Omlet bloggen

Sådan forbereder du dit hønsehus til vinteren

En hønseholder og hendes hund udenfor i sneen med et Eglu hønsehus

Temperaturen falder allerede hurtigt, nætterne bliver længere, og vi er nu blot uger væk fra den første frost. Selvom nogle måske elsker den friske luft og de knasende efterårsblade, kan det være bekymrende for hønseholdere, når de første tegn på vinter begynder at vise sig.

Nu er det tid til at handle! Gør dine høns’ hus klar til de koldere måneder, inden temperaturen rammer frysepunktet, så kan du nemlig være helt rolig i viden om, at dine damer er varme og ved godt helbred hele vinteren.

Se nogle af vores bedste tip til at få dit hønsehus vinterklart…

Flyt dit hønsehus tættere på huset

Dette er et simpelt trin, som kan gøre det lettere for dig at passe dine høns og give dem deres daglige helbredstjek, hvilket er endnu vigtigere i de koldere måneder. Vælg et let hønsehus med hjul, såsom Eglu, for at gøre det endnu lettere at flytte det rundt i din have.

Et Eglu hønsehus dækket med sne

Opgrader dit træ-hønsehus til en Eglu

Den største fordel ved et Eglu Cube hønsehus for hønseholdere om vinteren er den isolerende dobbelte væg, huset har. Dette fungerer på samme måde som termoruder ved at skabe en barriere mellem den kolde luft uden for hønsehuset og luften indenfor. Luften mellem de to vægge leder dårligt, hvilket betyder, at der inde i huset forbliver en konstant og varm temperatur hele vinteren, uanset hvordan vejret opfører sig udenfor. Hønsene er utroligt gode til at holde sig varme, alt hvad du skal gøre er at sørge for, at døren til hønsehuset er lukket om natten.

Automatisk hønselem

…og for at sikre, at døren til dit hønsehus altid lukkes ved solnedgang, også selvom du endnu ikke er hjemme, er den automatiske dør til hønsehuset en praktisk løsning til både Eglu Cube og hønsehuse i træ. Du kan indstille den automatiske dør til at lukke på et bestemt tidspunkt eller ved en bestemt lysprocent, hvor alle dine damer er gået i seng og solen er gået ned. Den automatiske dør er batteridrevet og er testet til at kunne fungere ved ned til -10 grader celsius, så der er ingen bekymring, uanset hvor koldt det bliver udenfor!

Den anden fordel ved den automatiske dør er, at den åbner igen ved daggry, så du kan tage af sted på arbejde tidligt, inden solen står op, og hønsene skal ud, eller du kan blive liggende i sengen endnu længere i weekenderne uden at skulle ud i kulden for at lukke dine høns ud af deres hønsehus!

“Dagene bliver kortere, og jeg kunne ikke være mere lykkelig når jeg ved, at mine høns er trygt lukket inde i deres seng med deres automatiske dør fra Omlet lukket bag dem. Den automatiske dør til hønsehuset har givet mig ro i sindet, større fleksibilitet og en meget tiltrængt mulighed for at sove længe! Kan ikke anbefales nok!” – Hayley’s Lottie Haven

Overtræk til hønsegården

Høns er rigtig gode til at klare sig i kolde temperaturer, men de kan ikke lide at blive våde, så det er bedst for dem at være beskyttet mod elementerne ude i deres hønsegård med gennemsigtige overtræk og wind-breakers. Vores gennemsigtige overtræk findes i flere forskellige størrelser, der passer til hønsegårde i forskellige længder og beskytter dine damer imod vind og regn, så de kan fortsætte med at lege udenfor uanset vejret, og samtidig lukker de stadig dagslys ind i gården.

Nærbillede af et Eglu hønsehus udenfor

Beskyttelsesjakker til ekstreme temperaturer

Når temperaturen falder til under frysepunktet i flere dage i træk i den dybeste, mørkeste vinter, kan det være smart at give dine høns ekstra varme med en beskyttelsesjakke til ekstreme temperaturer. Syge eller ældre høns vil især drage fordel af denne ekstra beskyttelse.

Hønseberigelse

Undgå, at hønsene keder sig, når regnen sætter ind med en række sjove og interaktive legesager, de kan lege med i al slags vejr. Siddepinden er en praktisk udendørs siddepind, der let kan sættes op i hønsegården (og beskyttes af overtrækkene), til når dine høns ikke kan sidde på deres sædvanlige pladser rundt omkring i din have. Hønsegyngen giver timevis af sjov og igen, kan den let hænges op i enhver hønsegård. Omlets Peck Toys og Caddi godbidsdispensere byder på berigende underholdning samt en stadig strøm af godbidder.

Ekstra tilbehør

Undgå, at dine høners vand fryser til is med en varmeplade, så de altid har adgang til friskt vand. Det kan også anbefales at give dem ekstra æglægningspiller og godbidder om vinteren, da hønsene har brug for mere energi for at holde sig varme og lægge deres æg i de koldere måneder.

 

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *