Omlet bloggen

Ti tips til en vellykket legedate for hunde

To hunde løber ved siden af hinanden

Legedates for hunde bliver et stadig mere populært kryds i kalenderen for hundeejere. Det faktum, at disse yderst sociale dyr kan lide at være sociale, bør ikke komme som nogen stor overraskelse. Men der skal selvfølgelig mere til for en vellykket sammenkomst end blot at slippe en flok hunde løs i din baghave!

Vores ti tips hjælper med til at sikre, at din vovse-fest bliver en succes.

1. Inviter ikke fjender!

Gæstelisten er muligvis den mest indlysende fest-succes-faktor af dem alle, men det er én, der ofte bliver ignoreret. For eksempel har din ven måske en Jack Russell, som din Labradoodle bare hader. Og alligevel virker det som en åbenlys idé at invitere ens venner og deres hunde, når man arrangerer en legedate. En territorial eller irritabel hund, der ikke kommer godt ud af det med dit kæledyr, vil aldrig være festens bedste gæst på din legedate. Og selvfølgelig skal din egen hund også være en omgængelig hundevært.

2. Undgå ’nat og dag’ syndromet

Hunde har en tendens til at lege bedst med venner på deres egen størrelse og i en lignende alder. En ældre hund ønsker ikke at blive chikaneret af en flok ivrige hvalpe, og en lille terrier ønsker ikke altid at blive forfulgt af en entusiastisk gruppe retrievere. En hund med overvægt eller gigt kan også lide – den vil måske gerne følge med de andre for ikke at gå glip af al det sjove, hvilket kan gøre mere ondt end godt.

Undtagelsen fra ’nat og dag’ reglen er, når hunde allerede kender hinanden. Hvis du ved, at de allerede er venner, skal du invitere dem – du bør dog stadig skal holde øje med reaktionerne fra de andre gæster.

3. Hold antallet nede

Forskellen mellem en glad gruppe hunde og en uregerlig flok er en hårfin grænse. Som en god tommelfingerregel bør du holde antallet af hunde til seks eller derunder på en legedate for at holde tingene under kontrol.

4. Inviter også mennesker!

En hundelegedate er ikke en undskyldning for ejere til at efterlade deres hunde til at blive passet i et par timer. Det fungerer kun, hvis ejerne er til stede; og en ejer, der medbringer mere end én hund, bør ideelt set også medbringe mere end ét menneske.

5. Sørg for at stedet egner sig

Der er alle mulige steder, man kan holde en legedate for hunde, hvad enten det er indendørs eller udendørs, og gæstelisten skal matche stedet. Seks huskies i et køkken fungerer ikke, og åbne porte eller huller i et hegn er åbenlyst ikke en god idé. Du bliver også nødt til at hundesikre rummet eller haven og fjerne adgang til alt, hvad der er skrøbeligt, giftigt, spiseligt eller ikke tilladt af en anden årsag. Værthunden og dens gæster bør heller ikke have deres eget legetøj eller ben liggende – alt tilgængeligt legetøj skal være neutralt. Hvis værtshunden er meget territorial, vil det simpelthen ikke fungere, medmindre du arrangerer legedaten et neutralt sted.

6. Introduktion

Hundene skal alle formelt introduceres inden legedaten begynder, også selvom de har mødtes før. Ejere skal have deres kæledyr i snor, og hundene skal bringes til at sidde i en halvcirkel, så de alle kan se hinanden. De kan derefter blande sig mens de holdes i løs snor. Først når alt ser socialt ud, bør hundene slippes helt af snoren. Enhver afviger bør holdes i snor, indtil de finder den rigtige stemning. Hvis en af hundegæsterne af en eller anden grund bliver uvenner med en anden, skal den føres stille og roligt væk og holdes i snor, indtil situationen er faldet ned igen.

7. Gør plads til pauser

Nogle hunde har mere energi, tålmodighed eller mod end andre. På en hundelegedate hjælper det altid at have et helle, hvor hunde kan tage en pause, hvis de får behov for det. For mindre hunde kan dette være ejerens arme. Større hunde har brug for et stille hjørne, indendørs eller ude. I en større have vil de kunne finde deres eget sted at slappe af. Hunde er meget gode til kropssprog, og de andre hunde vil forstå, at den hvilende hund gør netop dette – og ikke leger skjul.

8. Sørg for forfriskninger

Hunde, der har travlt, er nødt til at drikke, så en eller flere drikkeskåle er afgørende. En forsyning af godbidder kan også holde den store sult på afstand.

9. Leg nogle festlege

Henteleg, gemmeleg, sid og vent, agility eller forhindringsbaner er alle gode måder at holde festen sjov og aktiv på. Godbidder kan bruges som præmier!

10. Undgå for meget sol

Hvis det er en rigtig varm dag, har en udendørs hundelegedate brug for masser af skygge, masser af vand og bør kun involvere hunde, som er i god form. Varme kan være en sundhedsfare for svagere dyr. Husk – du kan altid udsætte.

 

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *