Omlet bloggen

Den automatiske dør til hønsehuset gør vinteren lettere for dig og dine høns

Vi kan lære meget af høns. De går tidligt i seng, og når de først er indendørs, sætter de sig tæt sammen for at holde varmen. Ikke noget fis efter sengetid. Derfor er de klar til en frisk start, så snart solen står op.

Problemet er, at der ofte ikke er noget morgenfriskt menneske ved daggry til at åbne døren til hønsehuset, så hønerne kan starte på en travl dags skraben, spisning og æglægning. Ligeledes er du måske ikke i stand til at være der for at lukke døren bag dem, efter at de er gået tidligt i seng midt i den dystre vinter.

En åben dør i hønsehuset lukker kulden ind, og medmindre dit hønsehus og din hønsegård er sikker, kan nogle meget uvelkomne nattegæster af firbenede slags finde på at kigge forbi…

“Nogen burde opfinde en automatisk dør til hønsehuse…”

Heldigvis er den nødvendige gadget allerede opfundet. Omlets automatiske dør til hønsehuset monteres direkte på Eglu Cube Mk1 og Mk2 hønsehuse. Men den er ikke bygget udelukkende til disse modeller – den automatiske dør fungerer på ethvert hønsehus ved hjælp af et unikt og smart design, der gør det muligt at montere døren på stort set hvad som helst, dine høns bor i.

Ligesom mange geniale opfindelser – man kommer til at tænke på optrækkelige radioer og fakler for eksempel, eller solcelledrevne havelys – er Omlets automatiske hønselem meget enkel. Den er batteridrevet, med både en timer og en lyssensor for maksimal fleksibilitet og kontrol. Den automatiske dør fryser ikke fast, så snart temperaturen begynder at falde, men kan fungere i ned til minus 20 grader celsius.

Den automatiske dør til hønsehuset er også meget let at installere. LCD-kontrolpanelet er adskilt fra selve døren, så det kan placeres i den bedste position for, at den indbyggede lyssensor kan udføre sit arbejde.

Når døren først er lukket, er den desuden utroligt sikker. Den bruger ikke et snor- remskivesystem, så den kan ikke løftes op af sultne ræve i håb om en midnats-kyllingesnack. Ræven vil heller ikke være i stand til at klemme sig igennem den stramme tætning, når døren er lukket.

Montering af den automatiske dør til hønsehuset

Hvis dine høns bor i en Omlet Eglu Cube Mk2 eller en hønsehus lavet af træ, leveres den automatiske dør med alt det beslag, du har brug for. Du har brug for ekstra beslag, hvis du vil montere døren på en Eglu Cube, en Omlet hønsegård eller en opsætning, der involverer almindeligt hønsenet.

 

Kontrolpanel og lyssensor monteres via et robust kabel, så du kan vælge det bedste sted for lyssensoren at registrere dagslyset. Sensoren betyder ikke, at dine høner skal være hjemme, inden solen rammer horisonten. Du kan indstille den til at lukke en time efter solnedgang, så den passer til dine damers rutine. Ligeledes kan den indstilles til at åbne en time efter daggry, hvis dine høns er vant til at have en lidt doven start på dagen. Dette giver mening, når dagene er særligt kolde – hønerne ønsker måske at drage fordel af deres hyggelige plads på siddepinden så længe som muligt, inden de drager ud i den kolde, frostfyldte morgen.

Døren åbner ikke om natten, selv hvis forbipasserende billygter, et sikkerhedslys eller en lommelygte lyser på hønsehuset. Det er designet til at ignorere disse midlertidige oplysninger og åbnes kun, når der har været konstant lys i en mængde tid, der er fastlagt af dig via kontrolpanelet.

Så det er stort set dine høns’ vinterbekymringer væk.

Måske du har et upåvirkeligt familiemedlem, der er villig til at være på vagt ved daggry og skumring hver dag igennem de kolde vintermåneder for at åbne og lukke hønselemmen. I så fald er du heldig – det er ægte hønsepassion!

For alle os andre gør den automatiske hønselem alt arbejdet, når vi ikke er i nærheden. Eller, lad os indse det, giver os en undskyldning samt ro i sindet til at nyde at sove længe i weekenden uden at skulle ud i frosten på morgenhønsepligt!

NYT tilbehør til den automatiske dør til hønsehuset

Nu kan din automatiske dør gøre dit hønsehold endnu nemmere om vinteren med den NYE hønsehuslampe. Denne praktiske lampe tilsluttes kontrolpanelet på den automatiske dør og kan indstilles til at tænde automatisk 5 minutter før din hønselem er programmeret til at lukke, for at opmuntre dine høns til at gå i seng. Så hvis du har nogle natteravne i din flok, som du er bange for bliver efterladt, er dette den perfekte løsning.

Du kan også tænde hønsehuslampen manuelt til at levere lys i dit hønsehus eller din hønsegår, perfekt når du skal se til dine høns, eller for dem, der skal udføre deres daglige hønseopgaver, efter solen er gået ned. Kablet imellem kontrolpanelet og lampen er 2 meter langt, så du kan placere lampen på et optimalt sted for din opsætning.

Høner i Eglu Cube hønsehus med automatisk dør til hønsehus om vinteren

 

 

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *