Omlet bloggen

6 hunderacer du muligvis aldrig har hørt om

Azawakh

Azawakh hund

Azawakh stammer fra Saleh-området syd for Sahara, hvor den stadig bruges af nomadefolk til at beskytte flokke af får og geder fra rovdyr og fjender. Den er også tidligere blevet brugt til at jage gazeller og harer i det tørre ørkenlandskab.

Azawakh er en meget mager og stor hund med lange ben, og musklerne og knoglerne er tydeligt synlige gennem den tynde hud.

Det er en loyal familiehund, der danner stærke bånd til sine ejere og skal vænnes til at være alene fra en tidlig alder for at minimere risikoen for separationsangst. Racen skal have mulighed for at løbe frit, så sørg for at de kan gøre det på et sikkert område. Jagtinstinktet kan være stærkt, men de er intelligente og relativt lette at træne, så det er muligt at tage dem på gåture uden snor.

Catahoula Leopard Dog

Catahoula Leopard hund

Catahoula Leopard Dog blev oprindeligt avlet i delstaten Louisiana og blev oprindeligt brugt til at jage stort vildt og senere vildtlevende svin i moserne. Den bruges stadig som en arbejdshund med flere formål, herunder som hyrdehund, da den er kendt for sin smidighed, intelligens og styrke.

Det er en mellemstor hund med en kort pels, der normalt er anerkendt for sine mange varierede pelsfarver, øjenfarver og mønstre. Catahoula Leopard Dogs kan være fremragende kæledyr, så længe de får tilstrækkelig stimulering. Det er også vigtigt at træne og socialisere dem tidligt, da de ellers risikerer at blive territoriale og overdrevent beskyttende.

Kaukasisk ovtcharka

Caucasian Ovcharka hund

Som navnet antyder, stammer denne kæmpe hunderace fra Kaukasus, et område mellem Sortehavet og Det Kaspiske Hav, hvor den først blev brugt til besætninger af husdyr.

Det er en ekstremt uafhængig, frygtløs og intelligent hund, der kan blive meget territoriel og beskyttende, så den kræver en erfaren ejer, der kan give den konsekvent håndtering og nøjagtig socialisering gennem hele dens liv. Dette vil modvirke potentiel aggressiv adfærd, primært over for andre hunde.

Kaukasisk ovtcharka kræver masser af både mental og fysisk stimulering. Når den ikke arbejder, vil hunden nyde at sove dagen lang, så det er vigtigt at forhindre den høje risiko for overvægt ved at gå masser af ture og lege sjove lege.

Schipperke

Schipperke hund

Schipperke betyder lille hyrdehund på flamsk, hvor hunderacen først blev set. Den har også en historie som vagthund og rottefangere på de hollandske og belgiske kanalbåde. I dag holdes racen hovedsageligt som kæledyr, men den er stadig en fremragende vagthund, da du vil få svært ved at finde en mere loyal ledsager.

Da Schipperke blev opdrættet til at arbejde, skal racen holdes stimuleret og aktiv for at forhindre destruktiv adfærd, men det er relativt let, da de vil være tilfredse med de fleste ting, så længe de er sammen med deres ejer!

Berger Picard

Berger Picard hund

Berger Picard er let genkendelig takket være de store spidse ører, den bølgede mønstrede pels og den krumme hale. Navnet kommer af racens hjemregion Picardie i Frankrig, og det er en af de ældste franske hyrderacer.

De er ekstremt aktive hunde, der vil være den perfekte ledsager for ejere, der nyder lange løbe- og vandreture, sport og mental stimulering i form af lydighedstræning. Hvis du kun kan give din hund en kort gåtur hver dag, er Berger Picard ikke noget for dig!

Racen blev anerkendt i 1925, men var næsten forsvundet efter verdenskrigene. Ivrige entusiaster genskabte en stærk avlsbestand, men den er stadig sjælden.

Pumi

Pumi hund

Pumi er et resultat af selektiv avl af den anden berømte ungarske fårehund, Puli, og franske og tyske hyrdehunde og terrier. Dette har givet racen dens livlige, intelligente og aktive temperament.

Pumier elsker at arbejde, men også at slappe af med deres familie. Det er en generelt glad race, der vil fungere godt som kæledyr for en aktiv familie, der kan holde hunden travlt optaget om dagen og bade den i kærlighed og kælen på sofaen om aftenen.

Den krøllede pels, normalt grå eller sort, kræver en smule arbejde, men fælder ikke.

 

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *