Omlet bloggen

5 grunde til at hunde er nogle fantastiske træningsmakkere

Det er ikke altid nemt at holde sig til sit motionsprogram, når man er nødt til at motivere sig selv! Det er derfor, at det ofte kan hjælpe at have en træningsmakker, der kan holde en med selskab og motivere en til at holde rutinen i gang. Og hvem kunne være en bedre træningsmakker end din hund!

En kvinde løber på stranden med sin hund
Vi så i en tidligere artikel, hvordan det er muligt at dyrke yoga sammen med sin hund. I dag vil vi gerne vise dig, hvorfor din hund er din bedste makker, når det kommer til sport.

I disse dage, hvor hjemmearbejde har taget over fra kontorarbejde, er det blevet en reel udfordring at finde tid og motivation til at træne og gå udenfor, og som et resultat deraf oplever mange en forværrelse af deres fysiske og mentale helbred.

Mangel på motion skader også vores kæledyr. Forskellige undersøgelser af kæledyrs sundhed har vist, at mellem 25 og 50% af hunde betragtes som værende overvægtige.

Det har aldrig været vigtigere at dyrke sport for at have det godt både mentalt og fysisk.

Hensigter og intentioner er gode, men handling er bedre. Beslutningen om at slukke for tv’et og hoppe i kondiskoene er meget mere kompliceret end det lyder. Dét at have en træningsmakker kan være den ideelle måde at finde den nødvendige motivation på! Her giver vi 5 grunde til, at din hund er den bedste træningsmakker, du kunne drømme om…

 

5 grunde til at komme ud og træne med din hund

En hund løber med sin ejer i et motionsløb

1. Hunde er utroligt energiske og vil altid være glade for at komme ud

De fleste hunderacer er glade for at gå ture og glade for at løbe rundt, så de vil altid have lyst til at gå udenfor. Det er ikke som at ringe til en ven og spørge, om de vil med ud at træne, bare for at høre hvor umotiverede eller i dårligt humør de er, hvilket i sidste ende heller ikke vil motivere dig.

Hunde er vanedyr. Hvis du gentager aktiviteten regelmæssigt på samme tid over flere dage, bliver det et naturligt ritual for din hund. Dette er ideelt, hvis du bliver demotiveret, men helst ikke vil skuffe din hund. Du vil stadig tage dine sko på bare for at behage din firbenede makker, og det vil pålægge dig en vis regelmæssighed.

2. Hunde har et regelmæssigt tempo

Som nævnt ovenfor er de konsekvente kæledyr og fungerer meget efter vane. Men ud over det, bortset fra når de er syge, holder de et bestemt tempo og vil altid have maksimalt med energi at bruge.

Et aktivt tempo giver dig mulighed for at optimere din træning og få gode resultater. Det er meget sjovere at følge din hunds tempo end at se på dit ur! Hvis du er for langsom, har din hund tendens til at stoppe. Så tøv ikke med at finde et tempo, der passer til jer begge!

3. Du vil altid være sikker med en hund

Det er ikke altid ideelt at løbe eller gå alene med hensyn til sikkerhed! Nogle gange er det sent på dagen, og bare det at være alene og føle sig sårbar kan være nedslående. Din hunds tilstedeværelse kan derfor være en reel trøst på jeres daglige udflugter. En hund har alle de fantastiske sanser, der bliver stimuleret, når den kommer ud, og den vil kunne passe på dig. Du skal stole på din hunds sanser, mens du samtidig holder øje med den, så din hund heller ikke kommer til skade.

4. Hunden er altid klar, du behøver ikke vente på den

Den mest komplicerede ting ved at dyrke sport sammen med nogen er at finde det rigtige tidspunkt og blive enige om tidsplaner. Der er altid nogen, der ikke kan eller hellere vil starte en time tidligere eller en time senere end det rigtige tidspunkt for dig! Med din hund er dette ikke et problem. Din hund vil altid være tilgængelig, klar og motiveret til at komme og bevæge sig sammen med dig!

5. Hunde beder ikke om noget til gengæld, bare kærlighed og gode tider ved din side!

Hunde vil aldrig bede om noget til gengæld for at dyrke sport sammen med dig. Tværtimod vil de være glade for at have brugt en smule kvalitetstid sammen med dig! De er de bedste trænere, du kan have. De råber ikke ad dig (måske gør de en smule), og du bruger ikke penge, som du ville gøre med en erfaren sportstræner.

Hvilken disciplin skal jeg kaste mig ud i med min hund?

Der er mange måder at træne sammen med din hund på. Det kan være alt fra at gå til fitness-træning!

Har du nogensinde hørt om canicross? Denne disciplin er en atletisk sport, hvor ejeren er bundet til sin hund via en sele. Hundens trækkraft giver mulighed for lange skridt. Det styrker båndet mellem hunden og dens ejer gennem intens fysisk anstrengelse. Denne aktivitet er åben for alle hunde!

Cykling med din hund er også muligt! Der findes udstyr, der giver dig mulighed for at udøve denne aktivitet sikkert sammen med dit kæledyr.

Lewis Hamiltons bedste træningsmakker er hans hund!

Formel 1-køreren Lewis Hamilton har udgivet en video af sig selv, hvor han træner sammen med hans hund, Roscoe:

 

 

Hver gang du tager ud og træner med din hund, er energi og godt humør garanteret!

This entry was posted in Hunde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *