Omlet bloggen

Vil du holde kaniner og høner sammen?

Overvejer du at vil holde høns og kaniner sammen? Disse to udelivs-elskende kæledyr deler faktisk flere ligheder og kan leve i harmoni, så længe deres individuelle behov er opfyldt. Høns og kaniner har delt bosteder over hele verden i generationer, så med lidt forberedelse og planlægning vil du være i stand til at have begge arter i din have. Find ud af, hvordan du holder disse to arter sammen, og hvad du kan forvente undervejs.

Høns går ud af Eglu Cube

Høns og kaniner sammen

Både høns og kaniner er meget sociale dyr, der nyder at tilbringe tid med andre af deres egen art, deres ejere og endda hinanden. Høns og kaniner kræver omtrent den samme mængde plads, og deres ideelle temperaturer og mængden af ​​pleje, de kræver, er ens. Et stort område med dedikerede rum til deres egen mad og logi er ideelt til at holde de pelsede og fjerede væsner sammen.

Men der er et par ting at tænke på, hvis du overvejer at holde kaniner og høns sammen – skal man bare holde dem sammen i en hønsegård eller kaningård uden dedikerede områder, ville være en fejl. Vi deler vores bedste tips til, hvordan du hjælper dine høns og kaniner med at dele en harmonisk tilværelse.

Introducer dem tidligt til hinanden

Du er mere tilbøjelig til at lykkes, hvis du begynder at introducere dyrene for hinanden, når de er unge, så de opdrages sammen. Men uanset hvilken alder de har, skal du starte med at holde dem på forskellige sider af et hegn eller en løbegård, så de kan vænne sig til hinanden i en tryg afstand. Omlets skillevægge til den udendørs legegård til kæledyr er perfekte til at skabe denne adskillelse. Når de er klar til at komme tættere på hinanden, skal du holde dem i et meget stort indelukke, så ingen føler sig truet af de andre arter. Gør indhegningen gradvist mindre, indtil de alle er i den løbegård, hvor du planlægger at holde dem fast.

Hold øje med tegn på problemer

Dine høns forsøger måske at hakke på kaninerne, mens de vænner sig til deres hurtige bevægelser. Dette gør ikke ondt på en fuldvoksen kanin og bør gå over efter et par dage. Sæt aldrig en meget ung kanin ind med en flok voksne høns, da de er meget mere sårbare. Hvis din kanin ikke er blevet opdraget med høner, skal du sørge for, at din kanin er mindst 4 eller 5 måneder gammel, før du introducerer den. Hvis du bemærker, at der er blevet hakket i dens pels, eller din kan råber efter hjælp, skal du fjerne den fra hønerne med det samme.

Forskellige bosteder

Høns og kaniner har meget forskellige sovevaner. Høns hviler på deres siddepladser natten over, mens kaniner vil søge ly i jordhøjde. At have deres egne sovepladser vil også forhindre høns i at droppe deres møg på intetanende kaniner i løbet af natten. Dine høns skal have deres eget hønehus, og kaniner skal have et kaninhus som de kan trække sig tilbage til sidst på dagen, eller når de er overstimuleret.

Kostkrav

Mens høns og kaniner kan dele friske råvarer og visse godbidder, er hovedparten af ​​deres kost meget forskellig. Høns kræver lagfoder, mens kaniner har brug for foderkugler med et lavere proteinindhold, der primært består af timotejhø. De vil med glæde prøve hinandens foder, men det kan forårsage fordøjelsesforstyrrelser. For at forhindre dette skal du sørge for at dine høners fodertrug er uden for rækkevidde af dine kaniner, og at dine kaniner fodres inde i deres hus eller i et separat område som de kan få adgang til via Zippi-tunneller til kaniner, som ikke er tilgængelige for de fleste høner.

Kaniner er ryddelige

Kaniner er velkendte for deres renlighed. De stræber efter at lave pøller det samme sted hver gang, og de vil omhyggeligt vaske sig selv med deres tunger og poter. Høns, på den anden side, har ikke et ry for at være ryddelige. De vil droppe deres møg, uanset hvor de er i øjeblikket – hvilket ikke vil imponere dine kaniner. Heldigvis er Omlets hønsehuse, hønsegårde og kaninhuse alle nemme at rengøre, så du kan holde deres fælles rum ryddeligt med et minimum af besvær.

Sørg for, at der er god plads

Når man har to arter på ét sted, kan det være pladseffektivt, men sørg for, at løbegården er stor nok og er udstyret med legetøj og gemmesteder, der kan underholde og berolige dine kæledyr. Omlets Caddi-godbidsdispenser er et perfekt madlegetøj til både kaniner og høns, hvor de kan dele friske råvarer, og Zippi-legetunneller er en perfekt lille hule til en træt kanin.

Sikkerhed i antal

Da høns er flokdyr, og kaniner lever i grupper, har de brug for selskab af samme art. Hold altid mindst to kaniner sammen – også selvom de er sammen med dine høns. Kaniner plejer hinanden, sover sammen og taler det samme sprog, så det er vigtigt at have et par kaniner sammen. Kastrerede hanner, steriliserede hunner eller en af hver er normalt de mest succesrige kombinationer. Hankaniner, der holdes sammen, bør altid kastreres for at undgå territorial adfærd, herunder den, der måtte være rettet mod dine høner. På samme måde vil haner i en flok høns forsvare hønsene, hvilket kan betyde aggression mod kaniner. Når du holder høns og kaniner sammen, skal du undgå at have en hane.

Omlet og din blandede flok

Vi har designet hønsehuse og kaninhuse til ikke kun at være praktiske og funktionelle, men også underholdende. Ved at kombinere dine høns og kaniner i et fælles rum, vil du kunne nyde selskabet med hver af dem uden at ofre tid med den anden. I en stor udendørs løbegård, kan du skabe det ultimative sted at tilbringe tid sammen med dine høns og kaniner i, og drage fordel af den interaktion, som forskellige arter har at tilbyde hinanden – inklusive mennesker.

Kanin i Eglu Go's løbegård

 

 

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *