Omlet bloggen

Hunde får også høfeber

Hund udenfor, omringet af blomster

Når vi nærmer os varmere dage, vil mange af os nu være lidt for fortrolige med den frygtede høfeber. Høfeber, også kendt som allergisk rhinitis, er en form for betændelse, der opstår, når immunsystemet overreagerer på allergener i luften. Typisk udløses det af miljømæssige allergener såsom pollen, dyrehår, støv eller skimmelsvamp og toppe om foråret og sommeren. Men vidste du, at hunde også får høfeber?

Hvad er symptomerne på hundehøfeber?

Pludselig nysen og en løbende næse på en sommerdag med din pelsede ven kan kun betyde én ting… høfeberen har slået til. Men da vores kæledyrs immunsystem ikke er det samme som vores, viser hundes symptomer sig anderledes og vil højst sandsynligt være en kløe over hele kroppen. De mest almindeligt berørte områder af huden omfatter armhulerne, lysken, bunden af hundens hale, fødderne og siderne af ansigtet. Du bør også holde øje med andre tegn på hundehøfeber, som omfatter:

  • Skaldede pletter
  • Udslæt på angsigt og poter
  • Rødme
  • Ørebetændelse
  • Sår og klumper i huden

Hvilke hunde er mere tilbøjelige til at få høfeber?

Nogle hunderacer er særligt tilbøjelige til at få høfeber på grund af deres genetiske sammensætning såsom deres næseform og pelstype. Racer, der med størst sandsynlighed vil blive påvirket omfatter, men er ikke begrænset til, West Highland terriere, dalmatinere, schnauzere, og boxerhunde.

Når det handler om alder og høfeber, er der ikke noget magisk tal, og ligesom mennesker kan hunde udvikle denne tilstand på allehundestadier. Men symptomer begynder ofte, når hunde er mellem 1 og 3 år gamle.

Sådan behandler man hundehøfeber

Det kan nogle gange være svært at identificere, om din hund oplever høfeber, da symptomer også kan efterligne andre kæledyrsallergier såsom atopisk dermatitis. Hvis din hund viser tegn på ubehag eller er utilpas, og du er usikker på årsagen, skal du sørge for at kontakte din dyrlæge. De vil være i stand til at allergiteste din hund for at finde ud af, om høfeber forårsager problemet og ordinere dem passende medicin, hvis det er nødvendigt.

Der er ingen kur mod hundehøfeber, men der er et par ting, der kan gøres for at få din hundeven til at føle sig bedre tilpas.

Ordineret medicin

Efter at have konsulteret din dyrlæge, kan de muligvis give din hund antihistaminmedicin for at hjælpe med deres symptomer. I de sjældne tilfælde, hvor en pollenallergi fremkalder en mere ekstrem reaktion, kan din dyrlæge give en indsprøjtning for at hjælpe med at lindre disse.

Sørg for at sengen er ren og frisk

Du bør vaske dinhunds seng regelmæssigt og støvsuge ofte for at fjerne pollen, som din hund har opsamlet under gåture. Omlets Topology hundeseng har en række aftagelige topmadrasser, der blot skal lynes af og på, så de kan lægges i vaskemaskinen for at få en frisk seng. Derudover vil det også forbedre dit hjems hygiejne med hævede sengeben for at minimere opbygningen af ​​støv, snavs og meldug under sengen.

Gør det sjovt at være indendørs

De stigende temperaturer hen over sommeren kan betyde, at du skal finde andre måder at holde din hund mentalt stimuleret indendørs hvor det er nødvendigt, men det kan også hjælpe med at reducere høfebersymptomer, især når pollentallet er højt. Sørg for, at din hund har rigeligt med legetøj og du kan endda prøve et par nye sjove tricks for at holde din hund underholdt og dens hjerne engageret.

Vælg gåtursruter med omhu

Når I skal ud og gå, skal du sørge for, at du er bekendt med de områder, hvor du går med din hund. Hold den væk fra længere græs og vegetation. At undgå disse områder betyder, at der er mindre chance for at komme i kontakt med det, der kunne udløse din hunds allergier.

Brug et fugtigt håndklæde

Du tørrer måske allerede din hunds poter rene efter en gåtur, men det er en god idé også at tørre din hunds pels med et fugtigt håndklæde umiddelbart efter du kommer hjem for at fjerne pollen. Du bør starte med ansigtet og slutte med din hunds ben og poter.

Prøv havregrynsbade

Et dejligt beroligende havregrynsbad vil hjælpe med at lindre din hunds kløende hud og fjerne eventuelt pollen, der er tilbage på den. Hæld blot en kop knust hele havregryn i en balje og rør rundt med varmt vand. Hvis du er i tvivl om et bad fyldt med havregryn, kan du også bruge havregrynshampoo til hunde eller alternative shampooer designet til at reducere hundens hudirritation.

Omlet og din hund

Hos Omlet forstår vi, at du skal holde din hund i tip-top stand hele året, ikke kun når allergien rammer. Derfor har vi designet en bred vifte af innovative hundesenge, hundebure, hundetæpper og mere, for at give din hund de produkter, den har brug for for at trives.

Schæferhund ligger indendørs på Omlet hundeseng med støttekant i Midnight Meadow-print

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *