Omlet bloggen

Hvorfor popcorner marsvin?

Brunt marsvin popcorner i luften

Når marsvin er glade og begejstrede, vil de ofte ‘popcorne’. Det betyder, at marsvinet udfører nogle pludselige hop, sommetider fra stående position, sommetider i løb, og hoppet involverer ofte et vrid med kroppen og en kærlig knirken!

Ikke alle marsvin underholder deres ejere med at popcorne, men de fleste af dem gør det. Den mest almindelige årsag til, at marsvin popcorner, er lykke. De er simpelthen bare i godt humør, de bliver begejstrede og pop! De hopper bogstaveligt talt af glæde. Det meste af tiden i hvert fald…

Popcorner marsvin, når de er bange?

Det er bestemt ikke unormalt for marsvin at popcorne, marsvin kan dog sommetider popcorne af frygt. Du kan let se, om dette er tilfældet – var der f.eks. en pludselig høj lyd, eller opdagede marsvinet en kat eller hund eller en anden potentiel fare? Hvis frygt er udløseren, vil marsvinet løbe i dækning efter landingen og ofte også hvine i alarm.

I de fleste tilfælde vil et marsvin dog “fryse” snarere end at popcorne, hvis det føler sig i fare. Denne adfærd er fælles for alle gnavere (og også kaniner).

Mange unge pattedyr popcorner (dog kaldes det kun popcorn, hvis et marsvin er involveret). Unge lam er et klassisk eksempel. Adfærden er ofte en del af en løbende og springende kombination, handlinger kendt for marsvin-elskere som zoomies.

At opmuntre et marsvin til popcorn

Selvom marsvin ikke som sådan kan læres at popcorne, så kan dit kæledyr opmuntres på forskellige måder. At tilbyde en yndlingsgodbid inspirerer ofte til adfærden, og for et ivrigt marsvin kan selve synet af godbidden med tiden føre til popcornadfærd. På dette tidspunkt krydser vi over i træningsområdet, og hvis du bruger et kommandoord (såsom ‘Popcorn!’) Hver gang en godbid tilbydes, har du en chance for at få dit kæledyr til at forbinde ordet med godbidder. Dette betyder i teorien, at blot det at sige ‘Popcorn!’ vil få dit marsvin til at hoppe af glæde!

Marsvin elsker at udforske nyt legetøj, og disse vil ofte også producere en omgang marsvin popcorn. Spændingen holder også ofte, og en ny høhæk, bold, rampe eller tunnel vil ofte producere et popcorn-spring flere uger efter, at tingen først blev introduceret.

Regelmæssig leg med dit marsvin vil også være en kilde til glæde for dit kæledyr. Hvis de føler sig trygge hos dig i deres løbegård, popcorner marsvin nogle gange rigtig meget. Hvis du samler dem op og krammer dem, vil det ofte inspirere til popcorn, når marsvinene er tilbage på jorden igen. 

Hvis du har et sikkert område uden for buret, kan dette give fremragende stimulering for nysgerrige marsvin. Hold øje med dine små venner, mens de undersøger området, og tæl hvor mange gange de popcorner! Dette bør kun tillades udendørs, hvis rummet er helt trygt og sikkert for marsvin (dvs. ingen huller i hegnet, ingen andre kæledyr, ingen giftige planter), og hvis temperaturen udenfor er varm nok (mindst 18°C).

Hvorfor laver marsvin zoomies?

Det er lidt underligt, at marsvinet, et kortbenet dyr, der mangler evnen til at klatre særlig godt og normalt ikke er i stand til at springe over en forhindring, skulle være i stand til at udføre disse lodrette springmanøvrer. Yngre marsvin har det med at springe højest, og mere fyldige marsvin prøver sjældent at lave zoomies eller popcorne. Yngre marsvin vil generelt være dem der løber og springer mest, mens de brænder noget af al den overskydende energi, der er forbundet med ungdommelig kraft, af!

Nybegyndere udi at holde marsvin har været kendt for at forveksle marsvins popcorn for et anfald. Når du har taget dig tid til at se på dit marsvin, vil du dog snart se forskellen, da marsvinets popcorning bliver et yderst velkendt syn, og der er ingen forveksling mellem de to. Et marsvin, der får et anfald, falder om på siden og spjætter med benene, ofte med rykkende bevægelser af hovedet. Anfaldet vil også vare flere sekunder, i modsætning til det hurtige popcorn. Hvis et marsvin ikke kommer på benene straks efter at være hoppet eller faldt, er det tid til at konsultere dyrlægen.

Hvad betyder det, når marsvin popcorner?

Marsvin, der er naturligt tæt bygget, har brug for al den motion, de kan få for at holde sig i form. Det menes, at marsvins popcorn er en del af deres naturlige træning. Det kan også være en adfærd, der får rovdyr til at stoppe op, af ren overraskelse, hvilket giver marsvin en øget chance for at flygte uskadt.

Marsvin popcorning og marsvin zoomies er to af de ting, der gør det så sjovt at holde marsvin. Disse små behårede karakterer er så fulde af sjov, det er helt smitsomt!

Mens marsvin er gode til at underholde os med at popcorne, kan du samtidig sørge for at dine marsvin har alt, de har brug for at være underholdt med Omlets udvalg af produkter til marsvin. Fra Zippi tunnelsystemet til marsvin til Omlets Caddi godbidsdispenser til marsvin , vil din pelsede ven elske det forskellige tilbehør! 

Brunt marsvin bruger Omlet Zippi platforme til marsvin

This entry was posted in Marsvin


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *