Omlet bloggen

Lær at læse din kanins kropssprog

Katte og hunde (og mennesker) bruger lyde til at vise andre, hvad de føler, vil eller virkelig ikke kan lide. Kaniner gør det samme, men de bruger hovedsagelig kropssprog til at kommunikere med andre kaniner og med os. Du vil højst sandsynligt ikke være i stand til at forstå alt hvad din kanin forsøger at fortælle dig, men ved at lære et par ting om kaninens kropssprog, vil du være i stand til at gøre livet lidt bedre for dit kæledyr.

Tab af stillinger og vokaliseringer kan betyde flere ting afhængig af situationen og kan variere noget fra kanin til kanin. Det er derfor vigtigt at kunne identificere medfølgende signaler for at kunne forstå, hvad der foregår.

Grå kaniner sidder foran Omlet Zippi tunnelsystem til kaniner

Din kanins øre og næse

Kaniner bruger deres ører til at finde ud af hvad der foregår omkring dem, og de kan ofte være en god indikator for hvad din kanin føler. Hvis ørerne står op og spjætter, så lytter din kanin efter noget. Hvis den er sikker på, at det ikke er farligt, eller ikke særlig interessant, løfter den måske kun et øre. Når den er afslappet hviler ørerne mod kroppen, normalt langs ryggen. Find ud af mere om din kanins ører og hvordan man skal pleje dem i Omlets guide Sådan renser man en kanins ører!

En glad kanins kropssprog

Helt lukkede øjne

Kaniner har meget udtryksfulde øjne, og da de er byttedyr, vil de kun lukke dem helt, når de er yderst komfortabele og føler sig helt trygge. Så hvis du oplever, at dine kaniner sover med lukkede øjne, er det et tydeligt tegn på, at de føler sig hjemme.

Den skøre

Din kanin ruller på ryggen med benene i vejret! Dette er et tegn på, at kaninen er rigtig glad og afslappet, og bevægelsen kan nogle gange kombineres med en binky, hvilket betyder, at kaninen løber rundt og danser vanvittigt, og ofte hopper op i luften af ren lykke.

Maven på jorden

Kaninen ligger på sin mave med benene strakt ud bag sig eller måske ud til siden, med hovedet enten oppe eller hvilende på jorden. Kaninen hviler og er afslappet. Jo længere benene er strakt bag kroppen, jo mere behageligt har kaninen det.

En kanin ligger på sin forreste del

Kanin tilknytnings-kropssprog

Hvis kaninen plejer sig selv, når du er i nærheden, kan det ses som et tegn på, at din ven med store ører har tillid til dig. Kaniner er byttedyr og vil aldrig fjerne deres øjne fra, hvad de tror kan være en ubuden gæst.

Cirkulering

Sommetider begynder din kanin at løbe i cirkler rundt om dine fødder, når du er ude i gården med den. Dette er et parringsritual, og et tegn på at den er forelsket i dig.

Næsegnidning

Kaniner har en tendens til at gnide deres næser på en måde for at vise hengivenhed, så hvis du opdager, at din kanin gnider deres næse på dig, er det et tegn på, at de virkelig kan lide dig. Hvis de også tilføjer et lille slik, er du fuldt elsket! Opdag mere om hvordan kaniner viser kærlighed og ømhed i et tidligere blogindlæg.

Territorialt kropssprog

Gnidning af duftkirtler

Hvis du har et nyt kaninhus eller en ny løbegård, skal kaninen sørge for, at dens territorium er markeret. Kaniner gør dette ved at gnide duftkirtler på deres hals mod genstande, sprøjte urin og sprede deres ekskrementer rundt på stedet. Denne adfærd stopper normalt, når kaninen føler sig hjemme.

Stresset kanin kropssprog

Vidåbne øjne kombineret med opfugtet pels og knurren indikerer frygt. Kaninens indre øjenlåg kan også rage ud og blive synlige, hvis han eller hun er utilpas.

Andet almindeligt kanin kropssprog

Den klassiske

Kaninen sidder med vægten på bagdelen, forbenene strakt og ørerne står op. Han eller hun holder øje med, hvad der foregår. (p.s. – Zippi kaninplatforme til Zippi løbegårde giver kaniner det perfekte overblik over, hvad der sker i deres baghave!).

Hovedet på jorden

Hvis kaninen hviler sit hoved på jorden, udviser den lydighed og ønsker måske at blive nusset eller børstet. Under andre omstændigheder kan det også betyde, at kaninen vil være i fred, så sørg for at tage hensyn til andre signaler også.

Kuglen

Kaninen sidder rullet sammen med benene gemt, normalt med ørerne hvilende langs kroppen. Han eller hun sover
eller hviler. Kaniner kan sove med deres øjne åbne, men foretrækker at holde dem lukkede, hvis de føler sig komfortable og trygge nok.

Puf med næsen

Dette kan enten betyde “lad mig være i fred” eller “du er i vejen”. Det er dog også et tegn på tillid, da du ikke betragtes som en trussel mod kaninen.

Bygning af rede

Hvis du bemærker, at din hunkanin begynder at trække hår ud af sin pels og samler hø et bestemt sted i huset, er det sandsynligt, at hun bygger en rede. Kaniner har nogle gange falsk drægtighed, men hvis du tror, ​​at der er mulighed for, at din kanin kan være drægtig, er det værd at kontakte din dyrlæge.

Lyde

Mens kaniner for det meste bruger kropssprog til at fortælle os, hvordan de har det, kommunikerer vores venner med de store ører også via lyd. Kaniner er relativt stille dyr, men de laver et par lyde, som du vil kunne differentiere fra hinanden. Her er et par af dem:

Knurren

En kort gøende knurren er et tegn på aggression og indikerer, at du eller noget andet i nærheden truer kaninen. span>

Skrig

Hvis kaninen lukker et højt, gennemborende skrig ud, er han eller hun sandsynligvis meget bange eller oplever en hel del smerte.

Grynter lavt og skærer tænder

Dette betyder, at kaninen er tilfreds og afslappet, ligesom når en kat spinder.

Skærer og klaprer tænder højlydt

Hvis lyden dog bliver højere og ligesom klaprer, har kaninen højst sandsynligt smerter.

Stampen

Kaniner stamper deres fødder mod jorden, når de er bange eller truede, eller vil gøre andre opmærksomme på hvad der sker. Takket være kaninens stærke bagben kan dette være overraskende højlydt.

Nu da kan du læse din kanin, kan du knytte et endnu bedre bånd! Shop alt, hvad dit kæledyr har brug for i Omlets kaninbutik inklusive Caddi godbidsdispensere til kaniner, Zippi platforme til kaniner, og mere! Og hvis du bemærker, at din bløde ven ikke opfører sig på sin normale måde, eller du har nogen bekymringer om dens kropssprog eller generelle helbred, så tøv ikke med at kontakte din dyrlæge.

Kaniner hopper ned fra Omlet Zippi platforme til kaningårde

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *