Omlet bloggen

10 tegn på at dine høns har overtaget dit liv

Hønseholder udenfor med sine høns i deres Omlet walk-in hønsegård1. Du har oprettet en profil for dine høns på de sociale medier

Lad os bare indse det, når man investerer i et hønsehus og køber sin første flok, så må man jo dele det med venner og familie. Lige fra dokumentation af det første æg lagt i hønsehuset til dine gourmetopskrifter med dine helt friske æg, det skal da på Instagram, Facebook eller Twitter. 

2. Du finder æg overalt i huset

Efterhånden som du begynder at blive mere komfortabel med dine høns, beslutter du dig måske for at lade dem komme ind i dit hjem. De generer aldrig nogen og kommer godt ud af det med dine andre kæledyr, men en gang imellem finder du pludselig et frisk æg i din frugtskål eller oven på din yndlingslænestol. I det mindste ved du da, at de føler sig hjemme!

3. Din perfekte ferie er at blive hjemme

Når du investerer i din første hønseflok, har du det som om du er en anden forælder til disse dyr. Du vasker dem, fodrer dem og sørger for, at de har det godt. Derudover har du dine egne børn at tage dig af, og ideen om at tage på ferie er det sidste du har tid til at tænke på. Du vil meget hellere sætte et zoom baggrundsbillede af stranden eller troperne på, bestille din yndlingstakeaway og slå benene op. Ahhh!

4. Du er begyndt at snakke med dine høns

Nogle gange har vi bare brug for en god terapisession med en opmærksom lytter, og hvem bedre end dine høns. De vil svare dig igen eller dømme dig for dine beslutninger. De giver måske et lejlighedsvis skub eller hak for at blive nusset, men hey – det er billigere end terapi.

5. Du har givet dine høns navne

Efter at have passet dine høns de første par uger begynder du at bemærke, at nogle har forskellige personligheder. Nogle er på den generte side, andre er meget specielle med hensyn til deres fodringstid, og andre vil bare gerne kæles med hele tiden. Sikke et perfekt tidspunkt at give dem et navn! Uanset om det er Ruth, Kylle Rylle eller Fluffy, så dømmer vi ikke her, det er jo dine kæledyr.

Hønseholder udenfor med høns i deres Eglu Go hønsehus og hønsegård

6. Hjemmet er fyldt med fashionabel fuglepynt

Uanset om det er kyllingecocktailservietter eller et hønsetastisk serveringsfad, så har du eller dine venner sørget for, at du har alt det nyeste inden for hønserelateret boligindretning. 

7. Du har en særlig kasse til transport af dine høns

Måske er du nødt til at tage dem til dyrlægen som alle dine andre kæledyr. Hvem siger, at de ikke skal have det komfortabelt? Derfor har du det sidste nye indenfor transportkasse til at transportere dine høns, når de er dårlige. 

8. Du klæder din flok ud ved særlige lejligheder

Når du har forårskyllinger eller efterårshøns, skal de være klædt på til sæsonen. Når det bliver fastelavn, vil du ikke blive overrasket, hvis du gik hen og klædte dine høns ud i matchende outfits sammen med dine andre kæledyr. 

9. I stedet for at gå tur med hunden går du pludselig tur med dine høns

Ja, der findes seler til høns, fordi du har allerede undersøgt det på internettet. Måske har du et begrænset areal, og dine høns skal jo have strakt benene hver dag, så du tager dem med hen i den nærmeste park for at græsse og få lidt frisk luft. Helt normalt, ikke?!

10. Du er gået i gang med at bygge et hønse-picnicbord til fodertid

Vi har alle set trenden med at bygge mini-picnicborde til vores egernvenner i baghaven. Hvis ikke, så prøv bare at google det, og du vil blive underholdt af disse strukturer. Hvem siger, at dine høns ikke skal have det lige så godt som de egern. Du maler dit eget bord for at hælde dit hønsefoder i hver dag, så dine høns kan spise med stil. 

I sidste ende forstår vi godt, at når du beslutter dig for at vove dig ud i høns og hønsehuse, kan det være en skræmmende proces. Alle har unikke oplevelser og bør kunne passe deres høner / haner på deres egen måde. Din flok er en del af din familie, så hvorfor skulle du spare på noget når det kommer til deres pasning og pleje!

Du kan læse mere om Eglu hønsehusene her

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *