Omlet bloggen

Omlet møder: Jeremy, en ingeniør der blev hønseentusiast

En af pionererne i Omlets ambassadørprogram, Jeremy, opdagede en uventet synergi med sin faglige ekspertise på sin hønseholderrejse. Som bygningsdesigningeniør med base i Florida kom vi først i kontakt med Jeremy, da Omlets medstifter James rejste rundt i Amerika og mødte kunder. James og Jeremy knyttede bånd over Eglu Cubes interne miljø.

Omlet Ambassadør Jeremy Gary, holder en høne foran Eglu Pro

Omlet Ambassadør Jeremy Gary

Så Jeremy, fortæl mig, hvordan du først begyndte at holde høns?

Tja, i starten var det min kone og søn, der ville holde høns. Jeg er vokset op med en gård bag mig, og i mine øjne lød det som meget arbejde – og det har jeg allerede nok af! Men jeg var ikke imod det som sådan; Jeg sagde ja, og vi begyndte at se på muligheder.

Alt, hvad jeg så, var noget møg til en overpris for, hvad det var. For det første gør træ sig bare ikke godt i vores miljø. Luftfugtigheden vil hurtigt ødelægge det. Og jeg kunne se, at disse hønsehuse var spinkle: de ville bare ikke stå imod rovdyr. Men vi havde allerede fået disse høner, og det var et ræs mod tiden.

Jeg stødte endelig på et billede af Eglu Cube online. Jeg begyndte at lave research, for at se nærmere på det. Dengang var der ikke noget ambassadør-program, som der er nu, så jeg var nødt til at gå efter, hvad jeg kunne se online, og for mig så designet bare ud til at fungere. Så vi købte den, fordi jeg troede, den ville fungere.

Og det gjorde det?

Tja, jeg vil fortælle dig en historie. Jeg blev mere involveret i Omlet efter orkanen Ian. Fordi vi blev ramt. Hele min baghave blev ødelagt. Der var træer overalt, hegnet var væk. Og jeg kom ud, da det var forbi, og der var det her hønsehus, der bare stod der midt i det hele. Så når man taler om omkostningerne, om investeringen, er det for mig en stor del af det.

Selvfølgelig skal ikke alle hønsehuse håndtere en orkan. Den her fældede høje træer på 20 meter – den var så stor, som jeg nogensinde har set. Det er svært at forklare, hvordan det ser ud og føles. Det var forbløffende. Så jeg tog et billede af ødelæggelserne med min Eglu Cube i midten, og jeg sendte det til Omlet kundeservice bare for at fortælle dem, “Hey, mit hønsehus er her stadig, selvom intet andet er det!”

Omlet Eglu Cube overlever orkanen Ian

Jeremys Eglu Cube står stadig efter orkanen Ian ramte

Var det sådan, du blev ambassadør?

Se, hvis nogen vil investere, er det fantastisk at kunne komme og se det for alvor. Så derfor synes jeg, at ambassadør-programmet er så vigtigt. For du kan virkelig kommunikere den værdi. Det kan være svært at forstå det bare ved at se det online. Lige nu holder mange flere høns. Der var blandt andet ægmangel under Covid. Den lokale interesse er stigende, og for førstegangskunder kan det at besøge en ambassadør som mig virkelig være et bindeled til Omlet, en håndgribelig forbindelse, og jeg tror, ​​det er vigtigt, når man skal foretage et stort køb.

Så… vent… du er gået fra at gå med til at få høns, fordi det var det, familien ønskede – til at være en Omlet-ambassadør?

Ja. Jeg begyndte uden igen stærke holdninger til det – jeg skulle være en tilskuer. Jeg gik fra “Jamen, okay, vi gør, hvad du vil,” til hvor vi er i dag: Jeg er en Omlet-ambassadør, og vi har i øjeblikket to Eglu Cubes, en walk-in løbegård, nu en Eglu Pro – og vi udvider vores flok. Jeg kalder det vores hønsecampus.

Lyder som et klassisk tilfælde af hønsematematik!

Vi startede med tre, en Ameraucana og to Easter Eggers. Vi var meget selektive og fik dem på en lokal gård. Det var selvfølgelig for dyrevelfærden, men også den menneskelige side – hygiejnefaktoren ved at opdrætte høns er af største betydning. Så vi fandt en gård, som vi var virkelig imponerede over.

Så fik vi tre Rhode Island Red adoptivhøns fra en anden hønseholder i nærheden, hvis opsætning blev ødelagt af orkanen. De fik endnu et hønsehus i træ, og efter et par år er det allerede ved at falde fra hinanden. Vi vil faktisk give dem vores oprindelige Eglu Cube now we have the Eglu Pro, fordi vi ikke har brug for tre hønsehuse, selv med vores nye ankomster, har vi masser af plads.

Så vi har de nye kyllinger, der kommer fra et rugeri om fem uger. Vi prøvede meget meget hårdt på at finde nogen i lokalområdet, men det var svært. Jeg kunne ikke finde nogen denne gang, som jeg var tilfreds med. Jeg kiggede grundigt og valgte et rugeri med et godt ry. Det lød mærkeligt for mig i starten, ideen om at købe kyllinger med posten, men nu forstår jeg det, jeg forstår det er fint. Og der var en del efterspørgsel – vi skulle stå i kø! Vi har en Blue Copper Maran, en Wheaten Maran, en Blue-Laced Red Wyandotte og en Buff Brahma. Min kone valgte – det er hende, der bekymrer sig om, hvilke racer vi får. For mig skal vi bare se på hvilke, der er hårdføre. Så vi har 10 når de kommer. Vi øger det måske til 11 eller 12, vi får se. Jeg syntes at til Eglu Cube, var seks høner et godt antal, men det er fordi vores Rhode Island Reds er store.

Har de navne?

Med de første tre navngav vi hver en. Jeg navngav matriarken, Chicken Nugget. Fordi hun lignede en guldklump, da hun først klækkede. Så er der Fluffy, vores næstkommanderende, dronningen af at være skruk, hun har cirka fire/fem/seks skrukcyklusser om året. Men hun er også den sødeste. Så er Lila den tredjekommanderende. Hun er den iltre – hun er den, der holder adskillelsen med de nyere tre – som alle ser stort set identiske ud. En af dem hedder Runner af indlysende grunde. Og faktisk er hun mere jordbærblond siden hun har skiftet fjer. De to andre skulle jeg spørge min søn om. Kun han kan skelne dem fra hinanden. De er meget husdyr, hvilket er en anden grund til, at jeg altid vil anbefale Omlet hønsehuse, for den sikkerhed de giver.

Jeremy Gary med hans høns i Omlet walk-in løbegård

Jeremy fodrer sine høns inde I walk-in løbegård

Ja, rovdyrproblemet…

Vi har oplevet det med Eglu Cube og nu allerede med Eglu Pro, kommer vi udenfor og ser kradsemærker rundt omkring, hvor rovdyr har forsøgt at komme ind i hønsehuset om natten. Her i Florida har vi vaskebjørne, prærieulve, pumaer. Vi er i et område lige langs kysten, og der er rovdyr overalt. Hvor vi er, er et hotspot for nybebyggelser. Mange flytter ind i området, og effekten på disse rovdyr er, at det kondenserer dem. De er mere modige, mere desperate, hvilket gør hønerne udsat for nogle virkelig målrettede angreb.

Jeg så en puma tage en kanin, da jeg gik en tur en aften. Den bevægede sig med total stilhed. Jeg vidste ikke, at den var der, før den greb kaninen, og så var den væk. Coyoter er ikke bange mere. Et hønsehus vil bogstaveligt talt være dækket af mudrede poteaftryk om morgenen. Så at holde flokken sikker er en stor brik i puslespillet. De fleste andre hønsehuse, jeg ser, ja, jeg kunne ikke se dem stoppe en beslutsom vaskebjørn.

Så har du luftangreb, hvilket sandsynligvis er en endnu større trussel. Jeg gik ud en morgen, og jeg kunne ikke høre dem. Ikke en lyd, og jeg tænkte, hvorfor laver de ikke nogen støj? Så så jeg dem, og de stod alle der, helt tavse. Jeg kiggede op, og der var syv høge i træet over deres løbegård, der bare kiggede ned på dem. Hønerne var frosset. Så ja, det ville være dejligt at lade dem strejfe helt frit omkring – men ikke længe. Den rovdyrsikring, du får med en Eglu, det er uvurderligt. Jeg taler om lag af sikkerhed. Et Omlet hønsehus har lag af sikkerhed. Fordi et beslutsomt rovdyr bliver ved med at komme tilbage. Beviserne er der, at de prøver, men det lykkes dem ikke. De kan ikke besejre det – og når du betragter dine høns som kæledyr, vil du forsøge at beskytte dem.

Ja, det betyder meget at vide, at de er sikre.

Det er ikke kun rovdyr – der er også klimaet. Hønsehuset er isoleret, og det er fantastisk til elementerne – men du skal stadig vælge et sted med skygge. Det er vigtigt at tænke på det lokale klima, og det er her, ambassadørprogrammet er nyttigt. Florida er dybest set en sump. Så et træhus vil bare ikke holde. Så fordi vi er i en orkanzone, kan vi ikke have nogen faste strukturer. Så både Eglu Cube og Eglu Pro overholder det. Vi kan flytte dem. Det gør vi ikke – men det kunne vi. Lokal erfaring med hønseholderi hjælper.

Så det er den slags samtaler, vi får, når folk kommer for at se vores opsætning, som måske begynder med at tale om et produkt, men er mere livsstilen. For eksempel er den ubesungne helt af Omlet-opfindelser er vores Autodoor. Jeg har ikke noget imod at fortælle dig, at jeg lo først – jeg ved ikke, hvordan jeg blev overtalt til at købe den. Men det er virkelig en gamechanger. Medmindre du vil være oppe ved daggry hver dag og være der for at putte dem hver aften, har du brug for denne dør. Og når du er bortrejst, kan du med en Autodoor nemt bede dine naboer om at se til hønsene. Fordi de skal ikke gøre så meget. Det er også ekstremt pålideligt. Så i starten, tænker man måske: “Åh, det har jeg ikke brug for, jeg vil ikke bruge de ekstra penge”, men faktisk har du brug for at høre det fra nogen, der ved, hvad der sker, fordi de har gjort dette i et stykke tid.

Så for at vende tilbage til dit tidligere spørgsmål – det er derfor, jeg blev ambassadør, tror jeg. Jeg gør det, fordi jeg gerne vil være den ressource for folk, som jeg gerne ville have haft, da jeg startede.

Det lyder som om det har været noget af en rejse – hvornår kom det virkelig ind under huden på dig?

Jeg kan huske, vi havde de første høns, og jeg kæmpede mod tiden, fordi det tog længere tid, end jeg troede, det ville tage at finde det rigtige hønsehus, og så byggede og samlede jeg det, og da strejfede de omkring mig. De gik bare rundt om mig, og lige fra starten elskede de sig selv for mig, for bare ved at være sammen med dem og være omkring dem, indser du, at de hver især har deres egen personlighed. De er meget beroligende og trøstende – de er terapeutiske. Jeg driver min egen virksomhed, og det giver mig al den stress, jeg har brug for. Der er noget meget simpelt og grundlæggende ved at holde høns. Du går derude, du fodrer dem, du interagerer, de har deres personligheder og deres særheder.

Jeremys setup til høns med walk-in løbegård og Eglu Pro og PoleTree

Jeremy Garys hønseholder-setup

Ja, alle hønsholdere siger dette, og det er så sandt – de har så meget karakter.

Vi lavede et fotoshoot, efter jeg var færdig med at samle min Eglu Pro, og deres personligheder kom virkelig frem, da jeg fotograferede dem. Nogle ville virkelig have rampelyset, nogle var virkelig fascineret af hønsehuset. Jeg begyndte denne rejse som tilskuer. Om lidt, når vi er færdige med at tale – går jeg derud med bananer og godbidder. Jeg er kokken, jeg er den, der altid kommer ud med godbidderne, og de ved det. Når de ser mig, skynder de sig udenfor og laver en hel sceance over det. Det forbløffer mig hver gang. Jeg bringer tonsvis af mad ud – og de skubber stadig og skændes, som om det er de sidste rester på jorden. De har alle noget at sige! De er en del af min daglige rutine.

Da orkanen ramte, tja, min kone, hun arbejder for sundhedsministeriet. Så hun var i et orkan-shelter, men jeg blev hjemme, fordi hønsene var her. Det blev skræmmende virkelig hurtigt, så jeg flyttede dem til garagen. Bagefter var det første, jeg gjorde, at gå ud til hønsene. Fordi de absolut er kæledyrsfamiliemedlemmer. Jeg er blevet så glad for dem, og jeg kan ikke vente med at opdrage vores høner. Det er så sjovt. Jeg brænder så meget for produkterne, fordi de er en stor del af det, der gør det at holde høns behageligt.

Det starter som en hobby og bliver en passion. Det tror jeg, der er mange, der oplever.

Jeg tror, at for mig synes jeg, det er særligt spændende, fordi min passion er dobbelt – som ingeniør og kæledyrselsker. Eglu er dette lille hus! Det har isolering, ventilation og sikkerhed. Jeg er bolig- og kommerciel designingeniør, hvilket betyder virkelig at forstå, hvordan bygninger fungerer, og hvornår eller hvorfor de ikke fungerer korrekt. Så jeg nærmer mig Eglu med den samme mentalitet: at forstå, hvad beboerne har brug for med hensyn til komfort. Jeg gætter på, at det, jeg gør professionelt, gør mig til en perfekt kunde til at sætte pris på, hvad der går ind i dette. Der er en reel synergi.

Jeg forstår, at det var på grund af den synergi, at du blev mere involveret i Omlet i første omgang?

Ja, James (Omlet medstifter) var på besøg i USA for virkelig at forstå det amerikanske marked og kundebase, og han dukker op hjemme hos os, og vi snakker, og jeg fortæller ham om den datalogning, jeg kører på Eglu Cube. Pludselig har vi en dyb samtale, og det var sådan, vi begyndte at skabe dette forhold.

Jeg deler overbevisningen om, at det handler om at repræsentere hønsenes bedste interesser og fortælle folk, at hvis du vil opdrætte høns, er dette det produkt, du har brug for, og dette er grunden. Du ved, om du bare bliver solgt et produkt, eller om nogen virkelig tror på, hvad de siger. Ja, jeg får provision – men det er ikke derfor, jeg gør det. Da jeg fik provision, brugte jeg den til at købe et Omlet PoleTree!

Ha! Enestående. Har du andre Omlet produkter?

Tja, jeg har en sjov historie. Jeg har en hund. Jeg nævnte hunden for nogen på Omlet, og hun sagde, ja, du skal prøve denne hundeseng. Men min hund er ikke en hundesengshund. Vi havde hundesenge, han kiggede aldrig engang på dem. Så jeg sagde nej, det giver ikke mening. Men hun sendte mig alligevel denne hundeseng. Og hunden elsker den seng. Jeg var nødt til at tage mine ord i mig. Ikke alene bruger hunden den seng, han bruger den konstant. Han elsker den fuldt ud på grund af støttekanten og madrassens kvalitet. Jeg ville ikke erkende det! Jeg fortalte min kone, hunden vil ikke bruge den, hunden bruger ikke senge. Hvor er hunden nu? 99% af tiden ligger han i sin Omlet-seng. Det er designet.

Jeremy står med sin Omlet Eglu Pro

 

 

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *