Omlet bloggen

Kan tunneller til kattegårde åbne op for en indendørs katteverden?

Hos Omlet spørger vi altid, hvordan vi kan designe bedre produkter, der bringer mennesker og deres katte tættere på hinanden. Vi tror på, at vi ved at forstå vores kattes naturlige behov og adfærd kan opfinde nye måder at berige deres liv og opbygge en følelse af sikkerhed og tilfredsstillelse, der fører til en stærkere forbindelse med deres mennesker.

Vores tunneller til kattegårde lader din kat gå fra A til B helt uafhængigt, hvilket passer til dens lunefulde natur, og betyder, at du ikke længere hele tiden behøver at være til dens rådighed for at lukke den ud i og ind fra kattegården. En udvikling af den tankegang, der førte til vores kattegård og udendørs Freestyle kattetræ, er designet så indendørs katte kan nyde al spændingen ved udendørslivet sikkert, uden at gå på kompromis med det lokale dyreliv, der ellers kan blive et offer for din kats rovdyrsinstinkt.

Kat går gennem Omlet tunnel til kattegård

Hvorfor holde katten indenfor?

Der er forskellige grunde til, at du kan vælge at holde din kat indendørs. Nogle racer er simpelthen bedre egnet til et roligere liv og er for følsomme til at gå ud uden opsyn. Lokale regler kan også være en stor faktor. Katte er et rovdyr, og ikke nødvendigvis hjemmehørende i økosystemet, på trods af at de er et globalt populært kæledyr. Små pattedyr, fugle og krybdyr, der har udviklet sig uden katte på deres område, er muligvis ikke rustet til at håndtere den trussel, de udgør, hvilket kan føre til udgangsforbud for katte og restriktioner for fri roaming. Så er der den allestedsnærværende trussel om trafik. For mange katteelskere er risikoen for passerende biler simpelthen for stor til at overlade deres kat til tilfældighederne.

Åbn op for udendørslivet

Dog elsker katte at springe og klatre, og at mærke solen på deres ansigt og brisen i deres pels. De er nysgerrige og uafhængige, og er ikke egnede til et liv i snor, eller at komme når man kalder, som en hund. Med en kattegård og et udendørs Freestyle kattetræ kan din indendørs kat nyde fordelene ved at være udendørs uden den bekymring, der følger med det – men der er stadig begrænsningen af at gå til og fra huset og deres kattegård. Så vi designede vores tunneller til kattegården, til alle glæderne udefra, med uafhængighed til at løfte deres morskab og tilfredshed til et nyt niveau.

Systematisk tankegang

En af vores grundlæggende overbevisninger er, at vores design skal passe til så mange katte og mennesker som muligt, så enhver indendørs kat kan bevæge sig trygt udenfor. En anden af vores værdier er at sætte bæredygtighed og levetid i centrum for alle vores designs. En af vores løsninger på begge disse udfordringer er at skabe modulopbyggede systemer, der nemt kan tilpasses, udvides og vedligeholdes med minimal omkostning og indsats.

“ Det handler om nemt og omkostningseffektivt at kunne udskifte dele, hvis og når det er nødvendigt. Planlagt forældelse – hvilket er når virksomheder designer produkter med en bestemt levetid og udnytter det – har skabt en skandale. Så et produkt kan f.eks. designes således, at hvis en lille komponent går i stykker, skal du udskifte hele produktet. Alle vores produkter er designet til at være det modsatte af dette, så du altid kan udskifte en del.”

Charlie Watson, ledende produktingeniør

Vores tunneller til kattegården er designet med fire komponenter, som tilsammen kan skabe et system, der passer til ethvert hus og udendørs rum, alle bygget med bevidst valgte materialer, der er ideelle til formålet og vil vare ni liv. Hvis en del skal udskiftes, kan det nemt gøres, hvilket betyder, at dit Omlet tunnelsystem til kattegården aldrig skal ende som losseplads.

“ Disse fire elementer giver dig fleksibilitet i din opsætning. Ved at designe et modulopbygget system, var vi i stand til at skabe noget overkommeligt, men skalerbart, hvilket gør det til en levedygtig mulighed for flere mennesker, og hvis du flytter hus, kan du tage dit system med dig og konfigurere det efter behov.”

Charlie Watson

Design, der kan mere

Du kan gøre dit tunnelsystem til kattegården så simpelt eller komplekst som du vil. Uanset om du ønsker en lige tunnel til at føre din kat fra vinduet til kattegården, eller en labyrint, der lader den bestige siderne af huset og gå på en sti gennem trætoppene, er helt op til dig.

  • Opret et sikkert indgangspunkt med en vinduesboks eller et vinduesbræt
  • Tunneler kan vægmonteres, gå langs jorden eller være fritstående med understøttelser
  • Forbindelser lader tunneler dreje om hjørner
  • Tårne, med indbyggede trin, lader din kat klatre op eller ned

En robust rute

Uanset hvor langt du laver dit tunnelsystem til kattegården, kan du gøre det sikkert, velvidende, at vi aldrig tager genveje når det gælder design. Pulverlakeret stålnet er robust og sikkert nok til at holde katte der prøver på at flygte inde, og holde uvelkomne besøgende ude. Vores vejrbestandige tunnelsystem gangstier til kattegårde har en let kurve, der får regn til at løbe af, og en tekstureret overflade, der giver et godt, fast greb.

Du behøver heller ikke bekymre dig om at krydse skrånende terræn eller forskellige niveauer, da vi har sørget for, at højden af stativerne, der understøtter tunnelerne, nemt kan justeres, og baserne kan drejes for at kompensere for stigninger på op til 10 grader. Ingen vakler, ingen bekymringer.

Omlet perfektionsproces

Vores designs er kun klar, når vi er tilfredse. Indtil da tester, raffinerer og gentager vores produktingeniører utrætteligt alle designs – og det inkluderer kattene i medarbejderteamet, der er med til at sikre, at indendørs katte overalt sikkert kan nyde det vidunderlige i at være udendørs.

“ Vores omhyggelige test viste, at vi var nødt til at ændre vores klemmestruktur for at holde vores tunnelsystem til kattegårde stabilt midt i luften og modstå fuld kraft kattespring og jagt. Så vi designede et forstærket klip med et indviklet overlay, der skaber ultra hårde, stramme bånd, der ikke vil gå fra hinanden, uanset hvor strengt tunnellerne er rystet.”

Charlie Watson

Fra omdesign af vores eksisterende klemmer for at sikre, at de sikkert kan holde lodrette ståltårne sammen, til at sikre, at alle dele nemt kan konfigureres og udskiftes efter behov, er alle mikroskopiske detaljer i vores tunnelsystem til kattegårde blevet omhyggeligt overvejet.

Omlet og din kat

Vores designs findes, så din kat kan udforske udendørs trygt, i deres eget tempo og på deres egne vilkår, og behøver ikke miave ved vinduet, når de er klar til at mærke den friske luft i deres pels, eller strække sig ud i solen. Med større uafhængighed kan de tilfredsstille deres nysgerrighed sikkert, og komme tilbage, når de er klar til at krølle sig sammen på sofaen med dig.

Kat sidder i Omlet tunnel til kattegård

 

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *