Omlet bloggen

Motion for kaniner og marsvin

Motion for kaniner og marsvin er vigtig for deres generelle velbefindende, men det er også en unik mulighed for dig til at knytte bånd og lege med dem. Fra legetid til træningssessioner er der flere måder at tilbringe kvalitetstid med dine kaniner og marsvin på, mens du gavner deres fysiske og mentale sundhed. Opdag, hvor meget motion dine kæledyr har brug for, hvordan du holder dem i form, og hvordan du opbygger et bånd og modvirker kedsomhed med dine kaniner og marsvin.

To marsvin i Omlet Zippi-legegård

Hvor meget motion har kaniner og marsvin brug for?

Kaniner og marsvin skal kunne motionere på egen hånd og lave aktiviteter sammen med deres ejere. Mængden af ​​motion, der er nødvendig for hvert kæledyr, varierer og afhænger af deres genetik, kost og miljø. Det betyder, at disse kæledyr har brug for rummelige udendørs kaninløbegårde eller legegårde til marsvin for at sikre, at de har rigelig plads til at løbe, hoppe, strække sig og udforske.

Vilde kaniner og marsvin er konstant i bevægelse for at overleve. Dette konstante behov for at bevæge sig holder dem i form og friske – hvilket er træk, der ikke altid ses hos deres tamme modstykker. Mens vores kæledyrskaniner og marsvin kan være fjernt beslægtede med deres evigt bevægelige forfædre, er deres kropssammensætning stadig meget ens. Alle kaniner har lange, kraftige bagben, og marsvin er alle kartoffelformede med korte ben og nakker.

Marsvin er især tilbøjelige til at være overvægtige, hvilket belaster deres små ben og led. Men kaniner er ikke immune over for problemer forårsaget af mangel på motion – de kan også blive overvægtige og er også tilbøjelige til at kede sig, hvis de ikke stimuleres ordentligt. Kaniner der keder sig kan blive deprimerede eller udvikle destruktive vaner. Ved at give kaniner og marsvin masser af udendørs plads, hjælper du dem med at få nok motion til at holde dem sunde og glade.

Opmuntr dine kaniner og marsvin til at motionere

At fremme dit kæledyrs naturlige adfærd er en af ​​de bedste måder at opmuntre dem til at motionere. På grund af deres anatomi og naturlige instinkter har kaniner brug for store, udendørs rum for at opfylde deres behov for at løbe, grave og kradse. Zippi-kanintunneler simuler de huler i naturen, som kaniner løber igennem, hvilket vil opmuntre dine kaniner til at udforske og lege. Og selvom marsvin måske ikke graver deres egne tunneler i naturen, vil de med glæde bruge huler gravet af andre dyr – eller i tilfælde af tamme marsvin, dem, der leveres af mennesker.

Marsvin kan ikke stå på bagbenene, som kaniner kan, så de sætter pris på et højere udsigtspunkt, hvorfra de kan se deres verden. Zippi-platforme til marsvin giver dine marsvin et forhøjet sted at udforske og et skyggefuldt, afsondret rum at gemme sig under. De fastgjorte ramper tilskynder dine marsvin til at bære deres vægt på en skråning, hvilket styrker deres muskler og hjælper dem med at bevare deres figur.

Øvelser du kan lave med dine kaniner og marsvin

Der er flere måder at interagere med dine kaniner eller marsvin på, mens du opmuntrer dem til at træne. Nogle ideer omfatter:

Disse er alle sjove måder at holde dine kæledyr i form på, både fysisk og mentalt, samtidig med at de giver dig en unik mulighed for at opbygge tillid og selvtillid hos dem. Sigt efter at inkorporere en halv times legetid med dine kaniner og marsvin en gang om dagen for at hjælpe med at holde dit kæledyrs krop og sind stimuleret. Når du leger med dem, vil enhver mængde interaktion eller bevægelse, som de ellers ikke ville opleve, opbygge både et selvsikkert sind og stærke muskler.

Øvelser, du skal undgå med dine kaniner og marsvin

Der er noget udstyr, der markedsføres til kaniner og marsvin, som bør undgås, og nogle aktiviteter, de ikke bør deltage i. Disse omfatter:

  • Træningshjul eller bolde (svarende til dem til hamstere), der markedsføres til kaniner eller marsvin
  • Snore og seler
  • Gåture i dit nabolag

Selvom det kan være fristende at tage dine kaniner eller marsvin med på gåture i en sele, synes langt de fleste små kæledyr at seletøjet er ubehageligt og alarmerende, så det er bedst at lege med dine kaniner og marsvin i sikkerhed i legegårde designet til dem, eller i et kæledyrssikkert område i dit hjem. Kaniner og marsvin er byttedyr, og som sådan kan de let blive skræmt og flygte ved pludselige syn og lyde – belastningen for dem, hvis de bliver skræmt mens de har en sel påe, kan forårsage alvorlig skade på deres nakke, ryg og ben.

Omlet og dine kaniner og marsvin

Fra legegårde til marsvin og udendørs kaninløbegård, har vi skabt sikre og smarte indhegninger, der giver dine kæledyr frihed til at bevæge sig og udforske. Disse rummelige muligheder gør det også muligt for dig at slutte sig til dem i deres eventyr – og sætter dig i centrum i deres liv. Se dine kaniner og marsvin udforske gennem Zippi-tunneller, klatre og møde dig ansigt til ansigt med Zippi-platforme, og se dem opleve glæden ved frisk græs med flytbare kanin- og marsvinehuse. Du, dit kæledyr og Omlet er en vindende kombination for mange års sundhed og lykke fremover.

Kanin i Omlet Zippi-legegård med Zippi-tunnelsystem

 

 

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *