Omlet bloggen

Hvor er det bedste sted at placere min hunds seng

Hunde sætter pris på at have deres egen seng. Der er dog stor forskel på, om det er et gammelt tæppe i et trist hjørne eller en ordentlig seng i en optimal position.

Når en hund ikke har nogen officiel seng eller soveplads, vil den, overladt til sig selv, prøve flere forskellige steder i dit hjem, i på jagt efter et godt sted at sove. Det er kun, når du giver din hund noget ordentligt at sove på, at den begynder at falde til. Men selv da kan den stadig være rastløs og hele tiden på udkig efter en bedre plads. Hvis din hund vandrer meget rundt om natten og lægger sig forskellige steder, er det et tegn på, at den har brug for en ordentlig seng.

Det første skridt er at købe selve sengen eller kurven. Der findes mange gode muligheder, herunder Fido hundesofa rammen, Fido hundehulen med bur og mange flere. Disse har alle det gode design, der er nødvendigt for den perfekte hunde-lur, men du bliver stadig nødt til at tænke over, hvor sengen faktisk skal placeres.

De bedste – og værste – steder at stille en hundeseng

  • Dit hundebur er muligvis det oplagte valg, hvis det er her dit kæledyr har en tendens til at slappe af.
  • Hvis hunden allerede har valgt et foretrukket afslapningssted i huset, kan du blot placere hundesengen der, hvis det altså er praktisk.
  • Sengen bør ikke stå et sted, hvor der er træk, og heller ikke i nærheden af varme radiatorer og ild.
  • Et hjørne, eller i det mindste op mod en væg, er normalt det bedste sted. Hunde kan godt lide at føle sig trygge og indelukkede, når de lægger sig for natten, og store åbne rum giver ikke en god nattesøvn.
  • Sengen bør ikke placeres i midten af rummet eller i en støjende korridor. Hunde kan godt lide at opholde sig tæt på deres mennesker, men de ønsker ikke at blive vækket af konstant postyr, når de prøver at sove.
  • På den anden side er et rum, hvor ingen normalt kommer, heller ikke noget godt valg. Hunde kan bedst lide at holde sig sammen med flokken – eller i det mindste at have dem i umiddelbar nærhed.
  • Hvis hunden er vant til at sove i dit soveværelse, kan du placere den nye hundeseng der. Det eneste du skal gøre nu er at overtale den til, at dens egen seng er et bedre sted at sove end din!
  • Hvis din hund har for vane at sove udenfor, kan du stille en ekstra seng i et skur, en løbegård eller anden udendørs bygning. Det må dog ikke være på en våd græsplæne.

Det vigtigste kompromis, når du skal finde det bedste sted at placere en hundeseng, er at balancere dit kæledyrs behov for ro og fred med dens lige så stærke behov for at være i nærheden af dig. Nogle racer er mere ‘afhængige’ end andre. Hvis du vælger en plads i soveværelset, skal du dog altid diskutere det først med din bedre halvdel – ikke alle er lige glade ved tanken om en snorkende hund i soveværelset om natten!

Så det bedste sted for en hundeseng afhænger af dit hjem, din hunds indflydelse og det praktiske i at holde alle glade. Én ting er helt sikkert – synet af din glade hund, der slapper af i sin egen behagelige seng, er meget tilfredsstillende.

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *