Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Omlet bloggen

Lær hvordan du tager bedre billeder af dine kæledyr – vores bedste tips

Tålmodighed. Det første du skal huske på er, at det kræver tålmodighed at tage billeder af dyr. Ligegyldigt om du vil have din kanin til at posere eller om du vil have et action shot af din hund, så vil du højst sandsynligt blive frustreret, når din model ikke opfører sig, som du gerne vil have dem til. Så sørg for at du bevæbner dig med tålmodighed og aldrig tvinger dine kæledyr til at gøre noget, de ikke føler sig trygge ved.

Få hjælp. Hvis du har et familiemedlem eller en ven i nærheden, så er det altid en god idé at bede om hjælp. De kan bruge legetøj og godbidder til at få dyrets opmærksomhed og dirigere deres blik, mens du fokuserer på at få et godt billede. Hvis du er alene, er du nødt til at finde på andre måder. Sommetider kan en pludselig lyd få dyrets opmærksom, men sandsynligvis kun i et sekund eller to, så sørg for at du er klar. Afhængigt af hvilken type foto du er ude efter, kan det være en god idé at holde jeres photoshoot, når I har leget sammen i et stykke tid, og dit kæledyr er mindre begejstret og energisk.

Brug det naturlige lys. Hvis du ikke er professionel fotograf med adgang til forskellige linser og blitz, Så kan det være en god idé at gøre brug af det naturlige lys. Prøv at starte udendørs eller, hvis I er indendørs, ved et vindue. Lyset vil få billedet til at se bedre ud og vil give dig mere frihed til at eksperimentere. Vi anbefaler at tage et sted hen, hvor både du og dit kæledyr føler jer godt tilpas, måske et sted der har en særlig betydning for jer, eller hvor I har gode minder sammen. Prøv at vælge et sted med en relativt bar baggrund såsom en hvid væg eller en græsplæne, en rodet baggrund kan være distraherende.

Prøv at fokusere på øjnene. Hvis øjnene er uklare eller ude af fokus, vil billedet se lidt forkert ud. Kameraet vil automatisk fokusere på, hvad der er tættest på linsen, hvilket i de fleste tilfælde vil være dit kæledyrs næse i stedet for øjnene. Dette er især vigtigt, når du tager nærbilleder.

Kom ned på dyrets niveau. Dette kan muligvis betyde, at du skal krybe ned i mudderet eller kravle på gulvet, men dine billeder bliver til gengæld væsentligt mere unikke og interessante. Prøv at tage billeder fra forskellige vinkler: ovenfra, nedefra, foran dit kæledyr, bagved det. Du får dit kæledyr at se fra alle sider, og sommetider er billederne fra de mærkeligste vinkler dem du vil elske mest.

Hav deres personlighed i tankerne.Hele pointen med at tage billeder af dine kæledyr er at forsøge at fange deres personligheder, så prøv at sikre, at deres personlige træk kommer frem på billederne. Hvis din kat er husets dovne hersker, vil du sandsynligvis prøve at fange den i yndlingspositionen på sofaen, og hvis du har en hund, der hopper rundt i huset og er umulig at trætte, vil du sandsynligvis forsøge at fange dens livlighed midt i et spring eller som den kommer løbende imod dig i parken.

Kvantitet er kvalitet. Jo flere billeder du tager på forskellige tidspunkter og steder, jo mere sandsynligt er det, at du får det ene fantastiske pletskud. Forhåbentlig betyder det også, at du får billeder af dit kæledyr på forskellige steder, i alle slags humør og stillinger. Væn dig til at tage billeder, når I er ude på gåture, leger i haven eller bare slapper af hjemme og du forsøger at spionere på dit kæledyr for at fange det, de laver, når du ikke er i nærheden. Husk altid at tage 20 billeder i stedet for kun ét.

Brug godbidder. Hvis du forsøger at arranger en god fotografering så prøv at bruge godbidder. Afhængigt af hvilket kæledyr du har og deres personlighed, kan du muligvis få dem til at sidde stille og se på kameraet, hvis de får en godbid. Andre vil bare gå op til dig for at få godbidden, eller ignorere den fuldstændigt, men det er et forsøg værd. Sørg for at du belønner din model gennem hele sessionen.

Tilføj mennesker. Du kan gøre billederne endnu mere specielle ved at have familiemedlemmer med på billederne sammen med dit kæledyr, det er også de billeder, du vil kigge på igen og igen. Et billede af dit barn der leger med din hund eller fodrer hønsene vil fange deres personlighed på en måde, som et opstillet billede aldrig ville kunne.

Prøv disse tips, og sørg for at tagge os i jeres billeder på de sociale medier ved at anvende#OmletPets – Vi elsker at se hvad I foretager jer!

This entry was posted in Kæledyr


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *