Omlet bloggen

Brug dine høns’ æg til at lave lækker hjemmelavet pasta

Ingredienser

Tipo 00 mel
Æg
Salt

Hjemmelavet pasta er en af de nemmeste opskrifter at huske, da den består af et forhold på 1:100. For hver person, du laver mad til, skal du bruge 1 æg og 100 g pastamel pr. portion, plus en smule salt – simpelt! Sådan gør vi hos Omlet:

? Start med at veje dit mel ud, og hæld det derefter ud på en ren overflade, så det danner en bunke, drys lidt salt over, lav derefter en stor hulning midt i bunken og slå dine æg ud i hullet.

? Begynd at piske æggene let med en gaffel i midten, og bring langsomt melet fra kanterne ind i blandingen, fortsæt, indtil du har fået størstedelen af melet blandet i. Du er muligvis nødt til at bruge dine hænder hen mod slutningen. Når blandingen er samlet til en kugle, skal du begynde at ælte dejen. Den vil føles ret ru og kornet til at starte med, men efterhånden som du arbejder med dejen, bør den begynde at blive glat.

? Ælt indtil dejen er smidig og elastisk. Vær forsigtig med ikke at ælte den for meget, da din pasta så vil blive hård og sej. Når du er færdig med æltningen, skal du dække eller pakke din dej ind i en skål eller en bivoksindpakning og derefter anbringe den i køleskabet i en halv time.

? Når den er kølet ned, tager du dejen ud. Afhængig af hvor meget du har lavet, er det muligvis nødvendigt at opdele den i mere håndterbare portioner.

? Begynd med at rulle en kugle af din dej ud med en kagerulle og derefter med din pastamaskine. Rul dejen igennem maskinen i den bredeste indstilling, fold derefter dejen i to og gentag. Før derefter dejen igennem maskinen på en medium tykkelse, fold den i to og rul igen. Gå derefter over på den tyndeste indstilling, og før din dej igennem to gange på denne indstilling, på dette tidspunkt er det ikke nødvendigt at folde den. Din dej bør nu være et langt ark i lasagne-stil og tynd nok til, at du næsten kan se din hånd gennem den.

? Find herefter linguine og tagliatelle tilbehøret på pastamaskinen. Du kan bruge en af disse til denne type pasta, det afhænger bare af hvilken sauce du laver og din personlige præference. Vi brugte tagliatelle-skæret til denne portion, og det blev godt!

? Når du har kørt din pasta gennem den valgte indstilling, skal du hænge den til tørre i cirka en halv time. Pastaen må ikke tørre for meget ud. Når den er klar, kan du enten koge den i saltet vand i ca. 3 minutter, hvis du er klar til at spise, eller opbevar den i Tupperware i køleskabet eller fryseren, klar til når du vil bruge det.

This entry was posted in Opskrifter


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *