Omlet bloggen

10 ting man altid bør have på lager, når man holder høns!

Uanset om du er nybegynder eller en erfaren hønseholder, så har vi her sammensat en liste over 10 vigtige produkter, som du bør overveje at have stående, hvis du beslutter dig for at holde høns i din have.

Dværghøns går ud af deres Omlet Eglu Go hønsehus

Noget tilbehør og udstyr er simpelthen nødvendigt for at holde dine høns sikre og sunde.

Produkterne der skal stå på dine hylder

Diatoméjord (kiselgur): et must!

Diatomaceous earth (diatoméjord eller kiselgur) er et naturligt og fuldstændigt organisk produkt, der kan drysses i hønsehuset for at forhindre spredning af blodmider. Du kan også behandle dine høns ved at blande det i deres foder eller drysse dem med pulveret og inkorporere det i deres støvbad.

Et desinfektionsmiddel til hønsehuset.

Høns, udstyr og tilbehør skal rengøres regelmæssigt for at holde deres hjem hygiejnisk og sundt. Brug et dyrevenligt desinfektionsmiddel, såsom Battles.

Cidereddike har mange fordele.

Lidt cidereddike i dine høners drikkevand hjælper med at forbedre deres åndedrætssystem, øge deres immunforsvar og opretholde et sundt fordøjelsessystem. Advarsel: Brug ikke cidereddike i metaltrug. Dette nedbryder metallet og kan skabe en giftig kemisk reaktion for dine høns. Vil du gerne rense dine æg, men vand er ikke nok? Brug cidereddike ved at dyppe dine æg i den i 10 sekunder. De vil være perfekte! Du kan endda tilføje cidereddike til vandet, før du vasker dine høns. Sidst men ikke mindst kan du rengøre dine vandtrug og andet udstyr med æblecidereddike for at fjerne spor af kalksten. Eddike er et blegemiddel og et godt desinfektionsmiddel.

Grus:

Det er vigtigt at have grus på din hylde. Dine høns har ingen tænder, så grus og småsten hjælper dem med lettere at fordøje korn og andre fødevarer, de spiser. Indtagelse af grus er et fysiologisk behov, der er vigtigt for din floks gode helbred.

Kosttilskud:

Høns spiser meget og har en tendens til at hakke i jorden på jagt efter små insekter, men vidste du, at du kan købe tørrede insekter, rige på vitaminer og næringsstoffer, for at forbedre dine høns’ kost? En høne spiser i gennemsnit 120g mad om dagen. Kosttilskud kan være en god måde at opretholde dine høns’ sundhed og ægproduktion og give dem deres daglige dosis vitaminer på. For eksempel har høns brug for kalcium og fosfor til at producere kvalitetsæg, der kan suppleres med Equimins bedre æggeskaller. Dette er ideelt til forhenværende burhøns. Hvidløgspulver er også anerkendt for sine mange fordele. Tilføjet til hønsenes daglige foder vil det forbedre deres immunforsvar, fungere som en ormekur og eliminere røde lus og mider. Vidste du, at urter er gode for immunforsvaret, og at det beskytter dine høns mod infektioner og tarmparasitter? En blanding af krydderurter understøtter deres helbred og lykke!

Vaseline:

Hvis din høne elsker at gå udenfor en tur om vinteren. Det tilrådes at smøre kam og lapper med vaseline for at forhindre forfrysninger.

Kalkben spray:

For at forhindre uønskede parasitangreb på dine høns og især kalkben, tøv ikke med at investere i en kalben spray. Denne form for infektion forårsages af en mide og kan dræbe din høne. Så snart symptomer såsom vækst, gullige ben, deformation eller forstørrelse af benet opstår, skal de berørte områder straks behandles.

Krystalviolet spray:

Det er nødvendigt at have en lille førstehjælpskasse på din hylde i tilfælde af mindre skader. En antiseptisk spray er meget effektiv mod små ridser eller sår fra fjerplukning.

Æggebakker:

Det er fantastisk at have høns, det er endnu bedre at have æg! Opbevar dem sikkert, når du har samlet dem med æggebakker som i supermarkedet eller på stilfulde æggekarruseller, hvor du kan vise dem stolt frem i dit køkken og holde dem i rækkefølge efter dato.

Bumpa bits:

Det er ret almindeligt for høns at hakke til hinanden. De kan stikke andre høns på hovederne med deres næb, plukke fjerene eller blot hakke den anden høne, indtil den bløder. Det er en vanemæssig og hyppig adfærd, der kan forekomme for hierarkiets skyld eller af en hvilken som helst anden grund: varme, mad… I tilfælde af en stor krise i din flok, kan du vælge en forbløffende løsning: bumpa bits. Disse monteres på fuglens næb og forhindrer din høne i at hakke og skade de andre fugle. Tuden lukker ikke næbbet helt og giver dermed din høne mulighed for fortsat at drikke og spise sikkert.

 

This entry was posted in Høns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *