Omlet bloggen

10 kattevenlige planter (og hvilke du bør undgå)

Killing leger med blomst udenfor

Uanset om det er i vores haver eller i vores hjem, forbedrer planter ikke kun det overordnede udseende af et rum, men de kan også hjælpe med at øge stemninger, øge kreativiteten og reducere stress. Men vidste du, at nogle planter faktisk kan være giftige for din kat, hvis de indtages?

Selvom det er vigtigt at vide, hvilke planter der kan udgøre en fare for din pelsede ven, er det stadig muligt at have grøn indretning og sunde katte, der sameksisterer på samme sted. Så før du giver afkald på at have planter indendørs, skal du gennemse disse 10 kattevenlige planter der er sikre for din kat og ser godt ud i din indretning.

Hvorfor spiser katte planter?

Katte er nysgerrige. Og ligesom små børn udforsker de ofte nye ting med munden. Men hvis katte er obligatoriske kødædere, eller for det meste kødspisere, hvorfor gumler de så på mine stueplanter? Det er der faktisk flere grunde til, og det er bedst at starte med at se på deres naturlige rødder.

Mens de fleste katte er domesticeret fra naturen, har de stadig en medfødt, instinktiv adfærd fra deres katteforfædre. At spise planter er meget almindeligt blandt katte og er ofte noget, de gør for at udforske teksturer, hjælpe med at komme af med en hårbolle eller endda bare for at øge næringsværdien i deres kost. Men en af de mest almindelige årsager til, at katte spiser planter, er af ren og skær kedsomhed.

Du kan løse det instinktive ønske ved kun at købe kattevenlige planter for at holde din kat sikker. Og det hjælper ogs at anskaffe sig et par solide og holdbare kradsetræer. Med et kradsetræ somStak, designet af Omlet, vil du ikke bare holde kedsomheden i skak, men din kat vil blive underholdt i timevis!

10 ugiftige planter for katte

Græsarter

Hvis du skulle give din kat en græsmenu, ville den sandsynligvis vælge “afklip fra morgenens klipning” eller en dessert af “dugdækkede kviste”. Når det handler om græs, er de fleste katte ikke så kræsne. Men for at være sikker på, at der ikke opstår en nødsituationen, skal du holde dig til harmløse græsmuligheder som rapgræs, citrongræs og lilla springvandsgræs.

Hestehale-palmer

Hestehale-palmen er kendt som den mest tålmodige af alle stueplanter og er både let at passe og let for din kat. Mens den ligner (og lyder) som tropisk grønt, er denne tørketolerante plante faktisk saftig. For at bevare sin ikke-trængende natur opbevarer hestehale-palmen vand i bagagerummet og producerer lange krøllede blade, der ligner hestehaler. Så ikke kun er det sikkert for din kat at være i nærheden, planten giver også dit værelse et beroligende, roligt udseende.

Katteurt/Nepeta cataria

Det eneste din kat elsker mere end dig er katteurt. Og heldigt for jer begge, er denne euforiske urteplante 100% sikker for din kat at nappe i. Som en del af myntefamilien udelader katteurt en duft, som de fleste katte simpelthen finder uimodståelig. Uanset om du har den i en plantekasse i hjørnet eller i din udendørs have, er katte vildt tiltrukket af denne duftende plante. Faktisk er det helt normalt, hvis du tager din kat i at gnide sig mod, rulle rundt i eller bare lige i og slikke din katteurtplante. De kan bogstaveligt talt ikke lade være.

Edderkoppeplanter

Når du ser en edderkop i dit hus, kan du normalt regne med, at din sprælske kat fanger det irriterende insekt. Men hvad hvis den edderkop er på en edderkopplante? Intet problem! Denne kattevenlige plante er fuldstændig giftfri og 100% sikker for din kat at være i nærheden af. Og i modsætning til den benede version er edderkopplanter nemme at passe og vedligeholde.

Fiskebensplante

Hvis din indretning er i en dristigere, mere farverig stil, så er en fiskebensplante måske lige den stueplante, du og din kat har brug for. Med iøjnefaldende blade med stribede hvide og lyserøde farver er disse kattevenlige planter helt sikre for din pelsede ven at være i nærheden af.

Julekaktus

Selvom navnet kan antyde, at det kun er en ferieplante, er julekaktussen faktisk tilgængelig året rundt og er også ugiftig for din kat. Denne kattevenlige kaktus er mere en sukkulent end en plante, og den producerer smukke lyserøde blomster, der ikke er skadelige for din kat, hvis de indtages. Og bonus; de tilføjer en lys farve til din grønne indretning.

Afrikansk viol

En af de mest populære blomstrende stueplanter, der også er sikker for katte, er den livlige afrikanske viol. Da den ikke kræver meget vedligeholdelse kan mange mennesker med og uden grønne tommelfingre lide disse planter, da de tilføjer skønhed til et rum uden en masse arbejde. Og du kan føle dig tryg ved at vide, at blomsterne og bladene ikke er skadelige for din kat, hvis den napper i dem.

Skildpaddeplante

Denne vinstok-lignende sukkulente plante er et godt valg til din indendørs haveindretning, da den mystisk vælter ud over krukker med tætte blade og små hvide blomster. Skildpaddeplanten er en unik tilføjelse til enhver boligindretning, og er også fuldstændig kattevenlig. Faktisk, hvis din kat spiser den, skal du ikke bekymre dig – denne plante er fuld af næringsstoffer. Skildpaddeplanten er rig på mineraler og calcium og kan faktisk gavne din kats fordøjelsessystem.

Banantræ

Ønsker du at forøge din grønne indretning? Så led ikke længere end et banantræ – en dramatisk accentplante, der også er kattevenlig. De centrale stængler af denne tropiske plante bruges ofte i det menneskelige køkken, så det kommer ikke som nogen overraskelse, at det også er blevet anset for at være en sikker plante for kattedyr.

Gyldensegl

Urteplanter er altid et godt valg, når man leder efter kattevenligt grønt, da de fleste er harmløse for din kat. Gyldensegl står øverst på den kattesikre liste, da den ikke kun er giftfri, men også kan bruges til at behandle hverdagens lidelser. Gyldensegl er kendt for sine beroligende og helende egenskaber og kan bruges som desinfektionsmiddel til sår. Faktisk viser nogle undersøgelser, at hvis gyldensegl indtages, kan den også hjælpe med at behandle mavesår eller forhøjet blodtryk hos din kat.

Kat kradser Omlets Stak kradsetræ med plante i baggrunden

Planter, som din kat skal undgå

Sørg for at have styr på, hvilke planter der er giftige og potentielt farlige for din pelsede ven at være i nærheden af. Så hvis du har en kat i dit hjem, skal du være opmærksom på, hvilke planter du skal holde dig væk fra for at beskytte din kats helbred.

Selvom denne liste ikke er udtømmende, er nogle af de mere populære indendørs og udendørs planter, der skal undgås: Dieffenbachia, liljekonval, lilje, ficus, azalea, anthurium, påskelilje, oleander, kristtorn og mistelten, julestjerne, yuccas, amaryllis, tulipaner og sagopalme.

Men når du køber planter, som din kat må være i nærheden af, er det bedst at undersøge planten på forhånd for at undgå tvivl eller farer. Du kan indsamle oplysninger på internettet eller også kontakte din dyrlæge eller planteskolen for at få råd. Og husk, at hvis din kat indtager eller kommer i kontakt med nogen af disse giftige planter, skal du straks ringe efter eller tage din kat direkte til dyrlægen for at søge hjælp.

Omlets rolle i at holde din kat sikker

Katte er nysgerrige af natur og er ofte ikke bange for at udforske. Og selvom intet kæledyrsfirma kan stoppe den nysgerrige og almindelige adfærd med plantespisning blandt katte, spørger vi uendeligt, hvordan vi kan hjælpe jer begge med at være sikre og glade. Med vores Stak-kradsetræ for at modvirke kattekedsomhed eller en udendørs kattegård eller indhegning der gør det muligt for din kat at opholde sig sikkert i naturen skaber vi de produkter, der holder din kat ude af problemer.

Grå kat ligger og nyder noget katteurt

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *