Festlig chokoladekage med smag af jul
Hvad har du på din ønskeliste når det kommer til kage? Nem, sund, overdådig, glutenfri, uden fedtstof? Denne opskrift bruger æg og grøntsager fra haven, og så rammer den plet på alle punkter…
Ingredienser:
100 g mørk kvalitetschokolade
250 g revet rå rødbede
4 store frilands æg
100 g mandelmel
150 g sukker
2 spsk. god kvalitets kakaopulver
2 spsk. mixed spice (se hvordan du blander din egen her).
1 tsk. bagepulver (glutenfri om nødvendigt)
Pynt efter eget valg: flormelis, chokoladeflager, mandelflager osv.
1) Forvarm ovnen til 180°C og beklæd en 20cm rund kageform med bagepapir.
2) Smelt chokoladen i en skål over et vandbad.
2) Bland æg, mandelmel, sukker, kakaopulver, mixed spice og bagepulver i en stor skål.
3) Vend den smeltede chokolade i blandingen, efterfulgt af rødbeden.
4) Hæld blandingen over i den klargjorte bageform og bag i 40 minutter, kagen er bagt når du kan stikke en nål i kagen og trække den ren ud.
5) Lad kagen køle af og pynt som du synes!
Velbekomme!
This entry was posted in Opskrifter