Omlet bloggen

Hvad gør man, hvis ens kat bliver væk

Kontakt naboerne for at tjekke skure og garager

Inden du går på en fuld eftersøgning, kan du prøve at kontakte dine naboer og bede dem om at tjekke deres garager og skure for at se, om din kat ved et uheld er blevet låst inde. Når du går rundt i nabolaget, skal du kalde kattens navn og lytte efter om du kan høre et svar fra en af garagerne. 

Sørg for, at nogen er hjemme 

Hvis du ikke har en kattelem, skal du sørge for at nogen er derhjemme, mens du er på udkig, i tilfælde af at din kat beslutter sig for at vende tilbage. Nogle katte kan bare godt lide at tage på udflugt i et par dage. Hvis vejret vender, og det begynder at regne, kan det være hjerteskærende at tænke på dit kæledyr ude i kulden, men faktisk kan dårligt vejr hjælpe, det kan nemlig føre din kat hjem, da den vil søge ly. 

Gå ud og søg

Hvis du kender din kat, så kender du også dens yndlingssteder. Sørg for, at du går forbi de steder, hvor din kat oftest hænger ud, og tager en bøtte godbidder med dig som du kan ryste højt og kalde dens navn. 

Sæt plakater op

Sørg for, at du hænger plakater op i lokalområdet, inklusive på lygtepæle, opslagstavler i butikker og læg nogen i postkasserne for at sprede budskabet og gøre folk mere opmærksomme.

Sørg for at katten har halsbånd og mikrochip

Hvis din kat har mikrochip, kan dyrlægen ringe til dig og genforene dig med din kat hurtigst muligt, hvis nogen bringer den ind. Hvis den ikke er det, skal du sørge for at ringe til alle de lokale dyrlæger og kontrollere, om din kat er blevet bragt ind. 

Sociale medier

Skriv et opslag på de sociale medier, der ligner din fysiske plakat, og bed venner og familie om at dele det. Send også en besked til dine lokale Facebook-grupper for at få dem til at skrive om den manglende kat. 

Lad din anden kat hjælpe

Hvis du har en anden kat, kan det være fristende at holde den låst inde, mens den anden mangler, fordi du er bekymret. Gør ikke dette! Sørg for at din anden kat får lov til at udforske, som den normalt gør, den kan ende med at føre dig til din forsvundne kat, der muligvis er fanget eller såret et sted. Hvis du følger efter din anden kat, vil du desuden få en bedre idé om, hvor de normalt tilbringer deres tid. 

Gør brug af overvågningskameraer

Overvågningskameraer som Nest og Ring vil ofte fange enhver bevægelse, der går forbi huset, inklusive dyr. Spørg omkring hos dine naboer, om nogen har et, og bed dem om at tjekke bevægelsesalarmer fra omkring det tidspunkt, hvor du sidst så din kat. 

Hvis du skal flytte

For at undgå at din kat bliver væk, når du flytter, skal du holde den indendørs i mindst 3 uger, så de ikke bliver desorienterede eller prøver at gå tilbage til deres tidligere territorium. Tiden indendørs giver dem mulighed for at slå sig ned, betragte det nye hus som ‘hjem’ og markere det med deres duft. 

Du kan også gnide smør på din kats poter den første dag, I ankommer. PÅ den måde vil katten nyde at sidde og slikke smørret af sine poter og langsomt blive bekendt med deres omgivelser, i stedet for at stresse og forsøge at pile ud af døren. 

Spred noget af kattens brugte kattegrus rundt i haven, mens den holdes indendørs. Dette advarer andre katte og er desuden en velkendt duft for din egen kat, når du lukker den ud. Når du først har sluppet den ud, skal du gøre det lige inden et sædvanligt måltid, hvis den er sulten, vil de sandsynligvis nemlig komme tilbage ved lyden af foderpakken.

Behovet for og viljen til at vende tilbage til deres gamle hjem kan være meget stærkt for en kat, især hvis huset ikke er meget langt væk. Sørg for, at de nye ejere har dine kontaktoplysninger, i tilfælde af at din kat kommer tilbage. 

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *