Omlet bloggen

Æbletærte opskrift til en efterårsdag

Efterhånden som aftenerne bliver kortere og bladene falder af træerne, begynder vi alle at få lyst til at krybe sammen og hygge os i varmen indenfor. Hvad kunne være mere hyggeligt og varmende end varm æbletærte med hjemmelavet vaniljecreme? Æbler er i overflod på denne tid af året, så find nogle madlavningsæbler og kryb under et tæp med en lækker skålfuld hjemmelavet efterårshygge. 

Ingredienser:

Fyld

4 madlavningsæbler

150g sukker

1 knsp. kanel

3 spsk. hvedemel

Tærtedej

250g usaltet smør

50g sukker

2 æg

350g hvedemel

Vaniljecreme

2 tsk. vaniljepasta

570ml sødmælk

4 store æggeblommer

2 spsk. sukker

1 spsk. majsstivelse

Fremgangsmåde:

  • Fyld- Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i skiver. Læg æbleskiverne ud på et stykke køkkenrulle for at fjerne så meget væske som muligt. Lad dem ligge indtil du skal bruge dem senere.
  • Bland sukker og mel til fyldet med kanel i en skål, som er stor nok til æblerne, og sæt til side.
  • Tærtedej- pisk smør og sukker sammen, og pisk derefter 1 helt æg og 1 æggeblomme i (gem æggehviden til pensling senere.)
  • Fold nu forsigtigt melet i, indtil det begynder at danne en kugle, saml dejen med dine hænder til en solid kugle. Pak dejen ind og læg den i køleskabet 1 time.
  • Mens tærtedejen afkøles, kan du begynde på din vaniljecreme.
  • Vaniljecreme- Varm mælk og vaniljepasta op til kogepunktet og tag den derefter af varmen. Mens det afkøles lidt, skal du piske æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en stor skål og derefter langsomt begynde at tilføje mælkeblandingen én suppeske ad gangen, mens du hele tiden pisker. 
  • Når al mælken er tilsat, hældes hele blandingen tilbage i gryden over lav varme i ca. 20 minutter, rør kontinuerligt og tag gryden af varmen, når vaniljecremen bliver tyk. 
  • Tag dejen ud af køleskabet og læg en tredjedel af den til side til låget. Rul resten af dejen ud, så det passer til din tærteform, og sørg for at den hænger lidt ud over kanten. 
  • Kom æblerne i skålen med sukker og mel, og bland det med hænderne indtil alle æbler er helt dækket. Læg nu æblerne i tærteformen, og rul derefter den resterende tærtedej ud. 
  • Pensl med lidt vand rundt i kanten af dejen i formen og læg derefter låget ovenpå og tryk dem sammen. 
  • Trim den overskydende tærtedej og lav 5 snit i låget af tærten for at slippe dampen ud.
  • Forvarm ovnen til 190 grader og bag tærten i 40 minutter indtil den er gyldenbrun.
  • Lad æbletærten køle af i 5 minutter inden den servers med varm eller kold vaniljecreme.

This entry was posted in Opskrifter