Omlet bloggen

Har mine høns brug for kosttilskud?

Høns hakker i Omlet Peck Toy godbidsdispenser

Det meget korte svar på dette spørgsmål er højst sandsynligt nej. Hvis du giver dine høns et foder af god kvalitet og noget majs og ellers lader dem gå og skrabe i haven efter insekter og småsten, som de bruger til at male deres mad med, så burde de i teorien få alt, hvad de har behov for.

Ethvert kosttilskud bør gives til dine høns som et supplement til en sund og velafbalanceret kost, og ikke i stedet for at give dem god foder eller tilstrækkelig med plads til at udleve naturlig hønseadfærd. Ligesom du muligvis booster dit eget immunforsvar med nogle ekstra vitaminer og mineraler, er der visse ting du kan give dine høner, der kan hjælpe dem med at forblive sundere og give dem mere energi.

Nedenfor gennemgår vi de kosttilskud, som du eventuelt kan vælge at have i dit skab. Disse kan være særligt nyttige på mere udfordrende tider af året, såsom omkring tider med fældning eller under en særligt hård vinterkulde:

Grus

Høns har ikke tænder, men har brug for småsten til at knuse og male deres mad. De fleste fritgående høns samler grus naturligt, mens de udforsker haven, men hvis du af en eller anden grund er nødt til at holde dine høns på et mindre område end normalt, eller hvis deres hønsegård er dækket af sne, må du muligvis tilføje grus til deres kost.

Sørg for at vælge noget, der er specifikt til høns og har den rigtige sammensætning og størrelse af komponenter, som f.eks. Omlets hønsegrus.

Eddike

Eddike, normalt æblecidereddike, er en god booster hele året rundt. Det hjælper fordøjelsen, holder indre parasitter i skak og er let antiseptisk. Om vinteren er det også fantastisk at bruge forebyggende for at holde din flok fri for luftvejsinfektioner.

Vælg en økologisk eller upasteuriseret eddike, der indeholder et materiale kaldet ‘moderen’. Det er et gele-lignende materiale, der vokser naturligt på eddike, og det er moderen, der indeholder de mest kraftfulde enzymer og mineraler, der gør eddike så gavnlig.

Eddike kan tilsættes til hønsenes drikkevand, ca. 10ml pr. liter vand.

Hvidløg

Udover at holde vampyrer væk, er hvidløg blevet brugt i århundreder pga. dets gavnlige egenskaber, og det er en fantastisk tilføjelse til dine høns’ kost.

Du kan knuse et friskt fed eller bruge hvidløgspulver til at komme i foderet. Det er fantastisk for blodomløbet og kan hjælpe imod luftvejsinfektioner. Det siges også at kunne hjælpe med at sikre en god appetit, så det er ideelt at give det til nyligt adopterede burhøner, der har brug for et næringsboost.

Høne spiser godbid fra Omlet Pendant Peck Toy

Urter

Masser af urter og krydderier siges at have medicinske egenskaber, der kan hjælpe dine høner med at holde deres immunforsvar i topform. Verm-X er et 100% naturligt kosttilskud, der hjælper med at opretholde god tarmhygiejne og holder hønens tarm og fordøjelsessystem i god stand, hvilket kan hjælpe med at holde parasitter og infektioner på afstand.

Oregano, kanel, persille, gurkemeje og ingefær er yderligere hønsefavoritter, der vil øge deres vitaminniveau og hjælpe immunforsvaret, og som i knust tilstand kan blandes direkte i dit hønsefoder.

Kalcium

Høns bruger masser af kalcium til at producere æggeskaller, så æglæggende høns kan nogle gange have brug for lidt mere end det, de får fra deres foderpiller.

Equimins forbedrede æggeskaller er et godt eksempel på et tilskud, der indeholder en høj mængde kalcium og fosfor og vil styrke kvaliteten af dine høns’ æg. Det er særligt ideelt til forhenværende burhøner eller høner der fælder.

Mineraltilskud til fjerkræ

Dette har længe været en favorit blandt hønseholdere, et mineraltilskud der vil være gavnligt for dine høns’ generelle helbred. Det er perfekt til fældning eller til at opretholde en god appetit om vinteren.

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *