Omlet bloggen

Tips til burtræning

Hvorfor burtræning?

Det er meget almindeligt, at folk antager, at burtræning er ondt, og at hunde ikke kan lide små rum, men det er faktisk bevist, at hunde elsker et roligt og sikkert sted, hvor de kan hvile sig, og som er helt deres eget. Et hundebur giver et sted til træning såvel som et sted at sove om natten. Det giver hunden en følelse af sikkerhed fx ved høje lyde som fra fyrværkeri og torden samt et sted at slappe af efter en lang og trættende gåtur.
Burtræning er en vigtig proces i din hunds liv, og det er særligt nyttigt til renlighedstræningen, så du kan gøre oplevelsen mere behagelig både for dig selv og dit kæledyr. Det vigtigste er at sikre, at din bedste ven er glad og behageligt tilpas i sit bur. Der er en række ting, du kan gøre for at styrke idéen om, at dette er et trygt og sikkert sted for din hund at være i.

 

Her er 7 grunde til, hvorfor burtræning er vigtigt for en lille ny hundehvalp:

Sikkerhed
Det appellerer til hundens instinktive ønske om en hule-lignende struktur.
Selvtillid
Det sætter hvalpen op til succes ved at reducere uheld mht. tis og afføring.
Selvstændighed
Det forbereder en hvalp til at kunne håndtere alene-tid.
Uforstyrrethed
Det fungerer som en time-out-enhed til hvalpe og ejere, der har brug for en pause.

 

Adfærdsmæssig sundhed
Det modvirker og reducerer separationsangst i mange tilfælde.
Funktionalitet
Det vænner hvalpen til at være indespærret hvilket kan være nødvendigt i visse tilfælde fx hos dyrlægen, hundefrisøren eller under køreture.
Transport
Det kan inddæmme en hvalp, hvis den er skadet, og dens mobilitet skal begrænses.

Gør burtræning til en positiv oplevelse

  • Skab en positiv forbindelse til buret ved hjælp af mad og godbidder. Start med at fodre din hund nær buret, og måske endda lægge godbidder i sengetøjet. På den måde vil ideen om mad, som er positiv, blive forbundet med hundeburet.
  • Brug et tæppe til at dække toppen af buret til, dette giver buret et mere solidt og hule-agtigt udseende, og kan gøre det mere behageligt at bruge for de fleste hunde.
  • Tag træningen langsomt. Du skal være tålmodig med dit kæledyr, da det kan være lidt af et vanskeligt koncept for dem at forstå. Hvis du haster træningen, vil det sandsynligvis ikke holde i længden, og dette kan skabe frustration for jer begge.

Du kan sætte et traditionelt hundebur fast i den nye Fido Nook mens du træner din hvalp. Ved at bruge den innovative quick-release mekanisme kan du til enhver tid fjerne buret og forvandle Fido Nook til den ultimative luksus hundehule.

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *