Omlet bloggen

DIY-legetøj til dine kaniner eller marsvin

At tilbringe tid med dine kaniner eller marsvin er en fantastisk måde at knytte bånd til dem på, især når der er legetøj involveret. DIY-legetøj til dine kaniner eller marsvin er nemt at lave med materialer, der sandsynligvis allerede findes i dit hjem. Og dette legetøj er ikke kun til dine kæledyr – du vil opdage, at det at se og interagere med dine kaniner eller marsvin gennem legetøj er både engagerende og underholdende. Oplev, hvordan det kan være sjovt og givende selv at lave nogle af dine kaniner og marsvins legetøj.

Kvinde og barn leger med kanin i Zippi-legegården

Hvorfor har kaniner og marsvin brug for legetøj?

For det første er det vigtigt at forstå, hvorfor kaniner og marsvin har brug for legetøj. Tænk tilbage på din barndom – du har sandsynligvis leget med legetøj som et middel til underholdning, men også for at hjælpe med udviklingen og væksten af dine kognitive færdigheder. Det samme gælder for kaniner og marsvin.

Kaniner og marsvin er i stand til at holde sig selv aktive og underholdt med legetøj, samt udvikle deres kritiske tænkning og problemløsningsevner. Disse kæledyr er måske små, men de er smarte og nyder genstande at tygge på, smide rundt, og jage eller putte med. Der er flere typer legetøj til kaniner og marsvin, der kan købes, men der er meget, som du kan lave derhjemme.

Sådan leger du med dine kaniner og marsvin

Legetid er blandt de bedste tider med dine kaniner og marsvin. Ejere, der leger med deres kæledyr, kan opleve deres individuelle personligheder og opbygge et bånd med dem, der varer hele livet. Gennem leg vil dine kæledyr lære at stole på dig, og du vil være i stand til at identificere deres unikke kropssprog og behov.

Start med at sidde på gulvet eller jorden med dine kaniner eller marsvin. Hvis du giver dem godbidder, vil det hjælpe med at lokke dem til at henvende sig til dig, hvis de ikke allerede er trygge ved at gøre det. Introducer nyt legetøj et ad gangen, så dine kæledyr ikke bliver overvældet. Vis dem deres legetøj, måske kan du byde på lidt bevægelse, hvis dit kæledyr er fortrolig med det. Hæng eller placer legetøjet foran dit kæledyr, og se dem udforske det nye legetøj.

Nogle kaniner og marsvin kan lære at hente småt legetøj, mens nogle er mere interesserede i at jage. Prøv forskellige måder at interagere med dine kæledyr på, f.eks. med Zippi-platforme til kaniner og marsvin, for at I begge/alle kan more jer sammen på samme niveau.

Typer af DIY-legetøj til kaniner og marsvin

De mest almindelige typer legetøj til kaniner og marsvin omfatter:

  • Tyggelegetøj
  • Aktivitetslegetøj
  • Tunneller
  • Foderkasser
  • Gemmesteder

Du kan lave dine egne versioner af mange af disse slags legetøj ved hjælp af husholdningsgenstande eller du kan hurtigt købe dem på en kort tur til dit lokale byggemarked. Det er vigtigt at huske at vælge ugiftige materialer til dit kæledyrs legetøj. Brug aldrig behandlet tømmer eller maling til dine kaniners eller marsvins legetøj, og sørg for, at alt pap eller stof er fjernet, så dine kæledyr ikke begynder at nappe i det. Og det er altid en god idé at holde øje med dine kæledyr, mens de leger med deres legetøj – især hvis de er tilbøjelige til eller er i stand til at spise det.

Gør-det-selv tyggelegetøj til kaniner og marsvin

Det meste kanin- og marsvintyggelegetøj er lavet af æbletræ eller komprimeret timotheehø, eller en kombination af de to. Der er ikke mange erstatninger for æbletrætyggelegetøj til kaniner og marsvin, da de er den sikreste sort. Men hvis du køber store portioner af æbletræpinde og timotejhø, kan du lave dit eget tyggelegetøj ved at pakke pindene ind i høstrå. Klip dem i forskellige længder for at variationens skyld. Sisalreb kan også bruges til at vikle æbletyggelegetøj og hø sammen – husk blot at fjerne legetøjet, så snart rebet bliver flosset eller er gennemgnavet.

To kaniner, der tygger på hjemmelavet legetøj

DIY-aktivitetslegetøj til kaniner og marsvin

Aktivitetslegetøj er den slags, der hænger fra din kaniners og marsvins løbegård. De er designet til at opmuntre dine kaniner og marsvin til at strække, nusse eller trække. Det meste af den slags legetøj er lavet af æbletræ og sisalreb, som er sikre muligheder for dit kæledyr. Eksperimenter med at lave spiral- eller grenformer, eller ved at tråde skiftende stykker æbletræ med andre spiselige godbidder som kanin- og marsvinesikre frugter eller grøntsager.

Du kan også hænge en Caddi-godbidsbeholdet il kaniner og marsvin i deres løbegård for at tilskynde til den samme aktivitet. Caddien reducerer spild og har masser af plads til dit kæledyrs yndlingsgodbidder.

Gør-det-selv tunneller til kaniner og marsvin

Legetunneller til kaniner og marsvin , der er lavet til små kæledyr, holder bedre end gør-det-selv-alternativer. Nogle ejere laver tunneler af drænslanger, men de små huller designet til at frigive vand udgør en risiko for dit kæledyrs fødder. Et Zippi-tunnelsystem til kaniner og marsvin er den bedste investering, når det gælder at fremme naturlig graveadfærd hos begge slags kæledyr. Den sikreste måde at skabe midlertidige tunneler til dine kaniner og marsvin i mellemtiden er at bruge bokse eller kasser, der er forbundet med hinanden.

Gør-det-selv-foderkasser til kaniner og marsvin

En lav opbevaringstaske eller husdyrfoderbeholder er en fremragende base for en foderkasse til dine kaniner og marsvin. Hæld 3-4 cm sand eller topjord i beholderen, eller tilføj rester af genbrugspap eller papir for at skabe en overflade som dine kæledyr kan grave igennem. Især kaniner vil sætte pris på muligheden for at grave i jord. Når du har tilføjet en overflade, skal du smide småt legetøj, tyggelegetøj eller godbidder i kassen og se dit kæledyr søge efter et velsmagende eller underholdende fund.

DIY-gemmesteder til kaniner og marsvin

Der er flere måder at skabe gemmesteder til dine kaniner og marsvin på. Som byttedyr sætter de begge pris på muligheden for at gemme sig, når de er trætte, overvældede eller på jagt med hinanden. Shelters til kanin og marsvin er specielt designet til at skabe et sikkert tilflugtssted til dine små kæledyr og er den bedste mulighed for at skabe forbindelse mellem deres kanin- eller marsvinehus og løbegård. Man kan bruge papkasser, plastikplantebeholdere med en indgang skåret ind i dem eller med andre kreative alternativer til korte legesessioner. Husk dog ikke at bruge behandlede materialer, og vær opmærksom på, at gør-det-selv muligheder ikke er vejrbestandige og ikke bør tjene som en erstatning for deres faste hus.

Omlet og dine kæledyr

Fra kanin- og marsvinehuse, til udendørs løbegårde til kaniner og marsvin , opdag, hvordan dine kæledyr møder deres verden, når du kan tage en aktiv rolle i den. Gå på opdagelse med dem, opmuntr dem, og frem for alt, nyd at følge med i og deltage i deres dagligdag, med kanin- og marsvineprodukter, der er designet til at bringe jer tættere på hinandenend nogensinde.

Marsvin inde i Eglu Go-huset

 

 

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *