Omlet bloggen

Fire nemme tricks du kan lære din undulat

En blå og grå undulat i Omlet indendørs Geo fuglebad - undulater, finker, kanariefugle

Udgangspunktet for alle undulat tricks er tillid, og nøglen til succes er godbidder! Når en undulat er blevet håndtam og er glad for at sidde på din finger udenfor buret, kan du tage det et skridt videre og introducere nogle sjove udfordringer. Sørg for, at du har en kvist med hirse eller dit kæledyrs foretrukne grøntsagssnack ved hånden!

Slanger og stiger

Til dette skal du bruge en lille hævet platform med en stige, der fører op på den ene side og en lille rutsjebane på den anden.

‘Stige’ delen af tricket er simpelt: placer undulaten ved foden af stigen og tilbyd godbidden for toppen. Når fuglen klatrer op, skal du bruge en kommando som ‘Op ad stigen!’ Efter et stykke tid vil du være i stand til at placere undulaten længere væk fra stigen.

Til ‘slange’ delen af tricket vil undulaten rutsje ned ad rutsjebanen, og igen er hirsen, eller en anden form for godbid, nøglen. Placer den ved foden af rutsjebanen og væbn dig med tålmodighed. Der er stor sandsynlighed for, at undulaten, som er en klog fugl, vil flyve ned til godbidden uden at bruge rutsjebanen. Hvis dette sker, skal du skjule godbidden og starte forfra.

Undulaten vil snart indse, at rutsjebanen er nøglen til at få godbidden. Når fuglen er på rutsjebanen, skal du sige ‘Ned ad slangen!’ Du kan derefter forlænge stigen og ‘slangen’, hvis du ønsker det.

Undulat fodbold

Hvis du lægger en bordtennisbold i buret til din undulat, vil fuglen snart begynde at lege med den og ‘drible’ bolden med dens næb. Udenfor buret kan dette omdannes til en menneske-mod-undulat fodboldkamp. Rul bolden forsigtigt hen mod undulaten, og fuglen vil instinktivt “redde” bolden. Sæt blot et mål op, og din undulat omdannes til en målmand.

Sæt et andet mål op en meter væk fra undulaten, og se om undulaten formår at score et mål, når den skubber bolden fremad med næbet. Når bolden er mellem målstolperne, skal du sige noget i retning af ‘Mål!’ Og tilbyde en godbid. Fuglen vil hurtigt lære at finpudse sine næbdriblingsfærdigheder for at score disse godbidder!

Den store flugt

Målet her er at få din undulat til at navigere igennem en kort tunnel. Den graver dog ikke en tunnel til frihed, bare til en velsmagende godbid!

Til at begynde med skal du bruge et stykke pap med et stort hul skåret ud i det eller en stor plastring. Kald på undulaten og tilbyd en godbid på den anden side af hullet. Når fuglen springer igennem, skal du sige dine valgte kommandoord – noget i retning af ‘Tunnel!’ Når tricket går godt, skal du udskifte hullet til små sektioner af plast eller paprør og gøre hullet smallere med tiden. Til sidst vil du være i stand til at kalde din undulat til at udføre sin store flugt igennem noget i tykkelsen og længden af et køkkenrullerør.

Hent

Denne tager lidt tid at mestre rigtigt, men endnu en gang vinder undulatens intelligens til sidst. Målet her er at lære din fugl at hente en genstand, bringe den til dig og aflevere den i din hånd.

Til at begynde med skal du få undulaten til at sidde på din hånd og tilbyde den et skinnende objekt, såsom en knap eller en papirklips. Når undulaten tager den i sit næb, skal du sige ‘Hent!’ Når den giver slip på genstanden igen, skal du sige ‘Aflever!’, Og hvis genstanden lander i din hånd, så tilbyd en godbid.

Når dette er mestret, skal du placere genstanden et sted væk fra din hånd og sige ‘Hent!’, når undulaten samler den op. Bring din hånd tæt på, klar til at fange genstanden, når den falder. Over tid vil dette udvikle sig til en rutine, hvor undulaten henter en genstand, løber tilbage med den og placerer den i din hånd i bytte for en godbid.

Det, som alle disse tricks har til fælles, er, at undulaten vil elske at udføre dem. Hvis den ikke ønsker at deltage, gør den det simpelthen ikke. Dette betyder, at der ikke er noget pres, og ingen tvinger noget. Det er bare sjovt hele vejen for både undulat og ejer. Tillid og godbidder – det er nøglen!

This entry was posted in Undulater


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *