Omlet bloggen

Den ultimative tjekliste til at holde høns

Den ultimative tjekliste til at holde høns er afgørende for alle nye flokopdrættere. Når du først går i gang, vil en liste over væsentlige ting hjælpe dig med at forberede dig til dine høns og lære, hvad du kan forvente, når de er flyttet ind. Fra hvad du skal købe, til hvad du skal fodre dem, har vi inkluderet alt hvad du behøver at vide i denne altomfattende tjekliste til at holde høns.

Mand og barn klapper en høne i Omlets walk-in løbegård

De væsentlige fornødenheder

Der er visse produkter det er gode at have, når du holder en flok høns, men andre er absolut afgørende for deres sundhed og velvære. Her er “must-haves” for at holde høns:

Valg af hønsehus

Der er flere faktorer at overveje, når du vælger hønsehus, men hovedsageligt vil beslutningen handle om hvor mange høns du planlægger at holde. De fleste hønseholdere støder på fænomenet kendt som hønsematematik – hvilket i bund og grund betyder, at du satser på at have et beskedent antal høner, men når du først ser, hvor indtagende høns er, ender du med betydeligt flere. Det sker for næsten alle hønseholdere, især dem, der ikke har nogen begrænsninger for deres floks størrelse.

Det er altid bedst at købe det største hønsehus, som din plads kan rumme. Dette vil give dig fleksibiliteten til at tilføje flere høns til din flok og vil sikre, at alle dine høns har plads nok til at sidde, og lægge deres æg. Omlets Eglu Pro hønsehus kan huse op til 15 høns og kan rengøres på få minutter. Eglu Pro er vejrbestandig, rovdyrbestandig og hønsegodkendt, og er det eneste hønsehus, du nogensinde har brug for.

Hønsegårde eller hønseindhegning?

Høns har brug for nogle sunde grænser – især når det gælder din have. Som byttedyr kan de være et hurtigt måltid for rovdyr fra luften, men høns er også opportunistiske fouragere og vil med glæde finde vej gennem din urte- eller køkkenhave. Så for at holde dem (og dine planter) sikre, bliver du nødt til at begrænse den plads de kan vandre rundt i.

For at afgøre, om en walk-in løbegård eller en hønseindhegning er det rigtige valg for dig, skal du overveje følgende.

Walk-in løbegård:

Hønseindhegning:

  • Den kan nemt flyttes og kan formes som du vil
  • Kan fastgøres til en væg eller stå frit
  • Den giver et bredt, åbent område, hvor din flok kan fouragere

Hønseindhegning bør bruges, når du er udenfor med din flok, eller hvis du skal beskytte dem mod rovdyr. Og da nogle høns kan flyve bedre end andre, skal du sørge for, at dine høns ikke forsøge at skalere hegnets højde på 1,25 m.

Beskyt din flok mod vejret

Selv hvis du vælger at lade din flok gå frit omkring, fås de fleste hønsehuse med en tilknyttet hønsegård. Dette er nyttigt til at holde dine høns inde i barskt vejr eller under andre omstændigheder, der kræver, at de er et sikkert sted. Disse forbundne løbegårde tilbyder også beskyttelse mod regn og vind med overtræk til hønsegårde, som giver din flok skygge og holder dem tørre, og forhindrer, at deres foder bliver snasket af regn eller sne.

Ved at holde dine høns’ løbegård overdækket vil du give dem et sikkert sted at trække sig tilbage til på solrige eller blæsende dage, og det vil holde dem tørre i regn eller vintervejr. Omlets overtræk giver også beskyttelse mod vind, som din flok vil sætte pris på på dage med blæst. Vi har både gennemsigtige og mørke overtræk, så du kan justere mængden af ​​sollys afhængigt af årstiden – begge typer overtræk er vandtætte og designet til at holde flere år i al slags vejr.

Foder og vand til dine høns

Høns er nogle af de mest bekvemme kæledyr at fodre, fordi de er en af ​​de få arter, der ikke vil overspise. Din floks foder kan udelades frit og suppleres efter behov, men du kan eventuelt samle eventuelle rester op om aftenen for at undgå opmærksomhed fra gnavere. Du bør altid opbevare dine høners foder i lufttætte beholdere mellem fodringerne, og vaske foder- og vandtrug ugentligt for at forhindre mug eller meldug.

Hvilken type foder du giver din flok er op til dig, men æglæggende hønseracer har brug for et foder bestående af mindst 16 % protein for at opretholde deres produktion. Foderkugler, smuldrer eller perler er alle tilgængelige foderformer, men foderets størrelse eller form påvirker ikke deres næringsværdi. Vælg et foder, som din flok spiser behageligt som deres vigtigste ernæringskilde.

Der skal altid være frisk vand til rådighed for din flok. Om sommeren kan du tilføje isterninger med jævne mellemrum for at holde temperaturen kølig. Når det fryser om vinteren skal du hælde varmt vand over frosset vand eller bryde isen efter behov. Hold deres vand højt nok, så dine høns ikke sparker møg eller bundmateriale ind i vandet hele dagen.

Det bedste bundmateriale

Bundmaterialet under siddeområdet i dit hønsehus vil fange afføring om natten og absorbere lugte og fugt. Hvis du bor i et fugtigt miljø, så vælg et bundmateriale, der er absorberende uden at holde på fugt. Ideelt bundmateriale til siddeområder er:

  • Fyrrespåner
  • Fyrrekugler
  • Bundmateriale af hamp

Redekassen i dit hønsehus har også brug for bundmateriale, som kan være det samme eller forskelligt fra det bundmateriale, der bruges under siddeområdet. Normalt bundmateriale til siddeområder omfatter:

  • Pine shavings
  • Hemp
  • Straw
  • Recycled paper

Kunstgræs eller silikone som underlag er for stift og unaturligt til, at høns kan lægge deres æg komfortabelt. Vælg et bundmateriale, der har tilstrækkelig fleksibilitet til, at dine høns kan lave deres ideelle redeplads at lægge æg i.

Automatiser din flok

Selvom det ikke er en nødvendighed, tilføjer en automatisk dør til hønsehuset sikkerhed og komfort til dit hønsehus og fleksibilitet til din tidsplan. Den tid er forbi, hvor du skal skynde dig hjem i skumringen for at sikre at din flok kan komme ind i deres hønsehus. Med en automatisk dør til hønsehuset kan du blive længere ude eller sove lidt længere om morgenen, samtidig med at du overholder din floks tidsplan.

Omlets Smart Autodoor har en vandret åbningsmekanisme, der gør dit hønsehus mere rovdyrbestandigt, og kan programmeres til at åbne og lukke med solen eller uret via en smartphone-app eller et monteret kontrolpanel. Du kan åbne og lukke din Autodoor, uanset hvor du er, med en wi-fi-forbindelse og modtage meddelelser fra Omlet Autodoor-appen, når døren åbnes eller lukkes.

Hønselegetøj, for at modvirke kedsomhed

Ligesom andre kæledyr, kan høner kede sig, hvis deres omgivelser ikke er stimulerende nok. Hønseunderholdning er ikke begrænset til at jage insekter og skrabe i jorden – der er adskillige typer hønselegetøj og tilbehør der vil holde din flok underholdt. Noget af det mest populære legetøj og tilbehør inkluderer:

Men disse elementer er ikke kun til underholdning for dine høns – de er skabt til at du også kan nyde dem. Som hønseholder er det godt givet ud at se din flok hakke, sidde og klatre.

Omlet og dine høns

Vi har tænkt over alle de essentielle fornødenheder til høns – og da det bedste ikke var godt nok, opfandt vi det. Nu holder vores hønseprodukter høns over hele verden sunde og glade. Fra ekstra store hønsehuse til rummelige walk-in løbegårde , kan både hønseholdere og deres flokke sove trygt om natten, velvidende at de bliver passet på af de bedste produkter. Og med wi-fi aktiveret i vores smarte automatiske dør til hønsehuset, kan du kontrollere dine høners tidsplan og lukke dem ind og ud af deres hønsehus med blot et par klik på din smartphone.

Kvinde og barn åbner redekassedøren på Omlet Eglu Pro

 

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *