Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Omlet bloggen

Doga: er det muligt at dyrke yoga med sin hund?

Lange gåture med din hund hjælper dig med at slappe af og dele et intimt øjeblik med dit kæledyr og giver dig mulighed for at genoplade batterierne. Men hvis vejret er gråt, og en lang, kold gåtur ikke er tiltalende, så har vi en ny aktivitet til dig! Doga, en sjov og trendy ny disciplin, giver dig mulighed for at tilbringe kvalitetstid sammen med din hund og hjælpe jer begge med at tage en pause fra hverdagen.

Foto: cottonbro / Pexels

At involvere dit kæledyr i dine yoga-aktiviteter kan hjælpe dig med at udvikle din yoga-praksis, men det kan også være en fremragende underholdende og sjov måde at knytte bånd til dit kæledyr på.

Hvad er Doga? Skal man bruge nogen særlige materialer?

Du har sandsynligvis allerede hørt om Yoga. Denne afslappende aktivitet gør det muligt for en person at blive fokuseret på sig selv og sin krop. Yoga praktiseres alene eller i yogastudier og er en utroligt populær aktivitet med mange fordele.

Kombiner ordet yoga med det engelske ord for hund (”dog”), og du får ordet: Doga. Denne aktivitet blev født i USA i begyndelsen af 00’erne og har spredt sig hurtigt til alle de store byer, især i Asien. Desværre er Doga stadig meget lidt kendt i Europa, og der er ingen “officielle” steder at dyrke denne aktivitet i grupper.

Det handler ikke bare om at finde hvad som helst, der kan engagere din hund. Doga er frem for alt et delt øjeblik mellem jer, hvor positioner kan tilpasses til at involvere din hund og hjælpe med at styrke forholdet mellem ejer og kæledyr.

Intet specifikt udstyr kræves. Du har kun brug for en yogamåtte og noget behageligt tøj, der er let at bevæge sig i. Doga kan praktiseres udenfor, men hvis vejret er gråt, er det lige så sjovt indendørs! Hvis du prøver det indendørs, skal du vælge et specifikt rum til dine Doga-sessioner. Rutinen giver dit kæledyr tillid, den forbinder hurtigt yogamåtten med rummet og tilbringer gerne et øjebliks afslapning bare med dig.

Foto: Karolina Grabowska / Pexels

Fordelene ved Doga

Doga indeholder stort set fordelene ved yoga: afslapning, koncentration, meditation, fokusering på dig selv… Denne aktivitet, der udføres sammen med din hund, bringer dog nye fordele.

Doga hjælper med at reducere stress

Din hund er ofte klar over det, når du er stresset, og lægger mærke til bestemt adfærd, som dermed også påvirker dens humør. Doga er et specifikt øjeblik, hvor du tager dig tid til at trække vejret og slappe af, og din hund vil stresse af sammen med dig.

Der er ingen præcise regler i Doga, og for at det skal være afslappende for din hund, skal den være i stand til at bevæge sig frit. Hvis din hund ønsker at deltage i sessionen og være aktiv med dig, så er det bare godt, men hvis den foretrækker at blive ved din side uden at bevæge sig, må du ikke tvinge den. Yoga-sessionen vil gøre dig godt, og din hund vil føle det og slappe af med dig.

Doga opmuntrer til kommunikation mellem ejer og hund

Du skal guide din hund gennem hele sessionen. Det er nødvendigt, at du fører tempoet for at berolige din hund og give den en følelse af sikkerhed. For at få din hund til at føle sig beroliget skal du arbejde på din vejrtrækning og udføre enkle øvelser. Gentagelse er nøglen til en vellykket session med din hund. Den har brug for at suge bevægelserne til sig. Vis den hvordan man gør, du kan opmuntre den til at prøve, men som sagt tidligere, tving aldrig din hund til noget.

Ved at tilføje denne nye aktivitet i din hverdag vil det være en mulighed for dig at nyde din hunds selskab og samtidig styrke jeres bånd.

Takket være alle disse fordele kan denne praksis hjælpe din hund med at sove bedre. Ligesom mennesker drømmer din hund. Disse drømme vedrører ofte de øjeblikke, der opleves i løbet af dagen. Ved at dele en rolig aktivitet uden støj udefra, bliver din hunds nætter mindre hektiske.

Er Doga noget for alle hunde?

Doga er som skabt til alle typer hunde: unge, gamle, store, små, rastløse, rolige. Denne aktivitet skal ikke ses som en måde at træne din hund på, men som en stund at dele. Belønninger bør ikke være nødvendige, da din hund vil nyde øjeblikket med dig.

Dogaen kan være særligt nyttig for lidt ældre hunde eller hunde, der er blevet skadet. Udstrækning, hvis det gøres rigtigt, og massage kan have reelle positive virkninger på din hunds krop.

Målet med Doga er at have det sjovt og godt. Der er ingen regler, og Doga bør ikke være en aktivitet, der skal tages alvorligt. Dette er grunden til, at denne praksis er åben for alle hundetyper: hunden tvinges ikke til noget. I værste fald vil du afslutte din session helt alene, afslappet og klar til at kæle din vovse.

Hvordan dyrker man Doga?

Der findes flere bøger, der fortæller om, hvordan man træner yoga med sin hund. Positionerne er detaljerede, og forfatterne forklarer fordelene ved en sådan praksis:

Du kan også finde mange videoer på internettet og YouTube, der hjælper dig med at træne sammen med din hund.

Se videoen på Youtube

Det er vigtigt at bruge tid sammen med din hund, så den kan udvikle sit fulde potentiale. En enkelt yogasession vil ikke rigtig gavne dit forhold til din hund. Hvis du etablerer denne aktivitet som en rutine ikke kun for dig, men også for dit kæledyr, kan det godt være, at du bliver overrasket over de fordele, I kan få ud af det.

Ud over denne sjove aktivitet må du ikke glemme, at din hunds velvære afhænger af en velafbalanceret kost, daglige gåture og særlig opmærksomhed på dens behov.

 

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *