Omlet bloggen

Ville mine katte være mere sikre i en udendørs kattegård?

Katte, der lukkes udenfor, har en kortere forventet levetid end indendørs katte. Det er selvfølgelig rigtigt, at nogle udendørskatte lever til de er 20 år gamle, men i gennemsnit øges risikoen for skader, ulykker og infektioner væsentligt, når man lader sin kat strejfe frit omkring udenfor.

Der er klare fordele og ulemper ved både indendørs og udendørs katte, men visse faktorer kan gøre det mere attraktivt at tage beslutningen om at holde de elskede kæledyr indenfor det meste af tiden. 

Trafik

Katte og biler er ikke en god blanding, og hvis du bor ved en travl vej, vil du måske ikke risikere at lade din kat gå frit udenfor. Selv de klogeste katte kan ikke vurdere hastigheden på et køretøj i bevægelse, og du vil få svært ved at træne den til at se sig for i begge retninger inden den jagter en mus over vejen.

Indendørs racer

Nogle katte er bare ikke skabt til at gå udenfor. Deres pels er muligvis ikke tyk nok til at håndtere hverken sol eller regn, de er ikke adrætte nok til at bevæge sig rundt i forskellige strukturer og elementer, de er måske ikke gadesmarte nok til at holde sig ude af problemer eller vil bare aldrig se pointen i udendørs aktiviteter såsom at udforske og jage. 

Katte med FIV

Felin Immunodeficit Virus er en meget smitsom sygdom, der svækker din kats immunforsvar betydeligt. Hvis din kat er blevet diagnosticeret med FIV, anbefales det stærkt, at du holder den indendørs for at forhindre den i at overføre virussen, men også for at beskytte den imod infektioner og skader, som dens immunforsvar ikke kan håndtere. 

Beskyttelse af det vilde dyreliv

Ved at lade sine katte strejfe frit omkring giver man dem mulighed for at udtrykke deres naturlige adfærd, og en af disse er den stærke trang til at jage. Mens ingen virkelig bekymrer sig om de mus katte en gang imellem dræber, så kan folk godt blive oprevet, når de ser din kat bringe sangfugle, hareunger eller sjældne firben med hjem. Dyrelivsfans er ofte store modstandere af kattenes jagt, og selvom du stoler på at dine naboer ikke vil skade dit kæledyr, kan det godt skabe en ubehagelig stemning mellem dig og resten af kvarteret, hvis du lader din kat gå frit. 

Kattetyveri

Kattetyverier er mere almindelige, end du måske tror. Dette er måske ikke overraskende, når man tænker på, hvor meget nogle af de populære katteracer koster. Tyve kan finde på at holde øje med hvornår dine katte kommer og går i løbet af et par dage for derefter at lokke dem væk, når ingen vil bemærke det. 

Det er vigtigt at være opmærksom på, at dette sker. Og hvis du har en dyr kat, bør du måske overveje ikke lade den gå frit uden opsyn. 

Sygdom og skader

Hvis din kat er syg eller kommet til skade i en eller anden form for ulykke, har dyrlægen måske bedt dig om at holde den indendørs, i hvert fald midlertidigt. Selvom dette kan være ekstremt frustrerende for både kat og ejer, er det vigtigt at give helingsprocessen tid og dermed ikke lukke din kat ud for hurtigt.


Hvis én eller flere af de ovenstående faktorer gælder for dig og din kat, eller hvis du af en anden grund har besluttet dig for ikke at lade dine kæledyr gå frit udenfor, så vil det glæde dig at vide, at der findes en god løsning, der både giver dit kæledyr adgang til frisk luft (hvilket er utroligt gavnligt for både dens fysiske og mentale helbred) og holder den i sikkerhed, nemlig en kattegård.
Omlets udendørs kattegård, ellerindhegning til altan, kan tilpasses det område, du har i din have eller på din altan. Gården er lidt over 2 meter høj, så du kan let gå ind og tilbringe tid sammen med din kat i gården, hvis du vil, eller du kan lade den lege eller hvile sig i solskinnet, mens du passer haven.

Kattegården kan placeres på de fleste overflader, og du kan dekorere den med klatrelegetøj og kradsetræer for at holde din kat aktiv og underholdt. Gården er stabil og sikker, så du behøver ikke bekymre dig om at lade din kat være uden opsyn i kortere perioder. 

Dét, at du ikke behøver at gå tur med din kat i snor, betyder at den vil kunne være udenfor i længere tid, og ved at tilføje overtræk på din løbegård kan du sørge for, at den ikke bliver udsat for regn eller for meget direkte sol.

I en udendørs løbegård kommer dit kæledyr hverken i kontakt med trafik eller andre, potentielt uvenlige katte. Du vil være i stand til at begrænse og kontrollere, hvor meget den bevæger sig rundt for ikke at aktivere knogler og muskler for meget, og risikoen for tyveri reduceres betydeligt. Din kat vil desuden ikke være den eneste, som er mere sikker, små gnavere og sangfugle i kvarteret kan også leve et lidt mere afslappet liv! 

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *