Omlet bloggen

8 hundes sovestillinger og hvad de betyder

Forskellige hundes sovestillinger og deres betydninger

En hunds sovestilling kan fortælle dig mange ting om dit kæledyr, som du ikke allerede ved. Vores guide til hundes sovestillinger hjælper dig med at identificere, hvordan din hund kan lide at hvile, og hvad det kan indikere.

Hvor meget søvn har hunde brug for om dagen?

Voksne hunde har en tendens til at sove mellem 8-14 timer om dagen, mens hvalpe har brug for 18-20 timer. Med så mange timer brugt i deres hundeseng, vil du sandsynligvis observere mange hunde-sovestillinger, mens dit kæledyr sover! Hvordan dit kæledyr sover, er kun én måde at læse din hunds kropssprog på, og kan hjælpe dig med at være i bedre kontakt med din hund.

8 forskellige hundesovestillinger

Vi har samlet 8 af de mest almindelige sovestillinger for hunde og set på hvad de stillinger kan indikere. Aflæs din hunds sovevaner nu – fra helbredsproblemer, til at vise, de har det rart.

Krøllet sammen som en bold

Stilling: Dette er en almindelig sovestilling for vilde hunde, som er meget mere sårbare end vores forkælede kæledyrshunde. De vitale organer beskyttes, der holdes på kropsvarmen, og hunden kan flytte sig hurtigt, hvis det er nødvendigt.

Hvad det betyder: Hunde, der er på et ukendt sted eller oplever noget, der bekymrer dem, vil ofte sove i denne stilling. For at hjælpe med at lette dit kæledyrs bekymringer på nye steder, kan du tage deres velkendte og behagelige hundebur/kurv med dig som et sikkert sted for dem at tage en lur i. Men hvis din hund foretrækker at rulle sig sammen som en ræv, når den tager en lur, betyder det ikke nødvendigvis, at han eller hun er bekymret eller utilpas. Den kun måske bare godt lide at blive puttet.

Begravet

Stilling: En begravet hunds sovestilling er, når din hund har nusset sig under et tæppe, en pude eller endda en bunke tøj.

Hvad det betyder: Når hunden vælger denne sovestilling, viser det, at dit kæledyr leder efter komfort eller sikkerhed. Hvis du opdager, at din hund søger efter måder at berolige sig selv på, såsom denne sovestilling, kan et trøstende hundetæppe hjælpe med at lette angsten.

Sovende på siden

Stilling:Den mest almindelige sovestilling for hunde er på siden med benene pegende lige ud. Nogle gange vil hunde falde i søvn i en anden stilling, men så snart musklerne slapper af, og hunden begynder at drømme, vil den automatisk rulle om på siden.

What it means: Denne hunds sovestilling eksponerer dens vitale organer. Så en hund, der foretrækker at sove på siden, har det sandsynligvist afslappet og behageligt og føler sig tryg ved sine omgivelser.

Da benene er frie til at bevæge sig i denne sovestilling, er det sandsynligt, at du vil se hundens ben rykke sig og sparke, mens hunden drømmer .

Hvis din hund foretrækker denne position, så sørg for, at dens seng er stor nok til at rumme hele dens krop, inklusive de strakte ben

Superhund

Stilling: I denne hundesovestilling er din hund på maven med alle fire ben strakt ud. Dette er meget almindeligt for hvalpe, der har brug for regelmæssige hvil, men som også vil være klar til at lege på ethvert givet tidspunkt. Dette skyldes, at det er nemt at rejse sig op og gå, når hunden vågner.

Hvad det betyder: Superhund er næsten fuldstændig begrænset til at tage en lur; meget få hunde tilbringer en hel nat i denne hundesøvnstilling. Den er også meget mere almindelig hos mindre hunderacer ligesom terriere og toy-hunde, muligvis fordi deres lemmer er kortere.

På ryggen, med benene i vejret

Stilling: Hvis din hund er kold, vil den krølle sig sammen til en bold. Når den blotter maven og spreder sig ud køler din hund sig ned. At blotte maven, hvor pelsen er meget tyndere, samt at vise svedkirtlerne på poterne er to af din hunds bedste redskaber til at holde sig kølig.

Hvad det betyder: Hvor behageligt det end er, er det dog en meget sårbar sovestilling for hunden. De vitale organer er blotlagte, og det vil tage hunden meget længere tid at rejse sig og flygte i tilfælde af fare, end hvis den havde benene på jorden. Hvis din hund vælger denne stilling, selvom det ikke er varmt, er det sandsynligt, at han eller hun føler sig ekstremt afslappet og godt tilpas.

Løftet hovede

Stilling: Hvis din hund sover i en stilling med løftet hoved, bruger den højst sandsynligt siden af ​​en sofa, dens hundeseng eller måske en pude som støtte.

Hvad det betyder: Hvis dette er en almindelig hundesøvnstilling for dit kæledyr – kan det betyde et tegn på sygdom f.eks vejrtrækningsproblemer. Hold øje med andre symptomer såsom hurtig vejrtrækning, og tag din hund til en dyrlæge, hvis du er bekymret.

Tæt på et menneske eller et andet kæledyr

Stilling: Mange hunde elsker at falde i søvn ved siden af ​​noget andet levende, helst rigtig, rigtig tæt på. Denne adfærd kommer fra deres tid som hvalpe, før de kunne regulere deres egen kropstemperatur og måtte putte sig ind til deres søskende for at holde sig varme.

Hvad det betyder: Selvom voksne hunde ikke har brug for dig (eller katten) som varmekilde, er de kommet til at forbinde at sove ved siden af ​​noget varmt og trække vejret med komfort og tryghed. Du kan være sikker på, at din hund er helt afslappet i dit selskab, hvis han eller hun beslutter sig for at sove lige ved siden af ​​dig.

Løveposition

Stilling: Løvens sovestilling er, når dit kæledyr sover med hovedet hvilende på poterne. Deres bagpoter vil være på den ene side af deres krop.

Denne position svarer til, hvordan mange løvestatuer fremvises.

Hvad det betyder: Når din er i denne soveposition, viser det, at din hund prøver at indhente søvn, men vil være klar til at lege på få sekunder. Hunde har en tendens til ikke at være i en dyb søvn, når de ligger i denne soveposition.

Skjulte betydninger om hvordan din hund sover

Hjælp din hund med at få en god nattesøvn

Det er vigtigt at sikre, at dit kæledyr får en god nattesøvn, for at det skal føle sig bedst muligt tilpas og være klar til at lege eller gå en tur. Når du vælger en hundeseng i den rigtige størrelse til dit kæledyr gør det så behageligt for dem som muligt når de tager en lur. Et tæppe kan også give dem ekstra komfort. Når vejret bliver lidt for varmt, anbefaler vi at give din hund en kølemåtte som kan hjælpe din hund med at få den bedst mulige søvn.

Kæledyrspleje med Omlet

Det er vigtigt at give dit elskede kæledyr alle de ting, det har brug for for at nyde at være hjemme. Vores udvalg af hundelegetøj og godbidder til hunde kan hjælpe dig med at knytte bånd med dit kæledyr, samt hjælpe med at træne unge hvalpe.

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *