Omlet bloggen

Hvorfor vil min kat ikke sove i sin egen seng?

Enhver katteejer kender følelsen af at forkæle deres katteven med en ny seng, hvorefter den bare bliver afvist til fordel for den papkasse, katten ankom i, eller endnu værre, katten springer direkte tilbage på din seng og lægger sig til rette lige midt i den! Men hvorfor er det, at katte ofte bedst kan lide at sove på vores senge i stedet for deres egne? Og kan deres mening ændres?Hvor længe sover katte?

Katte sover i gennemsnit 12 til 16 timer om dagen! Det er det dobbelte af et menneskes anbefalede søvn. Det er ikke underligt, at katte kan være så specifikke omkring, hvor de vælger at hvile sig, og kan findes sovende forskellige steder rundt omkring i hjemmet, ofte afhængigt af tidspunktet på dagen eller natten. Deres vigtige søvnrutine bør understøttes af den perfekte seng, så hvorfor vælger de din?

Hvorfor foretrækker min kat at sove i min seng?

Mange undersøgelser har konkluderet, at ejere, der lader deres kat sove i sengen sammen med dem, får en værre nats søvn på grund af at have mindre plads eller blive forstyrret af deres kat, der miaver, snorker, spinder eller vasker sig. Alligevel synes katte ikke at have noget imod at dele seng med deres ejere!

Du bemærker muligvis også, at din kat får mere brug ud af din seng end dig selv, og vælger at krølle sig sammen der og tage en hurtig morfar eller endda en afslappet 5-timers lang lur. Dette fører også til, at mange katteejere rapporterer, at de er nødt til at vaske deres sengetøj oftere, hvis de deler seng med deres kat.

Katte kan godt lide at sove med deres ejer for at få varme, selskab eller beroligelse, men det kan også være fordi din seng simpelthen bare er langt bedre end deres egen.

Hvorfor sover min kat ikke i sin egen seng?

En almindeligt citeret grund til, at katteejere ikke køber deres kat en seng, er, at de tror, at katten alligevel ikke vil bruge den. Men aldrig at give dit kæledyr chancen for at finde et andet hyggeligt sted at sove, vil helt sikkert betyde natteforstyrrelser for dig.

Det er ingen hemmelighed, at katte er de mere kræsne kæledyr i hjemmet. Denne kræsenhed kan udvides til at insistere på et bestemt mærke kattefoder eller grus, og selvfølgelig nægter den at sove i den lækre nye katteseng, du også forkæler den med.

Men hvorfor?

Hvis din kat er ivrig efter at krølle sig sammen på din luksuriøse, tykke bløde dyne eller strække sig ud på din memoryskummadras, kan problemet ligge i kvaliteten og stilen på den seng, du har valgt til din kat. Har du brug for at finde din kat en ny seng?

 

 

Foto: Paul Hanaoka / Unsplah

Hvilken katteseng passer til min kat?

Det første skridt til at finde en seng, som din kat rent faktisk vil bruge, er at identificere, hvad den kan lide. Det nytter ikke at købe en lille huleseng, hvis din kat foretrækker at strække sig ud over sofaen, eller en tynd, flad seng, hvis din kat bedst kan lide at sove på en dyb, blød pude. Ignorer sjove puder, giv din kat en seng, den rent faktisk vil elske at bruge.

Hvis din kat godt kan lide at krølle sig sammen og sove på et plys eller faux pels tæppe på sofaen, skal du overveje en blød seng, den virkelig kan synke ned i, såsom den nye Maya Donut katteseng fra Omlet. Det aftagelige, maskinvaskbare betræk er superblødt at røre ved, og den dybe donutformede pude understøtter hele kroppen for en varm og hyggelig fornemmelse, så din kat kan falde i en dejlig søvn.

Hvis din kat godt kan lide at sove i nærheden af dig, kan du placere Maya Donut sengen på sofaen som en hyggelig kattepude. Du kan også hæve sengen op fra gulvet ved hjælp af sofistikerede designer sengeben for at minimere træk og forstyrrelser, og samtidig give den mere stil.

Til katte, der godt kan lide at sove på deres ejeres tykke madras med memoryskum, skal du overveje en memoryskumseng, de kan kalde deres egen, som f.eks. Omlets seng med støttekant. Sengens gavmilde størrelse gør det muligt for din kat at strække sig ud og rulle rundt lige så meget som på din dejlige dobbeltseng, og den kan stadig krølle sig op mod støttekantens pude.

Hvordan kan jeg opmuntre min kat til at sove i sin egen seng?

Den placering, du giver sengen i hjemmet, kan også være ugunstig for din kat. Bemærk, hvor din kat vælger at sove om dagen, og placer sengen i nærheden af dette område. Hvis din kat sover på din seng eller sofaen, skal du starte med at placere kattesengen ovenpå disse.

Brug godbidder som en belønning for at komme op på sengen frivilligt. Sørg for ikke at flytte sengen gentagne gange rundt i hjemmet, dette kan gøre din kat nervøs og afholde den fra at komme for tæt på af frygt for, at sengen flyttes væk igen!

Nogle katte kan ikke lide at sove på gulvet, så overvej at hæve sengen op med sengeben, som dem til Maya Donut kattesengen. Du kan også placere sengen i en smart ramme, som f.eks. Maya kattesofaen, der også er perfekt til sengen med støttekant.

Hvorfor har min kat kasseret sin gamle seng?

Hvis din kat har besluttet sig for, at dens engang foretrukne katteseng ikke længere er noget ved, kan det simpelthen være en lille personlighedsændring. Hvis den ikke udviser andre tegn på normbrud, der kan antyde et helbredsproblem, kan det være, at den simpelthen er blevet træt af sengen eller bare har fundet en bedre soveplads et andet sted i dit hjem.

Det kan dog også være, at sengen har mistet sin polstring og simpelthen ikke længere er behagelig nok til, at din kat kan sove der, eller måske er sengen blevet snavset eller ildelugtende, og din kat foretrækker en frisk start. Dette kan også være tilfældet, hvis du har en anden kat i hjemmet, der har stjålet den første kats bedste lureplads.

Sørg for at købe en seng med et betræk, der er let at fjerne og vaskes i vaskemaskinen, så du kan holde sengen frisk, og en madras eller pude af høj kvalitet der ikke mister sin fylde!

Det er vigtigt at give din kat frihed til at sove, hvor han eller hun føler sig mest behageligt tilpas, og hvis det er en papæske, så må det være sådan! Men ved at sikre, at din kat har mindst én varm og hyggelig mulighed og bruge positiv opmuntring, vil din kat muligvis begynde at se fordelen ved at have sit eget rum og endelig lade dig sove i fred!

Omlet præsenterer den nye Maya Donut katteseng

  • Superblød og luksuriøs følelse giver en afslappende søvn
  • Aftageligt, maskinvaskbart betræk er nemt at holde rent
  • Hæv sengen med designer ben for at øge stil, komfort og hygiejne
  • Dybfyldt støttende form giver en varm, hyggelig følelse
  • Vælg mellem to stilfulde farver, der passer til dit hjem
  • Én størrelse egnet til katte på op til 5kg
  • Fås nu fra 180 kr.!

 

***** Gemma, verificeret produkttester for Omlet – “Jeg er så glad for at jeg endelig har fundet en katteseng, der ikke alene ser flot ud, men som mine katte elsker! Jeg oplever at de billigere kattesenge mister deres form og farve ret hurtigt, og det er overhovedet ikke sket! Den ser stadig fantastisk ud, og overtrækket er supernemt at vaske så det vil holde sig flot endnu længere! Jeg kan ikke anbefale den nok!”

 

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *