Omlet bloggen

10 tegn på at dit marsvin elsker dig

Marsvin har mange små måder at vise hvor meget de elsker dig på. De er måske ikke ligeså indlysende som hunde eller katte i denne henseende, men når du først kender tegnene, er de faktisk ganske nemme at læse.

Dit marsvin kan godt lide at blive holdt

Marsvin er nogle naturligt sky skabninger, så det kræver en masse selvtillid for dem at komme til dig for at blive aet eller holdt. Man kan tolke den selvtillid som kærlighed. For at nå hertil skal du træne dit kæledyr med omhu og tålmodighed til at blive tamt. Når de har opbygget tilliden, knytter de bånd til dig. De nærmer sig ikke alle på denne måde – det er bare dig, de elsker!

Dit marsvin kan godt lide at spise fra hånden

Det vil tage lidt tid at nå dette punkt. I stedet for at holde en velsmagende godbid i hånden og håbe på det bedste, er det bedre at træne marsvinet ét trin af gangen. Læg et lille spor af godbidder ud, og kald forsigtigt til dit kæledyr. Til sidst kommer den helt hen til din hånd, og når den først er vant til denne kontakt, vil det særlige bånd mellem kæledyr og ejer være fuldendt.

Dit marsvin følger dig

Fra naturens side ønsker marsvin at skjule sig for mennesker, fryse på stedet eller løbe væk. Det er et tegn på kærlighed, når de bliver så komfortable med dig, at de med glæde følger dig rundt. Selv hvis der ikke er nogen godbid i vente, vil de på dette stadie i forholdet forblive hos dig alene fordi de kan lide dig, og fordi du får dem til at føle sig trygge.

Dit marsvin bider ikke!

Dette kan lyde som en underlig demonstration af kærlighed, men det er faktisk et tegn på, at dit kæledyr føler sig rigtig behageligt tilpas i dit nærvær. Hvis marsvinet på nogen måde er bange eller nervøs, så bider den hvis du prøver at komme i nærheden af den. Der findes måder at komme rundt på denne nervøse reaktion på, og inden du ved af det vil instinktet til at bide være erstattet af en trang til at nippe dine tæer …!

Dit marsvin nipper dig, meget forsigtigt

Ja, nippen er et tegn på kærlighed! Det er noget disse dyr gør for hinanden som en del af deres pleje og venskab. At nippe dine sko eller fingerspidser kommer helt naturligt, når de har det godt med dig. Det er meget anderledes end et bid – så stik ikke bare fingeren ind i buret i håb om at blive nippet, da du kan ende med at få en grim overraskelse i stedet!

Dit marsvin kravler på dig

Når et marsvin elsker dig, bliver du ét af dets yndlings ‘sikre steder’. Sæt dig ned med dine lodne venner, og de klatrer ind i skødet på dig. Læg dig ned, så vil de klatre op på dig og udforske.

Dit marsvin kommer og siger hej

Når dine marsvin først ankommer, løber de i skjul så snart du nærmer dig deres indhegning. Fortrolighed tager tid og tålmodighed, og du er nødt til at lede processen på en praktisk måde selv. Start med at holde dit marsvin korrekt og komfortabelt. Fortsæt med en smule træning med godbidder. Snart vil de løbe dig i møde for at hilse på, når du nærmer dig.

Dit marsvin reagerer på din stemme

Marsvin kan ikke genkende deres egne navne, men de kan genkende din stemme. Du skal tale stille og blidt fra det øjeblik, du først får dem. Snak altid til dem under håndtræning og fodring. På den måde kommer de til at forbinde din stemme med al den kærlighed, og de vil gengælde din kærlighed ved at komme, når du kalder – uanset hvad du faktisk kalder!

Dit marsvin ’snakker’ til dig hele tiden

Du har talt med dem konstant, og de vil snart gengælde. Et marsvin, der snakker med dig, er virkelig meget glad i dit samvær.

Dit marsvin kan bare ikke holde op med at lege!

Et glad og kærligt marsvin vil danse rundt om dine fødder eller udføre det, vi kalder ‘popcorn’. Dette indebærer at hoppe op i luften og derefter løbe i cirkler, dreje og gentage hele den vidunderlige øvelse. Findes der nogen bedre måde at demonstrere kærlighed på end med en god gang popcorn?

This entry was posted in Marsvin


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *