Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Omlet bloggen

10 kattevenlige planter (og hvilke du bør undgå)

Uanset om det er i vores haver eller i vores hjem, forbedrer planter ikke kun det generelle udseende af et rum, men de kan også hjælpe med at gøre humøret bedre, øge kreativiteten og reducere stress. Selvom vi ikke altid overvejer den farlige side af planter, er det dog vigtigt at vide, at nogle planter kan være giftige for din kat at indtage. Hvis du beslutter dig for at tilføje et strejf af grønt til dit hjem, skal du sørge for at være særlig opmærksom på valget af planter og sikre dig, at de ikke er farlige for din katteven.

For at hjælpe dig med at beslutte hvilken plante der skal stå stolt og flot på dit sofabord, har vi samlet en liste over 10 planter, som du uden tøven kan tilføje i dit hjem.

Hvorfor er valget af planter vigtigt for dit kæledyr?

Katte har en tendens til at spise planter. Denne adfærd er ret almindelig hos katte af en række forskellige årsager såsom kedsomhed, nydelse af teksturen, behovet for visse fibre og meget mere.

Ved at indtage visse planter i kroppen, kan din kat også forsøge at fjerne og slippe af med de hårboller, der sluges under dens daglige pleje, igennem opkastning.

Det er derfor vigtigt at vælge passende planter, og hvis du ikke ønsker, at din kat skal røre ved nogle af dine dekorative planter, hvorfor så ikke dedikere et hjørne bare til dem?

10 planter der ikke er giftige for katte

  • Græsser

Uanset om det er hvede, havre, byg eller rug, er græsser ikke giftige for din kat. Det er sikkert at nærme sig dem. Din kat kan derfor lege med Deschampsia cespitosa, Briza media, Pennisetum villosum eller Stipa tenuifolia.

Hvis du observerer katte i naturen, kan du se, at de let går efter naturlige græs.

  • Aromatiske urter

Du kan lade din timian, salvie, citronmelisse eller baldrian stå hvor som helst uden at bekymre dig om din kats helbred. Baldrian ordineres ofte af dyrlæger til stressede katte. Men hvis du vil holde den til madlavning, skal du ikke lade noget ligge fremme for længe, ellers kan de godt lande i dit kæledyrs mave. Du kan dog få noget sjov ud af at gemme det i din kats legetøj for at stimulere din pelsklædte vens sanser.

Glem ikke mynte, som du kan placere i din kats kattebakke for at reducere lugten.

  • Katteurt / kattemynte

Denne plante har forskellige navne, men det er den samme plante: Almindelig katteurt (Nepeta cataria). Planten har en euforisk effekt på katte på grund af lugten, den afgiver. I nærheden af denne plante har katte en tendens til at gnubbe sig mod den, rulle rundt i den… Hvis den mjaver, spinder, slikker det, er det alt sammen helt normalt! Ingen grund til at bekymre dig endnu, da dette stadig er en plante, der er harmløs for dit kæledyr på trods af de virkninger den har på den. 2 ud af 3 katte er tiltrukket af denne uimodståelige plante.

  • Papyrus

Ud over at pynte i dit hjem er papyrus en plante, der vil underholde din kat med sine hængende blade. Den er også ekstremt effektiv i forhold til at rense din kats krop.

  • Lyng

I modsætning til hvad nogle mennesker tror, er lyng ikke en skadelig plante for katte.

  • Lavendel

Lavendel er en plante, der har tendens til at berolige din kat. Udover at dufte godt og være i stand til at camouflere lugt (især kattegrus) siges lavendel også at have beroligende egenskaber.

  • Kortlæbe

Kortlæbe er en meget populær plante hos vores katte. De har tendens til at tygge og gnide sig på det.

  • Callisia repens

Denne plante er harmløs for katte. Hvis katte spiser den, skal du ikke bekymre dig, den er fyldt med næringsstoffer. Callisia repens er rig på mineraler og kalcium.

  • Kamille

Ligesom til mennesker, anbefales kamille til at reducere dit kæledyrs stress. Det kan derfor være interessant at give din kat kamille, når I kører i bil eller tog, hvilket kan være meget stressende for din kat. Kamilles forskellige egenskaber vil berolige, afslappe og berolige din kat.

  • Guldsegl

Guldsegl bruges som et desinfektionsmiddel til sår og er en interessant plante at have til rådighed til behandling af hverdagens små lidelser. Det er kendt for sine beroligende, desinficerende og helbredende egenskaber. Desuden er det ikke giftigt for dit kæledyr.

Planter at undgå hvis du har kat

Der er mange planter, der er giftige for dyr og derfor for katte. Hvis du har en kat i dit hjem, skal du være opmærksom på, hvilke planter der er giftige for firbenede venner.

Indendørs og udendørs planter, der skal undgås, inkluderer dieffenbachia, liljekonval, lilje, ficus (figner), azalea, anthurium, påskelilje, nerie, kristtorn og mistelten, julestjerne, yucca, amaryllis… Denne liste er ikke udtømmende, og hvis du er i tvivl, om du skal købe en plante, så tøv aldrig med at søge på Internettet, spørge din dyrlæge til råds eller spørge sælgeren.

Hvis din kat indtager eller kommer i kontakt med nogen af disse planter, så tøv ikke med at ringe eller tage din kat direkte til dyrlægen. Konsekvenserne kan være alvorlige.

 

This entry was posted in Katte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *