Omlet bloggen

Eksklusivt interview med Jamieleigh fra Youtube-kanalen BirdTricks

Fotografi af Rachael Baker Photography

 

Hvordan og hvornår kom du i gang med at holde fugle?

Som de fleste børn havde jeg som barn en undulat, hverken jeg eller mine forældre vidste noget om. I en alder af 17 havde jeg ikke haft fugle siden den tid i børnehaven, men min kæreste (og kommende mand) havde. Det tvang mig lidt ind i en verden, som jeg ikke forstod, men som jeg ønskede at forstå.

Hvordan ser en typisk dag ud for din undulat?

Jeg ville halvt ønske, at der overhovedet var noget der hed en “typisk dag” i mit liv! Fordi der er mange forskellige områder i mit liv, holder det tingene interessante for mine fugle baseret på det faktum, at jeg rejser så meget. Min undulat har været i mange stater og hotelværelser allerede, og en af hendes yndlings ting er faktisk køreture, fordi hun nyder at være i bilen med os!

Når vi er hjemme, ejer hun huset, og vi har endda sat net op på et udendørs verandaområde, som hun kan flyve rundt på. Det mest nuttede tidspunkt på dagen er, når hun vågner og flyver ind i hovedrummet i vores hjem for at hilse på alle, og når vi tidligt på aftenen lægger mærke til, at hun ingen steder er at finde, fordi hun er fløjet af sted for at finde et stille værelse i huset at sove i (vi har fugletræer i hvert rum – og hendes åbne omlet bur står på min datters værelse.)

Hvordan ved du, at din undulat er glad?

Alle dyr laver lyde – katte spinder og fugle synger. Vores undulat er ingen undtagelse og har sit eget repertoire af glade og tilfredse lyde, som vi er blevet meget glade for at høre. Hun flyver også daglige omgange rundt i vores hjem, hvilket altid er sjovt for os at se!

Hvad er din undulats foretrukne godbid?

Som en typisk undulat elsker hun af få næbbet i en hirsekolbe.

Hvad ville være dit bedste råd til nogen, der overvejer at holde undulater?

Spørg dig selv ”hvorfor” du vil have en undulat. Lav en liste over grundene til det og sørg for, at du er engageret, fordi undulater kan virkelig være nogle afskrækkende kæledyr – de bliver let bange, de kan finde på at flygte, og de kan blive hånd- og menneskesky, hvis de ikke bliver snakket med og i stedet overlades til sig selv i et bur. Mange af de typiske ting, mennesker fortolker som “undulat favoritter” som spejle, vil arbejde imod din chance for at skabe et meningsfuldt forhold til din fugl.

Hvad er det, du synes så godt om ved Geo fugleburet?

Det første der tiltrak mig til Geo buret, er dets unikke design, og hvor godt det ser ud i hjemmet. Fodaftrykket er også pænt, og det passer let ind i ethvert rum og ser også godt ud. Selvfølgelig er min største bekymring i forhold til ethvert undulatbur dets design og materialer, og da jeg fandt ud af at begge dele er sikre, var jeg hooked!