Opskrift på Hot Cross Buns
Hot Cross Buns
En hot cross bun er en sød og krydret bolle med rosiner, som man spiser i Storbritannien til Påske. Bollen har et kors henover toppen, og er en traditionel spise på Langfredag. Her bringer vi dig en opskrift på Hot Cross Buns, som vi har fået af vores venner hos Hen Corner i London.
Opskriften giver 12 boller
Ingredienser:
- 500g hvedemel
- 1tsk tørgær
- 1tsk salt
- 40g sukker
- 2tsk mixed spice (se hvordan du blander din egen nedenfor)
- 250ml mælk
- 60g smør, ved stuetemperatur
- 2 æg
Tilføjelser til dejen:
100g blandet tørret frugt (rosiner og hvad man ellers har)
Til korsene:
100g hvedemel og 200ml vand, blandet sammen
Glasur:
2spsk opvarmet honning
Lav din egen Mixed Spice blanding:
- 1spsk stødt allehånde
- 1spsk stødt kanel
- 1spsk stødt muskatnød
- 2tsk stødt muskatblomme
- 1tsk stødt nellike
- 1tsk stødt koriander
- 1tsk stødt ingefær
Bland alle krydderierne sammen og opbevar i en lufttæt beholder på et mørkt sted.
Fremgangsmåde:
- Lav dejen ved at blande alle ingredienser sammen i en stor skål. Saml det hele sammen med hånden, så det bliver godt blandet og tryk dejen sammen til en kugle.
- Ælt og fold dejen i 15minutter, sørg for at trække dejen godt ud i alle retninger.
- Saml dejen i en kugle og placér den i en stor ren skål, dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i 1 time.
- Slå luften ud af dejen og rul den ud til en firkant i 1cm tykkelse.
- Strø den tørrede frugt ovenpå dejen, fold det ind i dejen og ælt den forsigtigt for at fordele frugten jævnt.
- Form 12 boller ud af dejen, sæt dem på en bageplade med bagepapir, dæk dem til og lad dem hæve endnu 1 time.
- Forvarm ovnen til 200°C, bland mel og vand sammen til korsene og kom blandingen i en sprøjtepose.
- Lige inden bagning sprøjtes korsene ovenpå bollerne.
- Bag i ovnen ved 200°C i ca. 12-16 min., bollerne skal være faste, hævede og gyldenbrune.
- Glasér de bagte boller med den opvarmede honning, så de bliver skinnende og fine.
Opskrift af Hen Corner
This entry was posted in Opskrifter