Huse

Traditionelt har kanin- og marsvinehuse været lavet af træ, men det er et problem af flere årsager. Både kaniner og marsvin har tænder, der vokser kontinuerligt, og de skal gnave for at forhindre, at deres fortænder vokser for meget. Træhuse er fristende at tygge på, og behandlet tømmer kan være giftigt for kæledyr. De er også fulde af træk, er ikke vejrsikrede og absorberer fugt og lugte.

Eglu Go-kaninhuse og Eglu Go-marsvinehuse er:

  • Fremstillet af dyresikret plastik
  • Dobbeltisoleret for at sikre optimale indvendige temperaturer
  • Trækfri samtidig med at ventilationen opretholdes
  • Nem at rengøre på få minutter
  • Fremstillet til at holde hele livet

Et kaninhus eller marsvinehus vil sætte dig og dine kæledyr op for succes fra første øjeblik.

Bundmateriale

Det bundmateriale, du bruger inde i dit kaninhus eller marsvinehus, afhænger for det meste af personlige præferencer. Typiske valg af bundmateriale inkluderer:

  • Fyrrespåner eller kugler
  • Aspespåner
  • Genbrugspapir (dette minder om løs bomuld)
  • Strå

Kaninracer med langt hår, som lionheads eller angoraer har brug for bundmateriale i form af genbrugspapir eller fyrretræskugler – halm og spåner vil blive viklet ind i deres pels. Tilsvarende bør, marsvineracer med langt hår, som peruvianere eller shelties ikke gå rund på spåner eller halm.

Udendørs rum

Kaniner og marsvin har brug for masser af plads uden for deres hus til at strække benene og udforske. Kaniner har masser af energi, så en udendørs løbegård er afgørende for at hjælpe dem med at leve et sundt og lykkeligt liv. Ligeledes har marsvin brug for en udendørs løbegård for at holde sig i form, da de kan være tilbøjelige til at blive overvægtige, hvis de ikke har plads nok til at motionere i.

Omlets løbegårde til kaniner og marsvin har fastgjorte gulvpaneler for at forhindre tunneldannelse – hvilket er særligt relevant for kaniner. Hele løbegården er konstrueret af kraftig svejset trådnet for at holde dine kæledyr sikre udenfor, og de kan udvides for at give endnu mere plads.

Legetøj

En del af glæden ved at have kaniner eller marsvin er at se dem lege. Og det bedste legetøj til kanin og marsvin er dem, der opmuntrer til deres naturlige adfærd. Omlets Zippi-tunnelsystem til kaniner efterligner huler i naturen, som kaniner naturligt vil drages mod. Og marsvin i naturen vil bruge tunneler skabt af andre dyr, så de vil sætte pris på at have et tunnelsystem at løbe igennem eller gemme sig inde i.

Andet tilbehør til kaniner og marsvin såsom shelters og legetunneller er perfekte steder for dine kæledyr at finde skygge fra solen eller for at tage en hurtig lur. Da både kaniner og marsvin er byttedyr, er de altid på vagt over for potentielle rovdyr. På grund af dette bliver de let forskrækket og har brug for steder som de hurtigt kan trække sig tilbage til, hvis de føler de er i fare. Hvis du placerer disse betræk under hele løbegården vil det hjælpe dine kaniner eller marsvin til at føle sig bedre tilpas.

Zippi-platforme til kaniner og marsvin giver dine kæledyr et sted at interagere med dig på dit niveau og se verden fra et andet udsigtspunkt. Tilbyd godbidder på platformen i en Caddi-godbidsdispenser til kaniner og marsvin, eller træn dine kaniner og marsvin på den hævede overflade. Pladsen under platformene giver ekstra skygge og læ, og de skridsikre ramper hjælper dit marsvins ben til at bevæge sig og tilfredsstiller dine kaniners behov for at udforske.

Føde

Både kaniner og marsvin har brug for timotejhø i form af kuglefoder som hovedkilden til deres ernæring. I modsætning til kaniner kan marsvin dog ikke fremstille deres eget C-vitamin, så kommercielt tilgængeligt kuglefoder til marsvin bør beriges med dette vigtige næringsstof. Kommercielt kaninfoder indeholder typisk ikke supplerende C-vitamin. Det er en del af grunden til, at det er så vigtigt at kaniner og marsvin bor hver for sig – for meget C-vitamin er ikke godt for kaniner, og for lidt C-vitamin kan være dødeligt for marsvin.

Mange kaniner og marsvin vil ikke overspise, hvis deres mad bliver efterladt ude for dem, men hvis du bemærker, at dit kæledyr er blevet lidt buttet, skal du følge foderinstruktionerne på foderposen. Marsvin kan især være tilbøjelige til at blive overvægtige, så en fri diæt af foderkugler er muligvis ikke godt for dem. Kaniner kan også tage unødvendig vægt på, så sørg for at vurdere deres kropstilstand regelmæssigt. Hvis du er i tvivl, så spørg din dyrlæge, om din kanin eller dit marsvin har overvægt, og i så fald se, hvilke fodringsforslag de foreslår.

Kaniner og marsvin har også brug for fri adgang til timotejhø. Dette holder ikke kun deres fordøjelsessystem i gang, som det skal, men hjælper dem også med at holde deres tænder trimmet. Timotejhø vil ikke få kaniner eller marsvin til at blive overvægtige, så det er sikkert (og nødvendigt), at det altid er tilgængeligt.

 

Omlet og dine kaniner og marsvin

At holde kaniner og marsvin er en sjov oplevelse for alle aldre. Med vores Eglu Go-kaninhuse og marsvinehuse, behøver det ikke at være en sur opgave at passe dine kæledyr. Du kan rengøre dine kaniner eller marsvins hjem på få minutter – så du har masser af tid til socialt samvær og leg sammen med dem. Brug Zippi kanin- og marsvineplatforme for at bringe dig tættere på end nogensinde før, og se dem vise deres naturlige adfærd med Zippi-tunnelsystemet for at få en uforglemmelig oplevelse for dig og dine kæledyr.

Børn leger i Zippi-opsætningen med deres kæledyrskaniner

 

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *