Omlet bloggen

Hvor mange høner skal jeg anskaffe mig?

Høns er fantastiske kæledyr i haven til familier i alle aldre og på alle steder. Selvom de traditionelt betragtes som husdyr, pryder hønseflokke nu ofte haverne hos både by- og landbeboere. Et almindeligt spørgsmål blandt håbefulde eller nye hønseholdere er: Hvor mange høner skal jeg anskaffe mig? Her er en guide til at vælge den rigtige størrelse flok til din familie, og hvordan du komfortabelt huser dem.

Pige kigger ind på høns i Eglu Pro

Hvad er din nuværende opsætning?

Hvis du vil udvide din flok, så tænk på din nuværende opsætning. Hønsematematik er det fænomen, der opstår, når en hønseholder begynder med tanken om at holde et forudbestemt antal høns, men ender med en del flere. Dette sker uundgåeligt for hønseholdere på et tidspunkt – mest fordi det er så sjovt at holde høns.

Med hønsematematik i tankerne, kan du overveje, om din nuværende opsætning kan rumme yderligere høns. Høner har brug for så meget plads som muligt uden for deres hønsehus for at holde dem glade og i god form, og deres hus skal være stort nok til at give alle mulighed for at have en sikker og behagelig natteplads. Op til 4 eller 5 høns kan dele den samme redekasse, men voksende flokke har brug for mere end ét redeområde for at opretholde sunde æglægningsvaner.

Hvis du er ny til at holde høns, så overvej, hvor mange æg du skal bruge til din familie, og hvor involveret du gerne vil have, at dine børn skal være. Høns er gode kæledyr for familier med børn, men nogle opsætninger er nemmere end andre for børn at åbne, lukke og samle æg fra. Du kan holde høns sammen med andre kæledyr, men de har brug for masser af plads til at brede sig og deres egne pladser til søvn og spisning.

Begrænsninger for hønseholderi

Ud over din livsstil skal du tage højde for eventuelle hønseholdsrestriktioner, der kan gælde for din ejendom. Der findes love om at holde høns, normalt på byniveau, men dit hjem kan også være underlagt love om lokal zoneinddeling eller husejerforening. Kontakt altid din husejerforening (hvis relevant) sammen med din bys zonekontor for at se, om du har tilladelse til at holde høns på din ejendom.

De fleste love begrænser:

  • Antallet af høner du kan holde
  • At holde haner
  • Størrelsen og placeringen af ​​hønsehuse eller løbegårde

Du skal muligvis også have en tilladelse i nogle byer for at holde høns. Disse købes typisk årligt.

Hvis de love, som din ejendom er underlagt, begrænser antallet af høns, du kan have, behøver du ikke bekymre dig om hønsematematik, da din flokbegrænsning allerede er bestemt. Hvis det er tilfældet, skal du købe det største hønsehus der komfortabelt vil huse det antal høns, du kan holde.

Pladsovervejelser

Uanset størrelsen på din flok, vil de altid være gladest, når de har så meget plads som muligt. For hønseholdere, der ikke har begrænsninger på flokstørrelse, er et ekstra stort hønsehus det bedste valg. Omlets hønsehuse er bedømt til forskellige flokstørrelser, men Omlets ekstra store Eglu Pro hønsehus er perfekt til at øge en flok og med hønsematematik i sigte. Eglu Pro kan huse op til 15 høns af små racer — men det er ikke kun til store flokke. Dine mindre flokke vil sætte pris på den ekstra plads og redeområder, og du vil sætte pris på muligheden for at tilføje flere høner, som du finder passende, uden at der blive for meget trængsel.

Fordelene ved en stor flok

Høns er nemme og sjove at holde, og i modsætning til andre typer kæledyr er det lige meget, om du har 4 eller 20 – deres pleje og din rutine forbliver den samme. Overvejer du at holde en stor flok? Tjek disse fordele ved at have flere høns.

Ægproduktion

Flere høns betyder flere æg. Hvis du ønsker at levere friske æg til din familie, har du brug for en konstant forsyning af æg. En høne lægger et æg nogenlunde hver halvanden dag, så hvis du spiser æg dagligt, har hvert medlem af din familie brug for halvanden høne. Rent praktisk bør du sigte efter at have 2 høns pr. medlem af din familie, hvis du vil have nok æg til alle.

Øget skadedyrsbekæmpelse

Flere høner betyder også mere skadedyrsbekæmpelse. Høns spiser alle slags skadedyr i haven, herunder:

  • Edderkopper
  • Skorpioner
  • Gruber og orme
  • Græshopper
  • Myrer
  • Fluelarver

Dine høns kan også hjælpe dig i din have . Ved at bruge hønsehegn, eller ved strategisk at placere deres løbegård ved siden af ​​dine planter, kan du lade dem bekæmpe skadedyr uden at beskadige din have.

Mangfoldighed i flokken

At have flere høns giver dig mulighed for at holde forskellige racer. Du kan inkorporere dekorative racer med dine æglæggende hønseracer for at tilføje lidt pragt til din flok uden at ofre ægproduktionen. Hønseracer med to formål kan også tilføje variation til din flok på grund af deres forskellige størrelser og farver.

Omlet og din flok

Vi har skabt de perfekte hønseprodukter til at hjælpe dig med at holde flokke i alle størrelser sunde og glade fremover. Uanset om du er en begynder i at holde høns, eller er en erfaren flokopdrætter, er vores Eglu Pro og walk-in løbegård er den helt rigtige størrelse til både små og store flokke. Giv dine høns den plads, de har lyst til, eller giv efter for din impuls til at anskaffe flere høns – med Eglu Pro er der altid plads til flere.

Høner udenfor i Eglu Pro-hønsegården

 

 

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *