Omlet bloggen

Doga: er det muligt at dyrke yoga med sin hund?

Kvinde sidder på en måtte og laver doga med sin hund

At tage din hund med på en lang gåtur er en måde at hjælpe jer begge med at slappe af, men nogle gange er det ikke altid muligt at komme udenfor, så man må finde andre måder at stimulere sin pelsede ven på derhjemme. Hvad med en doga-session?

Hvad er doga og hvad behøver man?

Du har sikkert allerede hørt om yoga, men hvad med doga? Hundeyoga, eller doga, startede i USA i begyndelsen af 00’erne, og har hurtigt spredt sig over hele kloden. Denne aktivitet er en mulighed for at tilbringe nogle kvalitetstid med din hund og holde den underholdt.

For at starte din doga-rejse har du bare brug for en yogamåtte og behageligt tøj! Denne form for motion kan praktiseres udenfor, men hvis vejret er dårligt, er det lige så sjovt indendørs! Hvis du vælger at udføre din session inde, skal du sørge for at holde dig til et rum, som din hund føler sig godt tilpas i og er bekendt med. At have en rutine for din hund giver dit kæledyr selvtillid, og de forbinder snart yogamåtten og rummet med at tilbringe et øjeblik med afslapning med dig.

Fordelene ved doga

Doga inkorporerer stort set alle fordelene ved yoga: afslapning, koncentration, meditation og fokusering på dig selv. Og når du gør det med din hund, giver det nye fordele.

Gør din hunds dag mere zen

Vores hunde ved, hvornår vi er stressede og vores stress påvirker også deres humør. Men hvis du bruger lidt tid på at trække vejret dybt og slappe af med lidt doga, kan både du og din hund modvirke stress.

Der er ingen specifik doga-regelbog, hvilket betyder at du skal skræddersy jeres sessioner for at imødekomme dine og din hunds behov. Hvis din hund foretrækker at blive ved din side uden at deltage i de tidligere sessioner, skal du ikke tvinge den. Husk – det skal være sjovt for jer begge.

Lær at tale hundesprog

Tja… på en måde! At guide din hund gennem doga-sessionen betyder at tage føringen og kommunikere til din hund, hvad du gerne vil have den til at gøre, ligesom du ville lære den et nyt trick. Gentagelse er nøglen til en vellykket session med din hund, og tilføjelse af denne nye aktivitet til din tidsplan vil være en mulighed at nyde din hunds selskab, mens du styrker jeres interageren med hinanden.

Forbedrer søvn

Hunde elsker at sove og vi ved, hvor vigtigt det er for dem at få masser af søvn. Hvis din hund kæmper med at få et ordentligt sovemønster, er en fysisk og mentalt stimulerende aktivitet som doga en måde at hjælpe dem på. Og glem ikke at forkæle din hund efter en træningssession med en dejlig Omlet hundeseng for at opgradere dens søvn til et endnu højere niveau!

Kan min hund træne doga?

Doga er lavet til alle typer hunde – unge, gamle, store og små! Doga kan være særligt nyttigt for ældre hunde eller hunde, der lider af gigt. Men vær opmærksom på, at hvis du er bekymret for din hunds tilstand, skal du kontakte din dyrlæge før du begynder doga. Strækning, hvis det gøres korrekt, og massage kan have positive påvirkninger på din hunds krop.

Sådan træner man doga

For at komme i gang skal du se på vores anbefalinger for bøger og videoer for at se de bedste måder at træne doga på. Bemærk! Nedenstående er titler på engelsk.

Det er vigtigt at bruge tid sammen med din hund, så den kan udvikle sit fulde potentiale. Kun at lave en doga-session vil ikke pludselig forbedre dit forhold til din hund, men når du først har etableret denne aktivitet som en rutine ikke kun for dig, men også for dit kæledyr, kan du sagtens blive overrasket over de fordele, I begge kan få af det.

Ud over denne sjove aktivitet skal du ikke glemme, at din hunds velbefindende afhænger af en afbalanceret diæt, daglige gåture og særlig opmærksomhed på deres behov.

Screenshot af video med kvinde der undervisning i doga

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *