Lav en super lækker gulerodskage til Påskeferien!
INGREDIENSER
Gulerodskage:
- 175g brun farin
- 175g sukker
- 150g blødt smør (usaltet)
- 100g yoghurt naturel
- 1 1/2 tsk. stødt kanel
- 1 1/2 tsk. mixed spice*
- 1 tsk. vaniljeekstrakt
- 1/2 tsk. salt
- 3 mellemstore æg
- 300g revne gulerødder
- 3cm frisk ingefær
- 180g selvhævende mel (sigtet)
- 1 tsk. bagepulver
*Se hvordan du blander din egen mixed spice her
Til glasuren:
- 50g flormelis
- 200g flødeost
- 1 lime
- 100g valnødder
FREMGANGSMÅDE
1) Varm ovnen op til 170°C. Beklæd bunden og siderne af to 20cm runde springforme med bagepapir og smør dem derefter. Pisk smør (ved stuetemperatur), yoghurt, sukker, brun farin, vaniljeekstrakt, kanel, mixed spice og salt sammen. Tilsæt æggene ét ad gangen. Rør derefter de revne gulerødder og revet ingefær i. Brug en dejskraber til forsigtigt at folde den sigtede mel og bagepulver i.
2) Hæld dejen i springformene og bag ca. 55 min. Hvis kagen ikke er helt færdig, så sæt den tilbage i ovnen 5 minutter og tjek igen. Lad kagen køle af i bageformene i 2 timer.
3) Lav glasuren ved at piske flødeost, flormelis, limejuice og -skald sammen. Tag kagerne ud af deres forme og sæt dem ovenpå hinanden med halvdelen af glasuren imellem. Kom resten af glasuren ovenpå kagen og pynt med valnødder.
En friskbagt gulerodskage kan holde sig fint ca. 1 uge i køleskabet.
Nydes ved stuetemperatur.
This entry was posted in Opskrifter