Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Omlet bloggen

Hunde og høfeber

 

Høfeber er en form for inflammation, der opstår, når immunsystemet overreagerer på allergener i luften. Høfeber (eller allergisk rhinitis) udløses typisk af allergener i miljøet såsom pollen, støv eller mug. Tilstanden kan få folk, som er udsatte, til at føle sig meget skidt tilpas. Men vidste du, at hunde (og katte) også kan lide af høfeber? Deres immunforsvar er dog ikke det samme som vores, så nysen og løbende næser er normalt ikke symptomer, de udviser. Kæledyr med høfeber oplever i stedet ofte, at det klør over hele kroppen. De områder af huden, der rammes mest, omfatter armhuler, lysken, haleroden, fødderne og siderne af ansigtet. Tegn på hunde høfeber indebærer:

• Kløe

• Bare pletter

• Udslæt i ansigtet og på poterne

• Rødme

• Øreinfektioner

• Sår og blærer på huden

Høfeber er en sæsonbestemt allergi, så de største problemer vil forekomme i løbet af sommeren og det tidlige efterår. Nogle hunderacer synes at være særligt tilbøjelige til høfeber, herunder terrier, pudler, schnauzere og dalmatinere. Ligesom mennesker kan hunde udvikle høfeber i enhver alder, men symptomerne starter ofte, når hunden er 1 til 3 år gammel. Det kan være svært at finde ud af, hvad der forårsager din hunds allergi, da symptomerne på høfeber ligner mange andre ting. Din dyrlæge kan lave en allergitest for at identificere, om det rent faktisk er høfeber, der forårsager problemet.

 

Kan hunde høfeber behandles?

Med høfeber er det ikke muligt at fjerne allergikilden, og der er desværre ingen kur mod det. Men der er et par ting, du kan gøre for din hund for at få den til at føle sig bedre tilpas:

Hold din hund indendørs så meget som muligt på dage, hvor pollentallene er høje, især på blæsende dage.

Vask din hunds sengetøj ugentligt med varmt vand og støvsug regelmæssigt for at fjerne pollen din hund har samlet op under jeres gåture.

Vælg med omhu de områder hvor du går tur med din hund og hold jer væk fra højere græs og vegetation.

Tør din hunds pels af med et fugtigt håndklæde umiddelbart efter en gåtur for at fjerne pollen. Start med ansigtet og slut af med benene og poterne (din hund kan have været i direkte kontakt med pollen, hvis den har løbet rundt i græs).

Boost din hunds immunforsvar. Forbedring af hundens generelle helbred kan hjælpe på de allergiske reaktioner. Sørg for, at din hund har en sund vægt og en velafbalanceret kost.

 Giv din hund regelmæssige havregrynsbade for at berolige huden og fjerne pollen. Havregryn kan give din hund midlertidig lindring af tør og kløende hud. Hæld blot en kopfuld fuldkorns havregryn i et badekar og rør rundt. Du kan også anvende en havreshampoo til hunde eller anden shampoo, der er designet til at reducere hudproblemer (dog ikke så ofte at det tørrer huden ud).

I de sjældne tilfælde hvor pollenallergi fremkalder nysen og løbende øjne, kan øjen- og næsedråber, der fås hos dyrlægen, være ganske effektive.

 

Hvis ingen af de ovennævnte behandlinger viser sig at være effektive, kan din hund være en kandidat til at få høfebermedicin eller allergivaccination. Kontakt din dyrlæge for yderligere information.

 

kilder: www.vetinfo.com, www.pets4homes.co.uk, www.kingsteigntonvetgroup.co.uk, www.selfselectionforanimals.co.uk

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *