Omlet bloggen

Når din Eglu kommer til at ligne en iglo

Mange hønseholdere er bekymrede for deres høns i de kolde vintermåneder. Høns er som regel godt tilpasset kulden, og så længe der er tørt inde i deres hønsehus, så har de det dejligt og lunt i en Eglu.

Der er selvfølgelig et par ting at holde øje med og forberede sig på i løbet af vinteren, så vi har talt med Stefanie, der i år er på vej ind i sin anden vinter med hønsene i deres Eglu Cube. Hun fortæller os om de forberedelser og tilpasninger hun gør sig til når vejret bliver iskoldt, og hvordan hun og hendes høns kommer godt igennem sæsonen.

Omlet: Hvor længe har du holdt høns og hvor mange har du?

Stefanie: Vi har haft 6 høns siden februar 2018.

 

Omlet: Hvad er det bedste ved at holde høns?

Stefanie: Jeg elsker at vi har vores egne frisklagte æg hver morgen.

Omlet: I bor i et område af Tyskland, der som regel bliver meget koldt og snedækket om vinteren. Hvor koldt kan det blive om vinteren og hvor meget sne har I i øjeblikket?

Stefanie: Vi bor i Lohberg i det sydlige Tyskland. Temperaturerne ligger som regel mellem de -5 og -15 grader om vinteren, så det bliver ret koldt her. Lige nu har vi cirka 50cm sne, hvilket er normalt for denne tid af året.

 

Omlet: Hvad gør du med Eglu Cube hønsehuset for at gøre det vinterklart?

Stefanie: Vi bruger beskyttelsesjakker og overtræk til gården igennem hele vinteren, da dehjælper med at holde kulden ude.

 

Omlet: Ændrer I jeres daglige rutiner i forhold til vand og foder om vinteren?

Stefanie: Vi sørger for at fodre dem mere regelmæssigt og holder øje med dem for at sikre os at de rent faktisk spiser nok. De spiser meget frisk salat, og jeg giver dem gerne noget varmt at spise om morgenen for at holde dem varme. Det er også ekstremt vigtigt at holde øje med vandet, da det let fryser til.

 

Omlet: Bruger hønsene gården mere eller mindre om vinteren end de gør resten af året og kan jeres høns lide sne?

Stefanie: Vores høns kan overhovedet ikke lide sne, det er også derfor de helst holder sig til den overdækkede del af deres hønsegård, hvor der er tørt.

 

Omlet: Lægger jeres høns æg om vinteren?

Stefanie: Vores 6 damer lægger ikke så mange æg om vinteren som de plejer at gøre på andre tider af året, men selvom vi har masser af sne, får vi stadig omkring to til tre æg hver dag.

Omlet: Tilføjer I lys i hønsehuset på nogen måde?

Stefanie: Ja, vi har lys i hønsehuset fordi det bliver så tidligt mørkt i disse dage.

 

Omlet: Høns elsker som bekendt at hakke og skrabe efter foder, giver I dem noget andet underholdning når jorden er dækket af sne og is?

Stefanie: Ja, vi plejer gerne at kaste noget korn ind i den overdækkede del af deres hønsegård. Det holder dem beskæftiget og giver dem en chance for at skrabe på naturlig vis.

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *