Ventetid grundet stor efterspørgsel. Se venligst vores leveringsside for at finde flere oplysninger.

Omlet bloggen

Hjælp, mine høns bliver ved med at flyve væk!

Det er rart at have høns i haven, men de er nødt til at blive der! At se dem flyve væk og forsøge at fange dem igen er ikke nødvendigvis den nemmeste opgave. Det er stressende for alle og nogle gange endda farligt for dine høns! Så hvad er løsningen? At hugge vingerne af dem? Selvfølgelig ikke, men her er et par andre teknikker, der kan hjælpe med at holde dine flyvende venner på jorden.

Hvorfor vil min høne flyve væk?

Hvis du har at gøre med en løbsk høne, kan det være af flere grunde. Hver hønes personlighed er forskellig fra én fugl til en anden. Mens nogle godt kan lide at sidde under et træ eller i deres hønsegård, foretrækker andre at boltre sig på jagt efter frihed. Denne rejse- og undertiden eventyrlystne ånd kan knyttes til visse hønseracer. Så det er ikke ualmindeligt at finde racer som f.eks. Italiener eller Bresse Gauloise, der sidder på en gren for at hvile sig. Dette skyldes primært deres lettere vægt sammenlignet med andre racer. Med et ret udviklet flokinstinkt, kræver det kun at én høne flyver, før resten af flokken følger trop.

Dog kan dine høns nogle gange finde på at flyve væk eller endda hoppe, ikke for at hvile sig, men for at undslippe en situation. En pludselig eller usædvanlig situation kan medføre panik. Et besøg fra en hund, tilstedeværelsen af et vildt rovdyr som en ræv eller udløsning af en uventet høj støj kan stresse dine høner og få dem til at flygte. De har derefter to muligheder: løb eller forsøg at flyve. Under stress, frygt og panik kan de let overraske dig og flyve højere, end du måske tror. De kan endda skade sig selv i panik for at komme væk. Så hvordan undgår du denne slags situation?

Hvordan kan jeg forhindre, at min høne flyver væk?

Der er tre hovedforholdsregler, der kan træffes, når du har en flyveglad høne:

  • Vælg et roligt, men godt placeret område i din have til dit hønsehus. Hvis du har plads, skal du holde hønsegården væk fra potentielle farer: veje, parkeringspladser, børns legetøj. Her skal dine høns kunne føle sig sikre. Deres hønsegård er deres hjem, de har brug for at kunne spise, hakke og sove i fred.

  • Invester i en ret stor indhegning. At have et højt nok hegn kan afskrække dem fra at forsøge at flyve og beskytte dem mod potentielle rovdyrsangreb og eksterne farer.
    Et lukket rum, såsom Walk-in hønsegården, er ideelt til at give høns et sikkert område til at motionere og strække vingerne uden at flygte.

  • Den tredje forholdsregel er ofte kendt for hønseejere, men den anvendes ikke ofte. Dette er imidlertid en grundlæggende forholdsregel, når man bringer en fugl ind i en hønsegård. Det handler om at klippe fjerene på en enkelt vinge for, at din høne kommer ud af balance, og forhindrer dem i at kunne flyve. Men hvordan gør man det? Tag e saks og klip flyvefjerene, det vil sige de større fjer. Du kan også skære de primære og sekundære flyvefjer. Fjerene skal klippes halvvejs for at det skal være effektivt. Bare rolig, vi klipper kun keratin (det som vores hår og negle også er lavet af). Det er som at gå til frisøren!

Find instruktionsvideoen ” How to Clip your Chickens Wings (Safe and painless) (Easy to do)” ved at klikke her.

Hold dine høns glade og sunde i deres hjem ved at give dem en behagelig, stor og sikker indhegning at gå i. Og om nødvendigt kan vingeklipning være en effektiv løsning for særligt målrettede flyvere.

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *