Ventetid grundet stor efterspørgsel. Se venligst vores leveringsside for at finde flere oplysninger.

Omlet bloggen

Sådan holder du rotterne væk fra dit hønsehus

 

Et af de spørgsmål, folk oftest stiller, når de overvejer at holde høns, er…

“Vil hønsene tiltrække rotter?”

 

Det vigtige at bemærke i forhold til dette spørgsmål er, at rotterne ikke tiltrækkes af hønsene, de tiltrækkes faktisk specifikt af hønsenes foder. Når vi først har fået det på det rene, er det ikke helt så afskrækkende en opgave at finde på, hvordan vi kan forhindre rotter i vores haver…

Opbevar alt hønsefoder i sikre beholdere med låg

Hold dit hønsefoder så sikkert og forseglet som muligt i lufttætte beholdere for at reducerer den lugt, der kan tiltrække ubudte gæster.

Læg kun så meget mad ud på jorden, som du ved, at hønsene vil spise

Undgå at der ligger foder i græsset, som rotter kan finde, ved kun at give hønsene den mængde, de kan spise på én dag. En god løsning på dette er at anvende en korndispenser så som Peck Toy eller en godbidsdispenser som Caddi.

Fjern fodertrug fra hønsegården om natten

Dæk alle fodertrug godbidsdispensere godt til eller fjern dem helt når natten falder på, og sæt dem tilbage i gården om morgenen. Høns sidder som regel lukket inde i hønsehuset hele natten, så de burde ikke få behov for en natmad!

Hæng cd’er op i hønsegården

Rygtet siger, at rotter bliver forskrækket og bange for den måde cd’erne reflekterer lyset på. Dette kan muligvis være nok til at holde dem fra at komme tæt på dit hønsehus. Hæng nogle gamle cd’er op i en snor i din hønsegård og se om det fungerer!

Hent æg ind hver dag

Rotter er også tiltrukket af dine høns’ æg at spise, så du bør sørge for at fjerne æggene, og dermed endnu en fristelse, dagligt. Eglu hønsehuse er fuldstændig sikre for dine høns at lægge deres æg i, uden nogen frygt for at de bliver stjålet!

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *