Ventetid grundet stor efterspørgsel. Se venligst vores leveringsside for at finde flere oplysninger.

Omlet bloggen

Har min hund virkelig brug for en seng?

Det er sandt, at hunde kan sove stort set alle steder. Men det kan vi i virkeligheden også – i et telt, på en lang togrejse eller foran fjernsynet. Men hvis vi har et valg, vil vi ofte helst sove i vores egen seng, vågne op veltilpas og udhvilet snarere end gnaven og med hold i nakken. Hunde har det på samme måde.

En hundeseng fungerer på to niveauer. Den giver støtte og komfort for en god nats søvn (og alle de daglige middagslurer), men den giver også en hund en følelse af sikkerhed. Hunde er territoriale dyr – de udvælger visse steder som deres egne. Deres mest specielle steder – de steder hvor ingen andre kommer – er de vigtigste dele af deres territorium. En hundeseng er den ultimative sikkerhedszone for dit kæledyr.

Hvis du ikke leverer en egentlig seng, så improviserer din hund. Et yndlingssted på tæppet, et behageligt hjørne væk fra al støj eller et gammelt håndklæde eller tæppe. Disse kan alle tages i brug som senge, og hunden trækker sig tilbage dertil, når den har brug for lidt fred og ro.

Hvis hunden ser sit snit til det, kan den sagtens finde på at vælge sin plads i din seng. Hvis du ikke sørger for at sætte en grænse, så er hunden kommet for at blive! Endnu en god grund til at købe en behagelig hundeseng.

Find den ultimative hundeseng

Det giver mening at inkorporere sengen i et hundebur. Dermed bliver buret et sikkert sted til alle formål og en afslapningszone. Dette er inspirationen bag specialdesignede sæt som Fido Studio hundeburet og Fido Nook hundehulen.

Et hundebur udgør også en ramme til selve hundemadrassen, i stedet for bare at have den liggende frit på gulvet. Dette er en vigtig detalje, da følelsen af sikkerhed er meget vigtig for en døsende hund.

En anden fremragende mulighed er en sovesofa ramme til hunde. Den giver en ramme, som madrassen kan hvile på, ligesom en menneskeseng, og den hæver hunden op over gulvet for at minimere træk. Du kan også udskifte madrassen, når den bliver slidt, mens rammen vil holde en livstid.

Hundesenge kan forhindre sår, hård hud og skaldede pletter – ting der kan ramme hunde, som sover på træ- eller stengulve eller ru tæpper. Når en hund bliver ældre og dens led bliver stivere, vil den sætte pris på en god hundemadras.

Det er en seng, ikke en skammekrog!

En fejl, som nogle hundeejere begår, er at sende en uartig hund til sin seng som en straf. Det er unødvendigt at sige, at dette får den stakkels hund til at forbinde sengen og madrassen med noget dårligt, og det vil ikke give den en god nats søvn! En seng i et bur bør heller ikke blive et fængsel. En hund, der tilbringer hele dagen i buret, vil se den som en fængselscelle – og det samme gælder sengen.

Hvis du har mere end én hund, insisterer de normalt på deres egne, separate soveordninger. Det er derfor vigtigt, at en hundeseng ikke behandles som en fællesbolig. En hund, der viser interesse for en anden hunds behagelige madras, skal have klar besked om, at den ikke er tilladt der.

En behagelig seng er ikke meget at bede om. Den giver varme, sikkerhed og ultimativ hundekomfort. Vi sætter dog bestemt grænsen ved hundepyjamas…

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *