Omlet bloggen

Er dine høns glade i deres træhus?

Høne sidder i et hønsehus af træ

Er dine høns glade i deres træhus? Er dine høns robuste nok til at klare sig igennem endnu en vinter? Er det på tide, at du opgraderer dit træhus? Det er nogle af de spørgsmål, som mange hønseholder stiller sig selv, når de står over for den virkelighed, at deres træhus måske ikke gør sit arbejde, især i endnu en kold årstid. Tag denne korte quiz for at se, om dit træhus er klar til vintervejr.

Træ absorberer vand – virker dit hus tungere?

A = Ja – enten er jeg blevet mindre stærk, eller også er mit hus blevet tungere.

B = Ja, men jeg løste problemet ved at få en anden til at flytte huset for mig.

C = Jeg har opgivet at prøve at flytte det.

D = Nej, jeg brugte sommeren på at slibe og forsegle mit hønsehus med lak, så nu det nu er mere vandafvisende.

Har du været nødt til at hælde kogende vand på låsene for at få dem til at åbne?

A = Ja, jeg skal have et afisningssæt til hønsehuse.

B = Kogende vand lyder nemmere end at smadre bolten med en sten eller mursten for at få koben låst op under en frysning.

C = Jeg smører religiøst alle hængsler og bolte med nogle få ugers mellemrum for at holde mekanikken fleksibel.

D = Jeg har meget omhyggeligt justeret mit hønsehus til morgensolen, så boltene og hængslerne er afrimet, når jeg kommer ud. På overskyede dage tyr jeg til varmt vand.

Har dit hønsehus i træ flyttet eller udvidet sig siden sidste vinter?

A = Ja – dørene virker alle for store til karmene, og intet åbner eller lukker ordentligt længere.

B = Ja – panelerne er hævede, og nu er jeg bekymret for, hvornår de krymper igen, fordi jeg tilføjede ekstra høns for at udfylde tomrummet.

C = For det meste ser det fint ud, men nogle sektioner stemmer ikke overens, som de plejede.

D = Nej – farvningen og forseglingen ser ud til at holde gården intakt.

Er taget utæt?

A = Ja – jeg har allerede ordnet taget et par gange i år, og nu er det allerede utæt igen.

B = Ja, men det er første gang, og jeg er sikker på, at jeg kan ordne det selv.

C = Nej – der er ingen åbenlyse lækager.

D = Mit hønsehus i træ er helt nyt, så jeg regner ikke med at få problemer denne vinter.

Er det koldt og fugtigt indeni?

A = Ja – det føles koldt indeni, og bundmaterialet bliver hurtigt fugtigt.

B = Det er lidt køligt, men mine høns klemmer sig sammen for at holde varmen.

C = Jeg har ikke bemærket nogen fugt, og mine høns opfører sig ok.

D = Hønsehuset holder varmen natten over, når jeg har lukket døren, og mine høns er udenfor i løbet af dagen.

Havde du problemer med blodmider i løbet af sommeren?

A = Ja – jeg har været nødt til at forebygge og behandle blodmider i mit hønsehus og min løbegård regelmæssigt, og jeg frygter allerede den næste genopblussen.

B = Ikke mere end normalt – det er bare en del af at holde høns, og jeg er vant til at håndtere dem.

C = Jeg havde problemer med blodmider, men jeg kunne kontrollere problemet.

D = Blodmiderne forårsagede ikke et problem i mit hønsehus i år.

Hvor lang tid tager det at rense dit hønsehus?

A = Det er en heldagsopgave, som jeg frygter, så det bliver ikke rengjort regelmæssigt om vinteren.

B = Det tager lidt tid, især om vinteren, men jeg ved, at mine høns sætter pris på det.

C = Det tager et par timer, men hele familien hjælper til.

D = Det tager mig slet ikke lang tid – jeg har et godt system.

Resultaterne…

Flest A’er = Hvis du oplever gentagne og hyppige problemer med dit hønsehus i træ som blodmider, et utæt tag eller dårlig ventilation, er det bestemt på tide at opgradere til et hønsehus i plastik. At holde høns om vinteren behøver ikke at være en frygtet eller arbejdskrævende oplevelse. Hønsehuse i plastik holder dine høns komfortable, tørre og midefri hele året rundt. holder dine høns komfortable, tørre og midefri hele året rundt.

Flest B’er = Du har tappert holdt dit hønsehus i træ så længe, ​​og er fast besluttet på at blive ved med at holde ud, med reparationer af hønsehuse i træ. Men spørgsmålet er stadig: Er dine høns glade i deres træhus? Hold et vågent øje med fugt og træk inde i huset, da disse er ekstremt farlige for høns – især de ældre medlemmer af din flok.

Flest C’er = Du er ikke fremmed for hønsehuse i træ og de potentielle problemer og vedligeholdelse, de giver. Men der er masser af grunde til at undgå hønsehuse i træ og til at foretage skiftet fra hønsehuse af træ til plastik. Rengøring, komfort og din overordnede arbejdsbyrde vil falde betydeligt, når du opdaterer dit hønsehus til plastik.

Flest D’er = Dit hønsehus i træ er stadig nyt, eller du har brugt utallige timer på at forberede og bevare dets integritet. Husk dog, at alle hønsehuse i træ rådner til sidst, og alle konserveringsmetoder er netop det – en midlertidig forbedring, indtil elementerne sætter deres spor på dit træhus endnu en gang. Hvis du lige har investeret i et hønsehus i træ og ikke er klar til at skifte til plastik, kan du overveje at lave nogle vejrbestandige opgraderinger som en automatisk dør til hønsehuset for at holde dine høns mere komfortable i kulden..

Opgrader med Omlet

Vintervejr skal ikke bare overleves – man kan også trives i kulden. Med vores udvalg af hønsehuse i plastik, vil dine høns være varme, tørre og komfortable uanset vejret.. Omlets Eglu Cube hønsehus er designet til at større flokke kan finde ly i den bitre kulde. Og med tilbehør som Omlets Autodoor, kan du planlægge din floks udflugter til at finde sted på den varmeste del af dagen, mens du holder dem trygt lukket inde i et godt ventileret, trækfrit hus om natten. Se, hvordan det ikke behøver at være en større opgave at holde høns om vinteren, men bare endnu en årstid, som din flok kan nyde.

Glade, sunde høns med deres Omlet Eglu Cube hønsehus

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *