Omlet bloggen

Hvordan får jeg min dovne kat til at motionere?

En kat, der sover på en snehvid Maya Donut seng

Når katte har adgang til at komme udenfor, klarer de normalt at få rigeligt med motion af sig selv. Hvis dette ikke er tilfældet, og du beslutter at holde din kat indendørs, bliver du sandsynligvis nødt til at opmuntre dit kæledyr til at motionere. Det er altafgørende for din kats helbred og velvære, at du sikrer, at den får nok motion kombineret med en komplet og afbalanceret kost. Katte er ikke ligeså lette at få til at motionere, som hunde er, men der findes et par strategier, der kan hjælpe dig med at holde din kat aktiv.

En udendørs kattegård

Vores produktdesignere spekulerede over, hvordan de kunne skabe et sikkert rum for indendørs katte til at motionere udenfor, som også var pænt. Resultatet? Omlets kattegård. Det er den perfekte made at lade din kat motionere på, og Omlets kattegård giver din kat alle fordelene ved udendørslivet uden at gå på kompromis med sikkerheden. Det tilpassede design betyder, at denne udendørs katteindhegning fungerer fantastisk til haver og katte i alle størrelser, med mulighed for at tilføje et Freestyle kattetræ for endnu mere hopperi, kradseri og endda afslapning efter al den motion. 

Kattetræer og kradsemiljøer

Kattetræer og kradsemiljøer er et ideelt sted at lege (og sove…). Du kan tilskynde til leg og klatring ved at placere din kats yndlingsgodbidder på forskellige niveauer af træet. Hvis du ikke ønsker at bruge mad som opmuntring, kan du hænge din kats yndlingslegetøj lige præcis højt nok til, at den er nødt til at klatre op på træet for at nå legetøjet.

Motionshjul

Motionshjul er et relativt nyt katteprodukt, der giver både mental og fysisk stimulering. Hjulene er fuldstændigt drevet af katten, så ved at bruge sådan et vil din kat træne sine muskler og forbrænde kalorier. Det kræver ofte at du bruger tid på at træn din kat til at opbygge selvtillid og lære at bruge det indendørs kattehjul. Energiske racer som bengalere og sphynx har en tendens til at lære det nemmest.

Leg med maden

I deres naturlige miljø er katte nødt til at jage efter deres mad og spise omkring tolv gange om dagen. De fleste katteejere lægger bare mad i en skål og går væk. Du kan tilføje lidt spænding og aktivitet i fodringstiden ved hjælp af en foderkugle. Dette er en bold på størrelse med en tennisbold, hvor du kan lægge tørfoder indeni. Når katten skubber og slår til bolden, falder maden gradvist ud.

Kattelegetøj

En indendørs kat har brug for masser af stimulering og leg for at forhindre, at de keder sig. Selv de mest simple legesager kan give timevis af underholdning. Katte leger for at efterligne deres naturlige jagtadfærd, skønt ikke alle katte har den samme motivation til at lege. Bare find ud af, hvilke slags legetøj din kat kan lide og ikke kan lide ved at prøve legetøj med forskellige strukturer, former, størrelser, lyde og dufte. De fleste katte nyder at være sammen med deres ejer, og leg er en god måde at udvikle båndet mellem dig og dit kæledyr på.

Katteurt

Nepeta cataria er en plante, der almindeligvis er kendt som katteurt eller kattemynte på grund af den intense tiltrækning den har for omkring to tredjedele af katte, især hanner. Reaktionen virker til at være en slags eufori, svarende til hvordan mennesker reagerer på hallucinogene medikamenter, selvom katteurt hverken er skadelig eller vanedannende for kattedyr. Du kan gøre klassisk kattelegetøj mere interessant ved at fylde dem med katteurt eller bruge en katteurt spray. Normalt varer virkningerne af katteurt alt imellem 10 minutter og en time afhængigt af katten.

Laser pointers

Nogle katte er vilde med laserlegetøj. Intensiteten og længden af legen skal afhænge af kattens alder og fysiske tilstand. Lys ikke katten direkte i øjnene med laseren, og når I kommer til slutningen af jeres leg, skal du gradvis sænke strålen, indtil den hviler på et blødt legetøj, som katten kan fange for at undgå frustration.

Omlet og din kats motion

Produkter som Omlets kattegård, Freestyle kattetræet og Stak-kradsetræet understøtter din kats medfødte naturlige adfærd, fordi vi hos Omlet ved alt om vigtigheden af ​​at holde kæledyr ikke kun mentalt, men også hvad fysisk stimulering angår. 

Kat og ejer, der leger med Omlet Jellyfish kattelegetøj med katteurt på indendørs Freestyle kattetræ

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *