Omlet bloggen

15 tegn på at din kat elsker dig

Kat bliver klappet mens den sidder inde i Maya indendørs kattehus med en anden kat ovenpå

 

Katte har ry for at være arrogante, men i virkeligheden bliver deres adfærd ofte misfortolket i forhold til en hunds. De hilser måske ikke på dig med en “velkommen hjem”-gøen eller logrende hale, men katte knytter faktisk meget stærke bånd til deres elskede ejere, og deres diskrete hengivenhed er alt sammen en del af den katteagtige charme. Læs mere om, hvad din firbenede ven forsøger at kommunikere med disse 15 tegn på, at din kat elsker dig.

1. Hilser på dig, når du åbner døren.

Det indbydende miav, den oprejste hale, det ivrige trav mod dig… hvis det ikke er en lykkelig kat, ved vi ikke hvad der er! Nogle katte får endda en uhyggelig evne til at forudsige din ankomst, og sidde ved døren eller vinduet og vente, før der er noget syn eller lyd af dig på gaden. Men det er du selvfølgelig nødt til at bekræfte med en af de andre mennesker i huset…

2. Nyder at blive aet.

Selvom det er sandt, at nogle katte bare elsker at blive aet, uanset hvem der aer, er mange katte overhovedet ikke glade ved at blive håndteret. Hvis din kat holder sig væk fra en alt for venlig fremmed eller afskrækker dem med en klo eller to, men lader sig nusse af dig, er det bestemt kærlighed.

3. Vasker dig.

Du bryder dig måske ikke om at blive slikket af din kats sandpapirlignende tunge, men det er ikke desto mindre et tegn på kærlighed. Det betyder, at din kat ser dig som sin familie, en forælderfigur.

4. Kigger på dig.

Hvis din kat ser ind i dine øjne uden at vende sig væk, er den helt afslappet i dit selskab. Et langt, langsomt blink er også et godt tegn. En kat vil normalt fortolke stirren som et tegn på aggression og vil se væk (eller løbe væk). Hvis den er afslappet nok til at møde dit blik kærligt, så tag det som et kompliment!

5. Giver dig hovedstød.

Katte gnider sig mod mennesker og møbler uden så meget forskelsbehandling. Et desideret hovedstød er imidlertid et tegn på kærlighed og betyder ikke bare, at katten vil have mad!

6. Bringer dig gaver.

Okay, dette er ikke din kats mest bedårende vane, men små dyr som ”gaver” – døde, halvdøde eller meget levende – er ifølge nogle eksperter et tegn på, at kattene føler sig sikre og hjemme. Der er også en teori, der går ud på, at det er tegn på kærlighed. På en måde. Det er noget, en kattemor ville gøre for sine killinger for at lære dem, hvordan man håndterer bytte.

7. Miaver meget.

Det menes at katte har et særligt ‘miav’ til mennesker. Hvis din kat miaver, gurgler og vokaliserer meget i dit nærvær, fortæller den dig, hvor meget den elsker dig.

8. Giver dig den sitrende hale.

Når din kat går hen imod dig med halen stik i vejret og sitrende, fortæller den dig, hvor glad den er for at se dig. Nogle gange skyldes det, at den ved det er madtid, men ofte er det bare ren og skær kærlighed.

9. Falder i søvn på dig.

Katte er altid på vagt og er nødt til at føle sig supersikre, når de vælger en soveplads. Hvis de vælger dig som deres seng, skal du tage det som et tegn på fuld tillid og tilfredshed.

10. Stikker numsen i hovedet på dig

Katte har duftkirtler i bagenden, en slags duftende ID. Hvis dit kæledyr præsenterer dig for bagdelen, betyder det, at du er en ven. Du skal dog ikke føle, at du er nødt til at gengælde…

11. Viser sin mave.

En kat, der ruller om på ryggen og inviterer dig til at nusse sin mave er meget afslappet, og ser dig som en ven og legekammerat. Men det betyder ikke, at den ikke vil bruge sine kløer, når du først rør maven, så pas på!

12. Spinder!

Katte spinder for deres killinger og for deres menneskevenner. Ingen andre.

13. Napper dig forsigtigt.

Et forsigtigt nap fra en venlig kat adskiller sig meget fra et aggressivt bid. Nogle katte bruger denne mundtlige hilsen som et middel til at knytte sig til deres menneskelige venner. Nogle ejere prøver at vænne katten af med dette, da selv et blidt bid kan være lidt ubehagelig, hvis katten bliver for begejstret.

14. Følger rundt i hælene på dig.

Hvis det ikke er spisetid, er denne opførsel et sikkert tegn på kærlighed. Katten vil simpelthen bare gerne være sammen med dig. Nogle katte følger med deres ejere udendørs, og mange er følger med glæde deres bedste ven til sengen. Når du først har ladet katten adoptere denne vane, er den svær at bryde igen!

15. Ælter dig.

Hvis din kat er glad for dig, kan den godt finde på at ælte dig… Denne opførsel menes at stamme fra killinger, der klapper deres mødre for at stimulere mælkestrømmen. Hvis din kat gør det mod dig, skal du tage det som et tegn på kærlige følelser, tilknytning og tillid. Kærlighed, med andre ord!

Omlet og din kats kærlighed

Hos Omlet er vi sikre på, at katte bestemt elsker deres mennesker – også selvom de viser det lidt anderledes. Derfor designer vi katteprodukter for at støtte kattes forskellige personligheder. Fra hyggelige kattesenge, til behagelige kattetæpper og bæredygtige kradsetræer, har Omlet en række fantastiske opfindelser, som din kat vil elske.

This entry was posted in Katte


One reply on “15 tegn på at din kat elsker dig”

Antoniodam says:

Det kan være nemmere at se om en hund er glad for at se dig, fordi den løber dig i møde med en logrende hale – hvor katte ofte er lidt mere rolige væsner. Men den viser alligevel flere tegn på, at den holder af dig og her kan du læse nærmere om hvilke. Når din kat bider dig Det lyder skørt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *