Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Omlet bloggen

Hvor meget motion har mine marsvin brug for?

  
  

Marsvin er ikke bygget til maratonløb, men de elsker stadig at bevæge de små ben. Så længe de har tilstrækkeligt med plads, behøver de ikke noget ekstra ‘træningsudstyr’, så hjul og kugler, ligesom hamstere har, er ikke nødvendige (og kan faktisk være rigtig farlige for marsvin). Hvad marsvin dog har brug for, er en kombination af et bur og en gård – og helst også ekstra tunneller – for at give dem masser af plads at løbe på.

Marsvinsmotion handler om udforskning og samvær. De er utroligt sociale dyr, der bevæger sig rundt i deres indhegning i grupper eller stikker væk på deres egne små eventyr. Marsvin er instinktivt nervøse og opmærksomme dyr, hvilket har den bivirkning at gøre dem meget aktive. Hvis der er en mærkelig lyd eller pludselig bevægelse, har de det med at suse i sikkerhed i et velkendt hjørne.

Hvor meget plads skal marsvin have til motion?

Gulvarealet i et bur, hvor der bor to marsvin, skal være mindst 0,75 kvadratmeter. Buret er der, hvor de bruger meget af deres tid, så jo større området er, jo bedre. Den indendørs del af et bur er dog kun halvdelen af historien, og marsvin har også brug for et udendørs rum. Det anbefales, at de får mindst tre timer i det fri hver dag. Dette er let at arrangere, hvis du kombinerer buret og løbegården, og en samlet opsætning såsom The Eglu Go marsvinehuset er det ideelle valg.

Marsvingårde kan også forbindes til udendørs legegårde ved hjælp af et arrangement som Zippi tunnelsystemet. Denne form for fleksibelt system giver dig mulighed for at konstruere alt lige fra en simpel tunnel fra A til B, til en fuldblæst labyrint. Du kan også rumme sjove funktioner i din tunnelopsætning, for eksempel udkigsposter og foderstationer.

En 1-2 meters kvadratisk gård giver rigeligt med plads til et par marsvin. Hvis du har mulighed for at give kæledyrene mere plads end dette, vil de kun virkelig bruge det fuldt ud, hvis det er udstyret med masser af tunneler og gemmesteder, hvor de kan søge tilflugt – marsvin kan ikke lide at være for langt væk fra et sikkert og godt gemmested og vil normalt ikke løbe rundt i en stor have. Hvad du dog kan gøre i et stort rum, er at konstruere en forhindringsbane eller labyrint af tunneler, der giver dine kæledyr uendelige muligheder for sjov og motion.

Sådan kan du opmuntre marsvin til at motionere

Marsvin er mere tilbøjelige til at løbe rundt og have det sjovt, hvis de har nogle legekammerater. Så regel nummer ét for at sikre, at dit kæledyr får nok motion, er at give dem mindst én legekammerat. I naturen består marsvins familiegrupper normalt af mindst 10 individer, men du skal altid holde antallet på et niveau, der passer til størrelsen af buret og løbegården. Du er nødt til at finde den rigtige blanding, da en han og en hun uundgåeligt vil parre sig, hvilket har indlysende konsekvenser med hensyn til plads og pasning.

Grupper af hanner eller grupper af hunner er derfor den bedste mulighed. En kastreret han kan også leve lykkeligt og roligt sammen med hunner, og enhver form for lille uenighed eller skænderi blandt dine marsvin vil sandsynligvis ikke resultere i skader men er blot en del af deres motionsrutine.

En vigtig detalje er at inkorporere skjulesteder i din opsætning af gård / bur / tunnel. Marsvin holder instinktivt øje med et sikkert gemmested, når de er ude, og flugten tilbage til skjulestedet vil sandsynligvis være deres mest anstrengende form for motion.

Du kan opmuntre dine kæledyr til at udforske og strække deres ben ved at sætte interessante genstande i deres løbegård, såsom høkugler, kurvelegetøj fyldt med godbidder, tyggelegetøj, tunneler og enkle skjulesteder i form af terrakotta-huler og igloer. De vil også lege lykkeligt med paprørene fra toiletpapirsruller og køkkenruller eller en simpel papkasse, især hvis disse genstande er fyldt med hø og friske grøntsagsgodbidder.

En af de ting, der giver marsvin deres unikke karakter, er deres elskelige kombination af uendelig nysgerrighed og nervøsitet. De følger deres næse, udforsker alt og suser derefter tilbage til sikkerhed, mens de laver deres små vidunderlige pibelyde. Med denne blanding af leg og flugt er deres motionsbehov let opfyldt – alt hvad du skal gøre, er at levere den rigtige indretning.

This entry was posted in Marsvin


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *