Omlet bloggen

Hvor meget motion har mine marsvin brug for?

Marsvin motionerer og udforsker på Zippi platforme til marsvinegård

Marsvin – også kaldet Cavia porcellus – stammer fra de sydamerikanske Andesbjerge, hvor de levede i bjergenes varierende terræn. Fodersøgning kommer naturligt for denne art, da deres forfædre brugte deres tid på at udforske de klippefyldte landskaber og græsarealer for at finde deres næste fødekilde. Og selvom disse kæledyr ikke er bygget til at løbe maraton, har de brug for en kombination af hus and gård sammen med ekstra tunneler og tilbehør for at give dem masser af træningsplads og mental stimulering. Omlets marsvineprodukter er ekspertdesignet til at opmuntre dette instinkt og sikre, at nutidens husholdningsmarsvin får den motion, de har brug for.

Hvordan motionerer marsvin?

Mens små pattedyr fra gnaverfamilierne alle kan se yndige, luftige og vagt ens ud, har hamstere og marsvin ikke de samme behov. Derfor, er hamsterhjul og bolde ikke påkrævet (og kan faktisk være meget farlige for marsvin). Du kan læse mere om dette emne i vores blogindlæg Hvad er forskellen mellem hamstere og marsvin?. I stedet bør du sørge for, at gulvarealet på dit marsvinehus er minimum 0,75 kvadratmeter for huse med plads til to marsvin.

Gulvarealet er der, hvor de vil bruge meget af deres tid, så jo større boliger, jo bedre. Den indendørs del af et hus er dog kun halvdelen af ​​historien, og marsvin har også brug for lidt udendørs plads. Det anbefales, at de skal have mindst tre timer hver dag til at udforske, fyldt med masser af spændende motion, hvor de kan løbe, springe over og popcorne! Dette er nemt at arrangere, hvis du kombinerer et hus og en gård, og et alt-i-et opholdsrum som f.eks Eglu Go marsvinehus er det den ideelle løsning.

Marsvineløbegårde kan også forbindes til udendørs løbegårde ved hjælp af et arrangement som f.eks Zippi tunnelsystem til marsvin. Mens marsvin ikke længere behøver at søge i Andesbjergenes terræner efter mad, giver denne form for fleksible system dig mulighed for at konstruere alt fra en simpel A- til B-tunnel til en labyrint med en lækker grøntsagsjagt, så de kan praktisere denne adfærd. Vidste du, at et marsvins lugtesans faktisk er 25 gange bedre end mennesker?! Derfor en velsmagende grøntsagsjagt ved hjælp af dit Zippi tunnelsystem, Zippi shelter, og tunneller til marsvin , det perfekte setup til at stimulere dine marsvin fysisk og psykisk!

For et par marsvin giver en løbegård på en til to kvadratmeter rigeligt med plads. Hvis du kan give kæledyrene mere plads end dette, vil de kun virkelig bruge det fuldt ud, hvis det har masser af tunneller og gemmesteder at gå efter – marsvin kan ikke lide at være for langt væk fra et sikkert og hyggeligt sted, og vil normalt ikke strejfe i en stor have.

Hvordan giver du et marsvin motion? – sådan opmuntrer du dit marsvin

Marsvin er mere tilbøjelige til at løbe rundt og have det sjovt, hvis de har kammerater at lege med. Så regel nummer et for at sikre, at dine kæledyr får nok motion, er at give dem mindst én legekammerat. I naturen kan udvidede familiegrupper være mindst 10, men du bør altid holde tallene på et niveau, der dikteres af størrelsen på huset og løbegården. Du er nødt til at få den rigtige blanding, da en han og en hun uundgåeligt vil parre sig, hvilket har indlysende konsekvenser i forhold til plads og fodring.

Grupper af hanner eller grupper af hunner er den bedste mulighed. En kastreret han vil blande sig meget glad og roligt med hunner, og enhver lille uenighed og skænderier blandt dine marsvin vil sandsynligvis ikke resultere i skader og er alt sammen en del af deres træningsrutine.

At integrere gemmesteder i løbegården/huset/tunnel setuppet er vigtigt. Marsvin har instinktivt det ene øje på et sikkert gemmested, når de er på farten, og det er nok deres mest anstrengende træningsform at løbe tilbage i sikkerhed.

Du kan opmuntre dine kæledyr til at spejde rundt og strække benene ved at lægge interessante genstande i deres løbetgård, som f.eks. Caddi godbidsdispensere, fletlegetøj fyldt med godbidder til marsvin, tyggelegetøj, tunneller og simple gemmesteder i form af terracotta-huler og igloer. De vil også lege glade med paprørene fra indersiden af ​​toiletruller og papirhåndklæder eller en simpel papkasse, især hvis disse varer er fyldt med hø og friske grøntsagsgodbidder.

En af de ting, der giver marsvin sådan en unik karakter, er deres elskelige kombination af uendelig nysgerrighed og nervøsitet. De følger deres næser, udforsker alt og skynder sig så tilbage i sikkerhed, mens de laver deres vidunderlige fløjtelyde imens. Med denne blanding af leg og flugt bliver deres træningsbehov nemt opfyldt – alt du skal gøre er at sørge for hardwaren.

Marsvine-motion handler om at udforske og interagere. De er meget omgængelige dyr, der bevæger sig rundt i deres indhegning i grupper eller suser afsted på deres egne små eventyr. Du kan finde alt, hvad du har brug for til dine bløde venner i Omlets marsvinebutik og for endnu flere ideer til marsvin-motion, kan du læse vores aktiviteter for marsvin blogindlæg.

Marsvin bevæger sig gennem Omlets Zippi legetunnel til marsvin med Zippi shelter til marsvin

This entry was posted in Marsvin


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *